A Coen fivérek kémfilmje nyitja a velencei mustrát

Joel és Ethan Coen kémfilmje, a Burn After Reading nyitja meg az augusztusi velencei filmfesztivált – jelentették be pár napja a szervezők.
Az idén Oscar-díjesővel jutalmazott amerikai alkotópáros a Nem vénnek való vidék modern westernje után egy ügynökkomédiával lép a Lidó közönsége elé az augusztus 27-én kezdődő és szeptember 6-ig tartó 65. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon. 
 
A Burn After Reading (Olvasás után elégetendő) munkacímen futó film főszerepeit George Clooney, John Malkovich és Brad Pitt játsszák, partnernőik pedig Tilda Swinton és Frances McDormand. A történet egy visszavonult CIA-ügynökről (Malkovich) szól, akinek a memoárjai véletlenül két belevaló edzőtermi alkalmazott kezébe kerülnek. A film forgalmazója a Budapest Film, amely a tervek szerint idén novemberben mutatja be a magyar mozikban a Burn After Readinget. 
 
Szintén Velencében vetítik először Steven Soderbergh Benicio Del Toro főszereplésével készült Che című filmjét, melynek különlegessége, hogy két film egyben. Az első rész a The Argentine címet viseli, és Ernesto Che Guevara felemelkedését mutatja be az 1956. novemberében kezdődött kubai forradalomban, melynek során orvosból parancsnokká, majd forradalmi hőssé vált. 
 
A második film, a Guerilla már a hírneve csúcsán és ereje teljében lévő Che Gueverát ábrázolja: a kubai forradalom győzelme után Che inkognítóban Bolíviába utazik, hogy megszervezze a nagy latin-amerikai forradalmat… 
 
 
 
(Budapest Film, SPI) 
2008.05.01
|


Film premierek

Mancs őrjárat

amerikai-kanadai animációs film, 69 perc, 2019

Út a királyi operába

angol-kubai-német-spanyol életrajzi dráma, 115 perc, 2018

Családi vakáció - Irány Ibiza!

belga-francia vígjáték, 87 perc, 2018

Aki bújt

amerikai horror, 95 perc, 2019

A bűn királynői

amerikai akcióthriller, 102 perc, 2019
Játék
Az ország egyik legismertebb MC-je bandájával és saját szerzeményeivel érkezik a Hajóra.
Filmek a TV-ben
18:10
Szívhangok
német romantikus vígjáték, 2013
18:30
Az utolsó akcióhős
amerikai akcióvígjáték, 1993
18:55
Amra és a második házasság
szaúd-arábiai vígjáték, 2018
19:00
A hazafi
amerikai akciófilm, 1998
19:05
Ház az utca végén
amerikai horror, 2012
Minden idők legnagyobb Nagy István-kiállítása a Kieselbach Galériában. Modern, realista, konstruktív - csodás kiállításélmény laikusoknak és profiknak is. @kieselbachgaleria . . . #nagyistvan #kiallitasajanlo #kulturalisajanlo #kieselbachgallery #festeszet #magyarfesteszet
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.