Law, Depp és Farrell a „helyettesek” a posztumusz Ledger-filmben

Jude Law, Johnny Depp és Colin Farrell fogják helyettesíteni Heath Ledgert a The Imaginarium of Doctor Parnassus című filmben, melynek forgatását le kellett állítani a színész halála miatt.
A hírt a BBC-nek Jude Law szóvivője erősítette meg, aki szerint jelenleg is folynak a tárgyalások az ügyben. Azt azonban nem tudta megmondani, pontosan hogyan fogják átsrukturálni a szerepet (nevezetesen Tony figuráját), amit halála előtt Heath Ledger játszott (korábbi hírek szerint már körülbelül a film felét leforgatták Ledger főszereplésével). 
 
A Terry Gilliam rendezésében készülő mű londoni forgatása akkor állt le, amikor a 28 éves színész január végén gyógyszer-túladagolásban elhunyt. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a tervek szerint a Ledgerrel rögzített képsorokat Gilliam mindenképpen megtartja – mintegy a színész emléke előtt tisztelegve –, most pedig azt találták ki, hogy a többi jelenetben Law, Depp és Farrell fogják megformálni Tony karakterének különböző megtestesüléseit. 
 
A The Imaginarium of Doctor Parnassus című fantasy egy vándorcirkuszról szól, amely lehetővé teszi közönsége tagjai számára, hogy egy mágikus tükrön keresztül más dimenziókba lépjenek át. A három „helyettes”-színész ezekben a dimenziókban fogja játszani ugyanazt a figurát, amit Ledger alakított a (filmbeli) „való világban”. 
 
A londoni forgatás befejezése után a Doctor Parnassus stábja Kanadába, Vancouverbe megy, ahol a film belsőkben játszódó műtermi és „blue box”-jeleneteit veszik majd fel. A produkció költségvetése a hírek szerint 30 millió dollár. 
 
A film alkotói az elhunyt sztárra mint „nagyszerű színészre, nagyszerű barátra és nemes lélekre” emlékeznek, Gilliam és a a producerek pedig azon vannak, hogy az adott körülményekhez képest a filmmel egy Ledgerhöz méltó emléket állítsanak. 
 
Heath Ledgert – aki a nemrégiben nyilvánosságra hozott halottkémi jelentés szerint hat különböző gyógyszer végzetes együttes hatása miatt halt meg – a múlt héten helyezték végső nyugalomra szülővárosában, az ausztráliai Perth-ben, ahol a gyászolók kedvenc strandján egy nagy közös fürdőzéssel búcsúztak tőle. A búcsúztatón az elhunyt sztár gyermekének anyján, Michelle Williamsen kívül részt vett többet közt Cate Blanchett színésznő és Neil Armfield rendező is. 
 
 
 
(bbc.co.uk) 
2008.02.19
|


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
18:35
Willow
amerikai kalandfilm, 1988
18:50
Az igazság nevében
amerikai akciófilm, 2002
18:50
A mélybe
francia romantikus film, 2017
18:55
Kedves John!
amerikai romantikus filmdráma, 2010
19:00
Volt egyszer egy Kína a Vadnyugaton
hongkongi akciófilm, 1997
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.