Audrey Tautou Budapesten!

A Francia Filmnapok alkalmából a rendezvény díszvendégeként Budapestre látogat Audrey Tautou. A bájos francia színésznő az Egyedül nem megy című film premierjére érkezik fővárosunkba.
Az Anna Gavalda Együtt lehetnénk című, hazánkban is nagy sikert aratott regénye alapján készült filmben Audrey Tautou egy anorexiás festőnőt alakít, aki az anyjával kialakult konfliktus miatt mindennel felhagy és takarítónőnek áll. Egy fantáziadús szakács (Guillaume Canet) segítségével pedig, ha zökkenők árán is, de a zárkózott Camille újra megszereti az életet. A film a Francia Filmnapok után április 24-től lesz látható a magyar mozikban. 
 
Az annak idején az Amélie csodálatos élete című filmben feltűnt színésznő soha nem járt még Magyarországon, így örömmel fogadta el a Francia Filmnapok meghívását. A pénteki sajtónap után a szombatot kikapcsolódással és városnézéssel szeretné tölteni. A 31 éves színésznőt elkíséri a francia filmgyártás egyik óriása, a film producere, Pierre Grünstein is, aki többek között a Magas szőke férfi-sorozat és a Louis de Funes-filmek producere is volt. 
 
A Francia Filmnapok alkalmából számos francia rendező és színész látogatott már korábban Budapestre: Sophie Marceau-tól Natacha Régnier-ig, Isabelle Huppert-től Michael Hanekén át Patrice Leconte-ig. Idén Audrey Tautou mellett hat alkotó, köztük a libanoni Nadine Labaki, az angol Lucy Russell és a fiatal felfedezett francia komika, Julie Ferrier is eljön hazánkba. 
 
A Francia Filmnapok nyolc vidéki városban már tart, Budapesten pedig április 17-től 20-ig fut a Corvin moziban. Idén a közönség hat nagyjátékfilmet láthat premier előtt ezen alkalomból. Az Egyedül nem megy mellett Juliette Binoche új filmje, a Paris, az arab nyelvű Karamell, a Csak egy csók című romantikus vígjáték, a Lucky Luke - Irány a Vadnyugat! című szinkronizált rajzfilm és a Francois Ozon rendezte Angel kerül néhány vetítés erejéig a moziba. 
Upperstudio
2008.04.17
|


Film premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Filmek a TV-ben
18:50
Farkangyal
amerikai vígjáték, 1991
18:50
A Múmia - A Sárkánycsászár sírja
amerikai-kínai-német kalandfilm, 2008
19:00
A negyedik
amerikai sci-fi, 2011
19:05
Loch Ness mélyén
amerikai akciófilm, 2002
19:05
A csendes amerikai
amerikai-ausztrál-német filmdráma, 2002
A héten még látogatható a szürrealista kiállítás az MNG-ben. A szürrealista mozgalom Magritte-tól Dalíig. Válság és újjászületés 1929-ben. #salvadordali #renemagritte #szurrealista #szurreal #kiallitasajanlo #kulturalisajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.