Audrey Tautou Budapesten!

A Francia Filmnapok alkalmából a rendezvény díszvendégeként Budapestre látogat Audrey Tautou. A bájos francia színésznő az Egyedül nem megy című film premierjére érkezik fővárosunkba.
Az Anna Gavalda Együtt lehetnénk című, hazánkban is nagy sikert aratott regénye alapján készült filmben Audrey Tautou egy anorexiás festőnőt alakít, aki az anyjával kialakult konfliktus miatt mindennel felhagy és takarítónőnek áll. Egy fantáziadús szakács (Guillaume Canet) segítségével pedig, ha zökkenők árán is, de a zárkózott Camille újra megszereti az életet. A film a Francia Filmnapok után április 24-től lesz látható a magyar mozikban. 
 
Az annak idején az Amélie csodálatos élete című filmben feltűnt színésznő soha nem járt még Magyarországon, így örömmel fogadta el a Francia Filmnapok meghívását. A pénteki sajtónap után a szombatot kikapcsolódással és városnézéssel szeretné tölteni. A 31 éves színésznőt elkíséri a francia filmgyártás egyik óriása, a film producere, Pierre Grünstein is, aki többek között a Magas szőke férfi-sorozat és a Louis de Funes-filmek producere is volt. 
 
A Francia Filmnapok alkalmából számos francia rendező és színész látogatott már korábban Budapestre: Sophie Marceau-tól Natacha Régnier-ig, Isabelle Huppert-től Michael Hanekén át Patrice Leconte-ig. Idén Audrey Tautou mellett hat alkotó, köztük a libanoni Nadine Labaki, az angol Lucy Russell és a fiatal felfedezett francia komika, Julie Ferrier is eljön hazánkba. 
 
A Francia Filmnapok nyolc vidéki városban már tart, Budapesten pedig április 17-től 20-ig fut a Corvin moziban. Idén a közönség hat nagyjátékfilmet láthat premier előtt ezen alkalomból. Az Egyedül nem megy mellett Juliette Binoche új filmje, a Paris, az arab nyelvű Karamell, a Csak egy csók című romantikus vígjáték, a Lucky Luke - Irány a Vadnyugat! című szinkronizált rajzfilm és a Francois Ozon rendezte Angel kerül néhány vetítés erejéig a moziba. 
Upperstudio
2008.04.17
|


Film premierek

Erdei boszorkány - Tűzpróba

cseh-dán-magyar-norvég fantasy, 90 perc, 2018

Undipofik

amerikai-kínai animációs film, 87 perc, 2019

John Wick: 3. felvonás - Parabellum

amerikai akciófilm, 130 perc, 2019

Szívek királynője

dán-svéd filmdráma, 127 perc, 2019

Éter

lengyel-litván-magyar-olasz-ukrán történelmi dráma, 118 perc, 2018
Játék
Egy nap Maggie, a tinédzser megkéri Sue Annt, a magányos nőt, hogy vegyen neki és pár barátjának piát, és Sue Ann kapva kap az esélyen, hogy szert tegyen pár gyanútlan, ám nála fiatalabb barátra.
Filmek a TV-ben
18:10
Madame Nobel - A béke szerelmese
német-osztrák életrajzi filmdráma, 2014
18:15
Sötét elmék
amerikai sci-fi thriller, 2018
18:25
Pókember 2.
amerikai akciófilm, 2004
18:30
És most valami egészen más
angol vígjáték, 1971
18:30
Tigris és sárkány
amerikai-hongkongi-kínai-tajvani akciófilm, 2000
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.