Kőkemény család

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (12)
Egyszerű matematikai törvényszerűség: ha elég tehetséges és/vagy jól ismert színészt eresztesz egymásnak, abból olyan nagyon rossz film nem kerekedhet.
Ha pedig a színészek többsége nő, akkor az úgynevezett családi mozi születik meg, amelynek nélkülözhetetlen eleme a sírás, a nevetés, a szakítás és a megbocsátás. Mint itt is. Egy jó családi filmhez persze egy ünnep is kell, és erre mindig is a karácsony a legalkalmasabb – ezt most, júliusban ugyan furcsa nézni, de sebaj –, amikor hazaérkezik mindenki a szülői otthonba, és ki lehet csomagolni az új problémákat és a régi sérelmek mellé tehetjük őket a szépen feldíszített fa alá. Atipikus nagycsaládunk, Stone-ék – bár nincsen Sharon vagy Oliver nevű családtag köztük –, is az ünnepre gyúr, a meglévő feszültséget pedig csak fokozza, hogy a sikeres nagyfiú (Dermot Mulroney) hazahozza karót nyelt menyasszonyát (Sarah Jessica Parker) – akit aztán szépen sorra aláz a nagyszájú húg (Rachel McAdams), a meleg és sikeres tesó, de még a toleráns anyuka (Diane Keaton) is.
 
Így a leendó ara frusztrációjában egyrészt segítségül hívja kishúgát (Claire Danes), másrészt gyorsan összeadja magát a túlontúl laza öcsikével (Luke Wilson), amivel cseppet sem könnyít a helyzetén. Mindez nem öt perc alatt történik, de az a lényeg, hogy senki sem marad sokáig nyugton, és mindenkinek akad valami baja a világgal, ami mozgalmassá teszi az ünnepeket – azok a remek színészek, akik a fentiekben csak zárójelben szerepeltek, pedig igazán szórakoztató alakítást nyújtanak – Sarah Jessica Parkernek pedig külön írjuk a javára, hogy elvállalta egy ilyen ellenszenves és irritáló spinkó szerepét. Bár Woody Allen hasonló témára épülő klasszikusa, a Hannah és nővérei ugyan jobb, de itt is akad elég probléma és vidámság kéz a kézben.
 
Forrás: Est.Tv Magazin
2008.07.11
|
The Family Stone
amerikai romantikus vígjáték, 102 perc, 2005
Családegyesítő ünnepi film nem kevés bonyodalommal és még több szeretettel. Ajánljuk azoknak, akik karácsonyi mintás zsebkendőbe szeretik törölni örömkönnyeiket.
Rendező:

Thomas Bezucha

Színész:

Diane Keaton
(Sybil Stone)

Sarah Jessica Parker
(Meredith Morton)

Claire Danes
(Julie Morton)

Dermot Mulroney
(Everett Stone)

Rachel McAdams
(Amy Stone)

Craig T. Nelson
(Kelly Stone)

Luke Wilson
(Ben Stone)

Brian White
(Patrick Thomas)

Elizabeth Reaser
(Susannah Stone Trousdale)

Forgalmazza: InterCom
(9 kép)


Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
P
18
18:10
Mamamaffia - Eladó
német családi vígjáték, 2014
18:15
Eperke - Határ a csillagos ég!
amerikai animációs film, 2009
18:20
A gyilkosok is a mennyországba mennek
német romantikus film, 2002
18:30
Az ősök gyűrűje: Final Fantasy XV
japán-amerikai fantasztikus kalandfilm, 2016
18:40
Zöld darázs
amerikai akcióvígjáték, 2011
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
P
18
08:05
Lili és a Kincses-öböl
angol animációs filmsorozat, Az elveszett hajónapló, 2014
08:05
Gumball csodálatos világa
2011, 862. rész: A varázsló
08:05
Chuck megoldja
I. évad, 11. rész: Robot Misha
08:12
Találd ki, mennyire szeretlek!
I. évad, 38. rész
08:15
TV2 ANIMÁCIÓ
rajzfilmek
Játék
Felismernél egy gyilkost, ha elsétálna melletted az utcán? Georg Büchner Woyzeck című drámáját két korabeli gyilkosságról megjelent cikk ihlette.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.