Hamarosan a mozikban a Titanic filmjei

Április 13-án este a díjak (jelképes) átadásával és az Erőszakik premier előtti vetítésével véget ért a fesztivál. Mi azonban előre tekintünk és összegzésünkben összeszedjük a hamarosan a valamilyen formában hivatalos forgalmazásra kerülő Titanic-filmeket.
Máris látható a mozikban az Elah völgyében, amit április 10-én mutattak be. Paul Haggis, az Ütközések rendezője új filmjében szintén fontos társadalmi problémákat feszeget, melyek az iraki háborút követően támadtak az Egyesült Államokban. Egy krimi cselekményébe (Hank Deerfield a frontról frissen visszatért fiát keresi, aki a katonai támaszpontról tűnt el) ágyazva az alkotó azt vizsgálja, milyen borzalmas lelki torzulásokon mentek keresztül nemcsak a legyőzöttek, de a harcokból frissen visszatért győztesek is.  
 
Ezt követően legkorábban az uruguayi-brazil-francia Ahová a pápa is gyalog jár című filmmel találkozhatunk, ami már a héten mozikba kerül. César Charlone és Enrique Fernández műve 1988-ban játszódik egy, a brazil határ közelében fekvő kis uruguayi városban, ami II. János Pál pápa látogatására készül. A lakosság azt reméli, a sok ezer zarándok majd fellendíti a település anyagi helyzetét. Ki kolbászok, sütemények, ki szuvenírek árusításán töri a fejét, hősünknek, Betónak azonban egészen eredeti ötlete támad: nyilvános vécét akar nyitni az alkalomból... 
 
A Börtönvonat Yumába című western – ami kétségtelenül a Titanic egyik legjobb filmje volt – április 24-től lesz látható. James Mangold (Copland, A nyughatatlan) szinte hibátlan alkotása gyönyörű képekkel és végig magas szinten tartott feszültséggel mesél arról a szokatlan kapcsolatról, ami aközben alakul ki a féllábú farmer, Dan Evans (aki egy verbuvált csapat tagjaként elvállalja, hogy a börtönvonathoz kíséri az útonálló Ben Wade-et) és foglya, a szimpatikus bandita között, miközben lázasan próbálják elérni a 3:10-es börtönvonatot – nyomukban Wade bandájának vérszomjas tagjaival. 
 
DVD-n lesz hamarosan elérhető hazánkban a kábítószerfüggő tanár és tanítványának meséje, a Fél Nelson, Ryan Fleck független filmje, Ryan Gosling Oscar-jelölt alakításával a középpontban. Szintén DVD-n jön a Hajnali mentőakció, Werner Herzog új filmje (egy igaz történeten alapuló háborús film egyenesen a vietnami háborúból) és május 13-án a vadőrrel szenvedélyes viszonyt kezdő nemes hölgy története, a Lady Chatterley, ami D.H. Lawrence közismert erotikus regényének legújabb, francia adaptációja. A közönségdíjas Sigur Rós: Heima pedig máris elérhető DVD-n. 
 
Biztos információval ugyan nem rendelkezünk, de vélhetően nemsokára látható lesz a tévében két titanicos portréfilm, hiszen mindkét darab a TCM mozicsatorna produkciójában készült. A Brando közel három órás, részletes visszaemlékezés a 2004-ben elhunyt színészlegendáról, míg a Spielberg Spielbergről kissé monoton és egysíkú, de nem kevésbé informatív interjú, amit Richard Schickel folytatott A cápa, az E.T., a Schindler listája stb. alkotójával. 
 
Sajnos azt csak remélni tudjuk, hogy a fesztivál Hullámtörők-díját elnyert nagyszerű izlandi krimi, a Vérvonal megtetszett valamely magyar filmforgalmazónak és megveszi a művet (amire van némi esély, nemcsak a titanicos győzelem miatt, hanem azért is, mert a rendező, Baltasar Kormákur alkotásai eddig is eljutottak a magyar mozikba, lásd: 101 Reykjavík, A tenger). Viszont addig is megismerkedhetünk a mű alapjául szolgáló bűnügyi regénnyel (Arnaldur Indridason: Vérvonal), ami nemcsak hogy megjelent az Animus Kiadó Skandináv krimik sorozatában, de jelenleg is kapható és megrendelhető az egyik legnagyobb online könyváruházban. 
fürkész
2008.04.14
|
(34 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
18:10
Pomádé
amerikai zenés film, 1978
18:10
Dr. Hope: Egy asszony nem adja fel 2.
német életrajzi filmdráma, 2009
18:20
Millió dolláros bébi
amerikai filmdráma, 2004
18:40
Pokolfajzat
amerikai akciófilm, 2004
18:45
Cliffhanger - Függő játszma
amerikai akciófilm, 1993
Ma este az Akvárium klubban Adam Naas. Nézzétek csak, ő az új Lenny Kravitz. #adamnaas #koncertajanlo#programajanlo #akvariumklub
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.