Káosz (2005)

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (2)
Wizli srác hiába élemedik, megmarad már a jó öreg akció műfajnál, meghintve némi krimivel, mert abban a legjobb. Ami érdekessé teszi az alkotást (pedig túszos ez is, mert Snipes-nál az vált be, ahogy Lí Tamásnál az üldözés), hogy négus főszereplőnk jelenleg a rossz oldalon tündököl, mint egy rablóbanda értelmi feje, vagy mi.
Seattle-ben rabolnak bankot, ahol az összes ott tartózkodó ügyfelet és alkalmazottat túszul ejtik. Lorenz (Wesley Snipes) kizárólag Conners nyomozóval hajlandó beszélni, akit éppen néhány hónappal ezelőtt távolítottak el az állásából, ezért most vissza kell hívni. Őt egyébként Jason Statham alakítja, aki pár éve tűnt fel az akciópalettán, mint szállító, vagy olasz melós, blöffös, füstölgő revolveres mozikban. Legutóbb kábszer pörgette eszeveszettül.
 
Nos, itt őt most azonnal visszahívják, majd egy segítőt is kap maga mellé, a zöldfülű, de ambiciózus Shane Dekker-t, ami nem tudom miért lényeges, de ideírták. Később a bankrablók minden rendőri precizitás ellenére megszöknek, s a nyomozók döbbenten veszik tudomásul, hogy a bankban csak egyetlen széfet nyitottak ki. Azt gondolom, az is elég, ha sok a susnyás benne, meg tán egyszerűbb is. Én nem csodálkozom, az biztos. A nyomozás során olyan pontokra bukkannak, ami azt engedi sejtetni, hogy egy szerteágazó összeesküvésről van szó, ami egészen a hatóság belső rendszeréig terjed… A káosz immár átláthatatlanná válik, miközben a feszültség egyre csak nő! Látatlanban, szerintem még a két főszereplő is összejátszik. De majd kiderül, mert muszáj lesz megnézni!
háopépé
2008.02.22
|
Chaos
amerikai-angol-kanadai akciófilm, 106 perc, 2005
Rendező:

Tony Giglio

Színész:

Jason Statham
(Quentin Conners)

Ryan Phillippe
(Shane Dekker)

Wesley Snipes
(Lorenz)

Henry Czerny
(Martin Jenkins)

Justine Waddell
(Teddy Galloway)

Nicholas Lea
(Vincent Durano)

Jessica Steen
(Karen Cross)

Natassia Malthe
(Gina Lopez)

Terry Chen
(Chris Lei)

(5 kép)


Filmek a TV-ben
18:10
Látomás
japán romantikus film, 2018
18:15
Nyomoz az anyuci
amerikai krimi, 2004
18:25
A kilencedik kapu
amerikai thriller, 1999
18:25
Jack Reacher: Nincs visszaút
amerikai akciófilm, 2016 (ism.)
18:35
Rossz társaság
amerikai krimi, 2002
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
08:29
A város hősei
I. évad, 14. rész
08:30
Littlest Pet Shop: Gyerkőcök világa
I. évad, 9. rész: Mutasd magad
08:30
Tini titánok, harcra fel!
2013, IV. évad, 1170. rész
08:30
A Degrassi gimi
XII. évad, 34. rész: Fénysugár 2
08:30
Bébi bolondos dallamok
II. évad, 442. rész
Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
Van ma Margó Irodalmi Fesztivál, latin-amerikai dokufeszt, terézvárosi búcsú, kürtőskalács fesztivál, ezernyi program, de van egy, ami mindenkinek szól: az önkormányzati választások! Fotó: @fortepan #szavazas #szavazz #onkormanyzativalasztasok #programajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.