Guillermo del Toro rendezi A hobbitot

A mexikói filmes, Guillermo del Toro, az Ördöggerinc és A faun labirintusa direktora fogja megrendezni JRR Tolkien A Hobbitjának adaptációját és tervezett folytatását.
A filmek – melyek a tervek szerint 2010-ben és 2011-ben kerülnek a mozikba – A Gyűrűk Ura-trilógia előzményeiként szolgálnak. A Gyűrűk Ura-filmek rendezője, Peter Jackson pedig A hobbit-filmeknek a producere lesz. 
 
A hobbit A Gyűrűk Urához hasonlóan szintén Új-Zélandon forog majd. Az első film a gyártó stúdió, a New Line szerint Tolkien A hobbit című (magyarul A babó címmel megjelent) regényének adaptációja lesz, amit az író A Gyűrűk Ura-ciklus előtt adott ki. 
 
A második film pedig egy új fejlesztésű történet lesz, ami arra a hatvan évre fókuszál majd, ami A hobbit cselekményének lezárulta és A Gyűrűk Ura-trilógia sztorijának kezdete között telt el. 
 
Peter Jackson, felesége és producertársuk, Fran Walsh szerint del Toro „egy mozivarázsló, aki sosem vesztette el gyermeki érzékét a csodához”. „Már régóta csodáljuk Guillermo munkásságát és nem is tudnánk nála elhivatottabb filmest elképzelni, aki újra utazást tesz Középföldére” – hozták nyilvánosságra egy közleményben. 
 
Del Toro A faun labirintusa című filmje 2007-ben három Oscar-díjat és három Baftát is nyert. Következő munkája a Pokolfajzat című képregényfilm folytatása lesz, amit még ebben az évben bemutatnak a mozik (és amit egyébként hazánkban forgattak). 
 
Guillermo del Torót már korábban is kapcsolatba hozták a közelgő A hobbit-filmekkel, de még pár héttel ezelőtt is úgy nyilatkozott, hogy semmi sem biztos, amíg nem „foglalják írásba és nem írják alá”
 
Ian McKellen egyébként máris kifejezte abbéli vágyát, hogy nagyon szívesen eljátszaná ismét Gandalf, a varázsló szerepét az új filmekben is. 
 
 
 
(bbc.co.uk) 
2008.04.28
|


Film premierek

Men in Black: Sötét zsaruk a Föld körül

amerikai sci-fi vígjáték, 115 perc, 2019

Három egyforma idegen

angol dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Csillagok határán

amerikai-angol-francia-lengyel-német sci-fi, 110 perc, 2018
Játék
Öt év telt el azóta, hogy minden szupi-szuper volt, és a kockafejek most új fenyegetés elé néznek: LEGO® DUPLO® figurák űrből jött inváziója vár rájuk, akik olyan gyorsan pusztítanak el mindent, hogy az újjáépítés szinte lehetetlen.
Filmek a TV-ben
18:25
A Sárkánykapu repülő kardjai
kínai akciófilm, 2011
18:25
Miss Hanoi
cseh krimi, 2018
18:30
Kemény ügy
ausztrál kalandfilm, 2017 (feliratos)
18:30
Scooby-Doo: Kék Sólyom maszkja
amerikai animációs film, 2012
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.