Indiana Jones és a kristálykoponya királysága

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (232)
Annak idején nagyon eltalált valamit Steven Spielberg és George Lucas, hiszen olyan gyermeki ártatlansággal és briliáns szakmai tudással tudták elegyíteni az ifjúsági kalandfilmek és a nagyszabású akciómozi elemeit, ami tényleg pazar. És majd hülyék lettek volna változtatni ezen a recepten.
Húsz év kihagyás persze nem kevés, ennyi telt el az utolsó Indiana Jones-film és a folytatás között, de a rendező-producer páros nem is nagyon érzett késztetést arra, hogy újítson a recepten, és szándékosan old school hozzáállással zavarták le a témát. Olyannyira, hogy szerelmi szálként a legelső rész hősnőjét, Marion Ravenwoodot rángatták elő a nyugdíjból - értjük ám, összekacsintunk magunkkal, mert itt legalább annyira van szó fiatalkori élmények felidézéséről, mint akciózásról - vagy mint mondjuk némi pénzcsinálásról.
 
Annyi viszont változott, hogy mivel már 1957-ben, a hidegháború derekán járunk, a gonoszok logikusan a világhatalomra törő gaz vörösök, ők kaparintanák meg a legendás kristálykoponyát, mivel a különben egész mutatós darab élet és halál uraivá teheti őket. De a buta ruszkik nem tanultak a még butább nácik hibáiból a frigyládás részből, és maga Indiana Jones is sokat megtesz azért, hogy a kommunizmus térhódításának gátat vessen. És igen, Harrison Ford kicsit belassult már, ezért is tűnik olyan agilisnek Irina Spalko ügynöknő (Cate Blanchett imádnivaló gonoszsággal) mellette, de amit nem old meg a nyers erő, azt megoldja a fifika! 
 
 
 
Vízer
2008.05.14
|
Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
amerikai kalandfilm, 100 perc, 2008
A hidegháború hevében a meszesedő Jones professzor még egyszer bedobja magát a jó ügy szolgálatában. Mókás rettegés és kalandozás a szórakoztatóipar nagyjaitól.
Színész:

Harrison Ford
(Indiana Jones)

Shia LaBeouf
(Mutt Williams)

Cate Blanchett
(Irina Spalko)

Karen Allen
(Marion Ravenwood)

Ray Winstone
('Mac' George Michale)

John Hurt
(Oxley professzor)

Jim Broadbent
(Dean Charles Stanforth)

Igor Jijikine
(Dovchenko)

Alan Dale
(Ross tábornok)

Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2008. május 22.
(6 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.