Apácashow

est.hu:
5/10
|
olvasói
9/10 (26)
Ez éppen nem az a fajta humoros film, ami bejön nekem, de egy családi mozinak dögmelegben elmegy, feltéve, ha estére öt üveg sörön túl van már az ember.
Whoopi Goldberg munkásságát nem kell részletezni ahhoz, hogy megsejtsük, milyen típusú élmény vár alkonyattájt ránk, a fonott kalács arcú színésznő bizony ezen az estén is nevettetni fog bennünket. A történetben ő egy Deloris nevű énekesnőt játszik, akinek élete a kaszinói munka fél-legális sávjában pereg, egészen addig kiszámíthatóan, amíg egy gyilkosság szemtanúja nem lesz. Az FBI úgy segít a karakán nótafán, hogy egy apácazárdába rejti, ami, ismerve Deloris vehemenciáját, tényleg alaposan átgondolt ötletnek tűnik. Ám egy filmben mindig kiderítik a tanúk lelőhelyét, itt is így történik. Whoopinak tehát két dolga is akad hirtelenjében, átalakítani a maga formájára az unalmas zárda életét, és ezzel egy időben túl is élni a veszélyes élethelyzetet.
 
De amiért igaziból mégis beválasztottam ezt a filmet az ajánlandó filmek sorába, az az a megdöbbentő tény, hogy Harvey Keitel is játszik ebben az alkotásban, amit egyszerűen nem tudok megmagyarázni az elfogyott partikokain égető hiányának késztető erejével, hiszen ahhoz bármilyen B kategóriás mozi megtette volna. Igaz, mint maffiafőnök, Harvey nem játszik valami sokat, de az indok, amiért elvállalt egy szerepet Whoppi filmjében, szerintem örökre titokban marad, amire talán bizonyíték lehet, hogy Goldberg művésznő jól eltűnt Hollywood süllyesztőjében, amire azért pusztán a rossz filmek és alakítások nem szoktak okként szolgálni. 
 
háopépé
2008.03.17
|
Sister Act
amerikai vígjáték, 93 perc, 1992
A Van aki forrón szereti átiratában a maffia elől menekülő Deloris apácának áll, kicsit lazít az erkölcsökön, majd alapít egy énekkart.
Rendező:

Emile Ardolino

Színész:

Whoopi Goldberg
(Deloris Van Cartier)

Maggie Smith
(főnökasszony)

Kathy Najimy
(Mary Patrick nővér)

Wendy Makkena
(Mary Robert nővér)

Harvey Keitel
(Vince LaRocca)

Mary Wickes
(Mary Lazarus nővér)

Bill Nunn
(Eddie Souther)

Richard Portnow
(Willy)

(4 kép)


Filmek a TV-ben
19:15
Vén csontok
amerikai vígjáték, 2009
21:00
Komfortos mennyország
amerikai dráma, 2009
23:45
Kék bársony
amerikai dráma, 1986
02:15
A Sólyom végveszélyben
amerikai-angol háborús, 2002
04:30
127 óra
amerikai-francia-angol dráma, 2010
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
15:15
Veszélyes Henry
I. évad, 124. rész: Henry és a Ganglány 1. rész
15:45
A Lármás család
III. évad, 316. rész: A bébicsősz / Véreim a kémeim
16:15
A Lármás család
III. évad, 317. rész: Igazi Lármás muzsika
16:40
A Lármás család
II. évad, 210. rész: Shell Shock
16:50
A Casagrande család
I. évad, 106. rész
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.