A médium

Medium, amerikai misztikus krimisorozat, 2005
TV2, szerda, 23.25, Hallmark, szerda, 21h, 22h, vasárnap, 22h, 23h

Szorgos kultúrantropológusok előbb vagy utóbb előállnak a válasszal, hogy miért olyan népszerűek napjainkban azok a mozifilmek és tévésorozatok, amelyek alaptémája az élők és a holtak közötti párbeszéd, legyen az békés vagy konfliktusokkal terhes.
Talán valóban a modern világ társadalmi elhidegülése az ok, talán csak a remek dramaturgiai és történetmesélési lehetőség - de még az is lehet, hogy az emberek halálosan unják a helyszínelős krimik áltudományos halandzsáját, de tény, a téma népszerű. A hónap elején nálunk már negyedik évadát kezdő Emmy-díjas A médium is a holtakkal való kommunikáció kérdését járja körbe, ráadásul autentikus - vagy legalábbis annak tekintett - forrás nyomán.
 
A valóban létező, és a szériában nemcsak megjelenített, de tanácsadóként is közreműködő Allison DuBois munkássága a kiindulópont, aki bizony holtakat lát, mint a kisfiú a Hatodik érzékben - de mivel ő felnőtt és az őt alakító Patricia Arquette-nek szép arca és nagyon formás mellei vannak, elég sokan hisznek is neki - illetve ez növeli az alapvetően női nézőknek szánt sorozat férfirajongói táborát is. Aki pedig a felsorolt okok ellenére mégsem hisz, azt a túlvilági erők hamar jobb belátásra bírják, ám szó sincsen horrorról, vagy az ázsiai filmekből importált szellemgyerekek inváziójáról. Itt egy kedves, háromgyerekes háziasszony adottsága - vagy ajándéka? - szolgál kindulópontként. A holtak rajta keresztül üzennek, hogy elintézetlen ügyeiket valahogy elboronálják, a háttérben pedig mindig valamilyen bűnügy található. 
 
Miközben férje (Jake Weber) szereti és támogatja őt, amennyire csak tudja, a házaspárnak nehezen sikerül egyensúlyt találni családi életük és az asszony hatalmas elhivatottsága között. A negyedik évadban ráadásul minden a feje tetejére áll, mert kiderül, hogy Allison médium. Ez egy időre visszaveti munkájában, ám hamarosan váratlan segítséget kap egy ügynökség nyomozójától - akit az Oscar-díjas Anjelica Huston alakít, hogy legyen még egy jól hangzó női név is a csapatban. 
 
Tudtad? 
 
Miként a sorozatban, Allison a valóságban is Joe DuBois repülőgép-mérnök felesége, és 3 kislányuk Aurora, Fallon és Sophia alkotják a családot. 
 
Patricia Arquette, aki édesanyja halála óta a mellrák elleni harc fontos alakja, eddig a következő hírességek felesége volt: Nicolas Cage és Thomas Jane
 
(EST.TV Magazin) 
 
2009.04.17
|
(20 kép)


Filmek a TV-ben
22:45
Idegen földön
amerikai romantikus filmdráma, 2013
22:55
23:00
Vaksötét
amerikai horror, 2016
23:05
Az a nap a tengerparton
angol romantikus film, 2017
23:15
Desperado
amerikai akciófilm, 1995
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
22:05
Angelo rulez
2017, IV. évad, 43. rész: A jövőnk
22:10
Timmy
II. évad, 15. rész
22:15
Én és a lovagom
2016, I. évad, 135. rész: Jimmy hercegnő
22:20
Angelo rulez
2017, IV. évad, 44. rész: Álhírek
22:20
Timmy
II. évad, 16. rész
Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.