Guillermo del Toro rendezi A hobbitot

A mexikói filmes, Guillermo del Toro, az Ördöggerinc és A faun labirintusa direktora fogja megrendezni JRR Tolkien A Hobbitjának adaptációját és tervezett folytatását.
A filmek – melyek a tervek szerint 2010-ben és 2011-ben kerülnek a mozikba – A Gyűrűk Ura-trilógia előzményeiként szolgálnak. A Gyűrűk Ura-filmek rendezője, Peter Jackson pedig A hobbit-filmeknek a producere lesz. 
 
A hobbit A Gyűrűk Urához hasonlóan szintén Új-Zélandon forog majd. Az első film a gyártó stúdió, a New Line szerint Tolkien A hobbit című (magyarul A babó címmel megjelent) regényének adaptációja lesz, amit az író A Gyűrűk Ura-ciklus előtt adott ki. 
 
A második film pedig egy új fejlesztésű történet lesz, ami arra a hatvan évre fókuszál majd, ami A hobbit cselekményének lezárulta és A Gyűrűk Ura-trilógia sztorijának kezdete között telt el. 
 
Peter Jackson, felesége és producertársuk, Fran Walsh szerint del Toro „egy mozivarázsló, aki sosem vesztette el gyermeki érzékét a csodához”. „Már régóta csodáljuk Guillermo munkásságát és nem is tudnánk nála elhivatottabb filmest elképzelni, aki újra utazást tesz Középföldére” – hozták nyilvánosságra egy közleményben. 
 
Del Toro A faun labirintusa című filmje 2007-ben három Oscar-díjat és három Baftát is nyert. Következő munkája a Pokolfajzat című képregényfilm folytatása lesz, amit még ebben az évben bemutatnak a mozik (és amit egyébként hazánkban forgattak). 
 
Guillermo del Torót már korábban is kapcsolatba hozták a közelgő A hobbit-filmekkel, de még pár héttel ezelőtt is úgy nyilatkozott, hogy semmi sem biztos, amíg nem „foglalják írásba és nem írják alá”
 
Ian McKellen egyébként máris kifejezte abbéli vágyát, hogy nagyon szívesen eljátszaná ismét Gandalf, a varázsló szerepét az új filmekben is. 
 
 
 
(bbc.co.uk) 
2008.04.28
|


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
18:10
Pomádé
amerikai zenés film, 1978
18:10
Dr. Hope: Egy asszony nem adja fel 2.
német életrajzi filmdráma, 2009
18:20
Millió dolláros bébi
amerikai filmdráma, 2004
18:40
Pokolfajzat
amerikai akciófilm, 2004
18:45
Cliffhanger - Függő játszma
amerikai akciófilm, 1993
Ma este az Akvárium klubban Adam Naas. Nézzétek csak, ő az új Lenny Kravitz. #adamnaas #koncertajanlo#programajanlo #akvariumklub
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.