Müller Péter: Örömkönyv

olvasói
8/10 (7)
A Szeretetkönyv után könnyen az ember nyakába szakadhatott egy nagy űr, egy olyan hiányérzet, amelyet leginkább csak a megrendítő mélységű és mondanivalójú írások hagynak maguk után. De mit lehet vajon még a lélekről elmondani?
Müller Péter legújabb könyvében, az Örömkönyvben megmutatja, hogy még rengeteg elmondatlan gondolata, története van, mely olvasójára vár. S a szavak, a történetek csak hömpölyögnek, hol finom kötést tartva fent egymás közt, hol csak egymáshoz csapódva rendeződnek könyvvé.
 
A könyv, bár nem a regény műfaját gyarapítja, kifejezetten regényes olvasmány. Könnyű, közérthető, de nem szájbarágó stílusának köszönhetően a spirituális misztériumokat szinte kicsomagolja. Nem lebutítja, nem felboncolja, de egy olyan megvilágításba helyezi, ahonnan mindenki jól láthatja, sőt meg is érintheti, élheti. Kiváltképp megmelengeti a szívem, mikor végtelen tisztelettel és értő szeretettel mutatja be a magyar nyelv angyali mivoltát, és lebbenti fel a fátylat a nekünk már fel sem tűnő, gyönyörű, rejtett kincsekre. S ugyanezzel a baráti hanggal mesél Dante életéről és lírájáról, Woody és Éva halhatatlan szerelméről és akár édesanyja vibráló életvidám alakjáról.  
 
Müller Péter új könyve ismét csak tanít, nevel, művel és persze ráébreszt önmagunkra. 
 
Müller Péter: Örömkönyv, Alexandra Kiadó, 336 oldal, 3380 Ft
 
2008.03.26
|


Játék
Az ország egyik legismertebb MC-je bandájával és saját szerzeményeivel érkezik a Hajóra.
First Festival Mexicano - ma délután és este. Sörbemutató zene és ételek. Itt ma jó lesz bulizni! #cornjuan #firstfestivalmexicano #mexikó #mexikóisör #programajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.