A médium

Medium, amerikai misztikus krimisorozat, 2005
TV2, szerda, 23.25, Hallmark, szerda, 21h, 22h, vasárnap, 22h, 23h

Szorgos kultúrantropológusok előbb vagy utóbb előállnak a válasszal, hogy miért olyan népszerűek napjainkban azok a mozifilmek és tévésorozatok, amelyek alaptémája az élők és a holtak közötti párbeszéd, legyen az békés vagy konfliktusokkal terhes.
Talán valóban a modern világ társadalmi elhidegülése az ok, talán csak a remek dramaturgiai és történetmesélési lehetőség - de még az is lehet, hogy az emberek halálosan unják a helyszínelős krimik áltudományos halandzsáját, de tény, a téma népszerű. A hónap elején nálunk már negyedik évadát kezdő Emmy-díjas A médium is a holtakkal való kommunikáció kérdését járja körbe, ráadásul autentikus - vagy legalábbis annak tekintett - forrás nyomán.
 
A valóban létező, és a szériában nemcsak megjelenített, de tanácsadóként is közreműködő Allison DuBois munkássága a kiindulópont, aki bizony holtakat lát, mint a kisfiú a Hatodik érzékben - de mivel ő felnőtt és az őt alakító Patricia Arquette-nek szép arca és nagyon formás mellei vannak, elég sokan hisznek is neki - illetve ez növeli az alapvetően női nézőknek szánt sorozat férfirajongói táborát is. Aki pedig a felsorolt okok ellenére mégsem hisz, azt a túlvilági erők hamar jobb belátásra bírják, ám szó sincsen horrorról, vagy az ázsiai filmekből importált szellemgyerekek inváziójáról. Itt egy kedves, háromgyerekes háziasszony adottsága - vagy ajándéka? - szolgál kindulópontként. A holtak rajta keresztül üzennek, hogy elintézetlen ügyeiket valahogy elboronálják, a háttérben pedig mindig valamilyen bűnügy található. 
 
Miközben férje (Jake Weber) szereti és támogatja őt, amennyire csak tudja, a házaspárnak nehezen sikerül egyensúlyt találni családi életük és az asszony hatalmas elhivatottsága között. A negyedik évadban ráadásul minden a feje tetejére áll, mert kiderül, hogy Allison médium. Ez egy időre visszaveti munkájában, ám hamarosan váratlan segítséget kap egy ügynökség nyomozójától - akit az Oscar-díjas Anjelica Huston alakít, hogy legyen még egy jól hangzó női név is a csapatban. 
 
Tudtad? 
 
Miként a sorozatban, Allison a valóságban is Joe DuBois repülőgép-mérnök felesége, és 3 kislányuk Aurora, Fallon és Sophia alkotják a családot. 
 
Patricia Arquette, aki édesanyja halála óta a mellrák elleni harc fontos alakja, eddig a következő hírességek felesége volt: Nicolas Cage és Thomas Jane
 
(EST.TV Magazin) 
 
2009.04.17
|
(20 kép)


Filmek a TV-ben
18:15
Bizonyítás
amerikai filmdráma, 2005
18:15
Nyomoz az anyuci
amerikai krimi, 2004
18:35
Sztárom a párom
angol romantikus vígjáték, 1999
18:35
Anyák napja
amerikai romantikus vígjáték, 2016
18:40
Majd elválik
amerikai romantikus film, 1998
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
06:35
Gumball csodálatos világa
2011, 792. rész: A sztorik
06:35
Új bolondos dallamok
2015, 1422. rész
06:35
A Mancs őrjárat
II. évad, 210. rész: A Sült Kukorica Megmentése
06:36
Sam, a tűzoltó
IX. évad, 13. rész
06:40
Új bolondos dallamok
2015, 901. rész: 51-es körzeet
Játék
A PanyolaFeszt arra törekszik, hogy a vidék hagyományait, értékeit csokorba gyűjtve megmutassa a helybélieknek és a faluba érkezőknek egyaránt.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.