A médium

Medium, amerikai misztikus krimisorozat, 2005
TV2, szerda, 23.25, Hallmark, szerda, 21h, 22h, vasárnap, 22h, 23h

Szorgos kultúrantropológusok előbb vagy utóbb előállnak a válasszal, hogy miért olyan népszerűek napjainkban azok a mozifilmek és tévésorozatok, amelyek alaptémája az élők és a holtak közötti párbeszéd, legyen az békés vagy konfliktusokkal terhes.
Talán valóban a modern világ társadalmi elhidegülése az ok, talán csak a remek dramaturgiai és történetmesélési lehetőség - de még az is lehet, hogy az emberek halálosan unják a helyszínelős krimik áltudományos halandzsáját, de tény, a téma népszerű. A hónap elején nálunk már negyedik évadát kezdő Emmy-díjas A médium is a holtakkal való kommunikáció kérdését járja körbe, ráadásul autentikus - vagy legalábbis annak tekintett - forrás nyomán.
 
A valóban létező, és a szériában nemcsak megjelenített, de tanácsadóként is közreműködő Allison DuBois munkássága a kiindulópont, aki bizony holtakat lát, mint a kisfiú a Hatodik érzékben - de mivel ő felnőtt és az őt alakító Patricia Arquette-nek szép arca és nagyon formás mellei vannak, elég sokan hisznek is neki - illetve ez növeli az alapvetően női nézőknek szánt sorozat férfirajongói táborát is. Aki pedig a felsorolt okok ellenére mégsem hisz, azt a túlvilági erők hamar jobb belátásra bírják, ám szó sincsen horrorról, vagy az ázsiai filmekből importált szellemgyerekek inváziójáról. Itt egy kedves, háromgyerekes háziasszony adottsága - vagy ajándéka? - szolgál kindulópontként. A holtak rajta keresztül üzennek, hogy elintézetlen ügyeiket valahogy elboronálják, a háttérben pedig mindig valamilyen bűnügy található. 
 
Miközben férje (Jake Weber) szereti és támogatja őt, amennyire csak tudja, a házaspárnak nehezen sikerül egyensúlyt találni családi életük és az asszony hatalmas elhivatottsága között. A negyedik évadban ráadásul minden a feje tetejére áll, mert kiderül, hogy Allison médium. Ez egy időre visszaveti munkájában, ám hamarosan váratlan segítséget kap egy ügynökség nyomozójától - akit az Oscar-díjas Anjelica Huston alakít, hogy legyen még egy jól hangzó női név is a csapatban. 
 
Tudtad? 
 
Miként a sorozatban, Allison a valóságban is Joe DuBois repülőgép-mérnök felesége, és 3 kislányuk Aurora, Fallon és Sophia alkotják a családot. 
 
Patricia Arquette, aki édesanyja halála óta a mellrák elleni harc fontos alakja, eddig a következő hírességek felesége volt: Nicolas Cage és Thomas Jane
 
(EST.TV Magazin) 
 
2009.04.17
|
(20 kép)


Filmek a TV-ben
18:20
A defektes macska
német film, 2018
18:25
Mission: Impossible II
amerikai akciófilm, 2000
18:50
Kong: Koponya-sziget
amerikai akciófilm, 2017
18:50
Total Recall - Az emlékmás
amerikai sci-fi akciófilm, 1990
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
12:30
Trollok - A dallam szól tovább
I. évad, 6. rész: Az adakozó
12:30
Tini titánok, harcra fel!
2013, I. évad, 181. rész: Ketrecbe zárt tigris
12:30
Papából is megárt a sok
4. rész: 431
12:30
Nils Holgersson csodálatos utazása a vadludakkal
osztrák-japán rajzfilm-sorozat, 31. rész
12:31
Chuggington
I. évad, 25. rész
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.