Jeanne D'Arc - Az Orléans-i szűz

est.hu:
6/10
|
olvasói
7/10 (37)
Mielőtt aranykezű producerként csinált volna magának nevet - mint ilyen, eddig 90 filmet jegyzett! -, Luc Besson már elismert és többnyire jó rendező volt, olyan kultuszfilmekkel, mint az Élethalálharc, a Metró, a Nagy kékség, vagy a Nikita.
A Jeanne D'Arc egy hosszú rendezői korszakot zár le - amelyet hét év szünet is követett -, és akárcsak a sokkal „bessonosabb” Ötödik elem, ez is félig-meddig akkori feleségének, Milla Jovovich-nak készült. Millának, aki ukrán szupermodellből lett amerikai színésznő, itt bizony olyan nagy elődökkel kellett felvennie a versenyt, mint Ingrid Bergman vagy Jean Seberg, hiszen az Orléans-i szűz történetét már a némafilm korszakától kezdve számtalanszor vitték vászonra - és nem teljesít rosszul. Besson ugyanis az isteni sugallatra a vérnősző angol megszállók ellen forduló és sok csatában győző, majd a máglyára vetett egyszerű parasztlány alakjába azáltal csempész némi új színt, hogy megvillantja azt a lehetőséget, hogy a lányhoz szóló hangok valójában a paranoiás szkizofrénia jelei.
 
Ám a film ettől függetlenül izgalmas és meglehetősen véres történelmi tanmeseként is megállja a helyét a valójában 116 évig tartó százéves háborúról, a politikai ármánykodásokról és persze a modern francia nemzet születésről - és ezzel kapcsolatban itt bizony kapnak a pofájukra a nagyon mocskos és roppant kegyetlen angolok. Mert mint tudjuk, minden nemzeti önazonosság képhez kell egy jó kis ellenségkép is! Milla Jovovich pedig bilifrizurával, koszosan és testreszabott páncélban is nagyon jól tud kinézni - néha hajlamosak is vagyunk megbocsátani neki azokat a pocsék filmeket, amelyekben mostanában játszik. Arról nem is beszélve, hogy itt még a legkisebb szerepekben is olyan francia és világsztárok tűnnek fel, mint Dustin Hoffman, John Malkovich, Tchéky Karyo vagy Vincent Cassel!
 
Forrás: Est.Tv Magazin
2008.04.03
|
The Messenger: The Story of Joan of Arc
amerikai történelmi dráma, 148 perc, 1999
A csodás képességű, Istennel és királlyal társalgó, a hadak élén a gaz angolok ellen nyomuló mártírszűz színpompás életéről és kegyetlen haláláról szóló, hiperlátványos alkotás a Nikita és az Ötödik elem rendezőjétől.
Rendező:

Luc Besson

(15 kép)


Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
22:00
A barátnőm pasija
német romantikus film, 2008
22:10
Mit csinált felséged 3-tól 5-ig?
magyar filmvígjáték, 1964
22:10
Grimm
amerikai fantasztikus kalandfilm, 2005
22:35
Bálkirálynő
kanadai thriller, 2018
22:50
Az elnémultak
amerikai horror, 2014
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
21:55
Angelo rulez
2015, 35. rész: Zöldmozgalom
21:55
SpongyaBob KockaNadrág
VI. évad, 115. rész: Nagypapi, a kalóz / Polipok Társasága
22:00
Trollok - A dallam szól tovább
I. évad, 20. rész: Az elszúrt buli
22:00
The Avatars
I. évad, 1. rész: Az ávátárok
22:05
Angelo rulez
2015, 36. rész: Emlékezz tavaly nyárra!
Játék
A szürrealista mozgalom legismertebb alkotóinak munkáival találkozhatunk a Magyar Nemzeti Galéria kiállításán
JÁTÉK!!! Ma kerül ki a lelőhelyekre a legújabb Pesti Est. Fotózkodj vele bárhol a városban, használd a #pestiestles hashtaget, és mi tuti megajándékozunk egy pesti program belépővel! . . . #jatek #nyeremenyjatek #játék #posztolj #szelfizzpestiesttel
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.