Kőkemény család

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (12)
Egyszerű matematikai törvényszerűség: ha elég tehetséges és/vagy jól ismert színészt eresztesz egymásnak, abból olyan nagyon rossz film nem kerekedhet.
Ha pedig a színészek többsége nő, akkor az úgynevezett családi mozi születik meg, amelynek nélkülözhetetlen eleme a sírás, a nevetés, a szakítás és a megbocsátás. Mint itt is. Egy jó családi filmhez persze egy ünnep is kell, és erre mindig is a karácsony a legalkalmasabb – ezt most, júliusban ugyan furcsa nézni, de sebaj –, amikor hazaérkezik mindenki a szülői otthonba, és ki lehet csomagolni az új problémákat és a régi sérelmek mellé tehetjük őket a szépen feldíszített fa alá. Atipikus nagycsaládunk, Stone-ék – bár nincsen Sharon vagy Oliver nevű családtag köztük –, is az ünnepre gyúr, a meglévő feszültséget pedig csak fokozza, hogy a sikeres nagyfiú (Dermot Mulroney) hazahozza karót nyelt menyasszonyát (Sarah Jessica Parker) – akit aztán szépen sorra aláz a nagyszájú húg (Rachel McAdams), a meleg és sikeres tesó, de még a toleráns anyuka (Diane Keaton) is.
 
Így a leendó ara frusztrációjában egyrészt segítségül hívja kishúgát (Claire Danes), másrészt gyorsan összeadja magát a túlontúl laza öcsikével (Luke Wilson), amivel cseppet sem könnyít a helyzetén. Mindez nem öt perc alatt történik, de az a lényeg, hogy senki sem marad sokáig nyugton, és mindenkinek akad valami baja a világgal, ami mozgalmassá teszi az ünnepeket – azok a remek színészek, akik a fentiekben csak zárójelben szerepeltek, pedig igazán szórakoztató alakítást nyújtanak – Sarah Jessica Parkernek pedig külön írjuk a javára, hogy elvállalta egy ilyen ellenszenves és irritáló spinkó szerepét. Bár Woody Allen hasonló témára épülő klasszikusa, a Hannah és nővérei ugyan jobb, de itt is akad elég probléma és vidámság kéz a kézben.
 
Forrás: Est.Tv Magazin
11 July 2008
|
Hungarian title: Kőkemény család
American romance, 102 min, 2005
Directed by:

Thomas Bezucha

Starring:

Diane Keaton
(Sybil Stone)

Sarah Jessica Parker
(Meredith Morton)

Claire Danes
(Julie Morton)

Dermot Mulroney
(Everett Stone)

Rachel McAdams
(Amy Stone)

Craig T. Nelson
(Kelly Stone)

Luke Wilson
(Ben Stone)

Brian White
(Patrick Thomas)

Elizabeth Reaser
(Susannah Stone Trousdale)

Distributor: InterCom


Filmek a TV-ben
18:25
Hidegfront
francia-orosz thriller, 2016 (feliratos)
18:30
Harmonium
japán filmdráma, 2016 (feliratos)
18:40
Valami Amerika
magyar vígjáték, 2002
18:45
A hálózat csapdájában
amerikai akciófilm, 1996
18:55
Jumanji
amerikai kalandfilm, fantasy, 1995
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
04:01
Ruff Russ, Tweet és Dave
I. évad, 41. rész: Ruff Ruff, Tweet And Dave 01 1041 - Bird
04:03
Grizzy és a lemmingek
2016, 39. rész: Medve a szélben
04:10
Gumball csodálatos világa
2011, 62. rész: Csókterápia
04:10
Grizzy és a lemmingek
2016, 40. rész: Az építész medve
04:10
A Thunderman család
III. évad, 303. rész: Bogaras randi
Játék
Brian King és David Prowse zenekarában egyszerre van jelen a Hüsker Dü punkos zajossága és Bruce Springsteen slágeressége.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.