Narnia krónikái - Caspian herceg

est.hu:
5/10
|
olvasói
8/10 (149)
Némi hezitálás után Narnia csodás királyságának fiatal brit urai visszatérnek egy újabb kiruccanás erejéig, hogy rendet csapjanak az emberek és az erdő mitikus karakterei között dúló háborúban.
Ahogy a való életben, így a gaz és mohó emberek itt is elpusztítanák az erdő lakóit, élükön pedig egy trónbitorló szakállas áll - régi filmes toposz ez, hogy a szakállasok 90%-ban gonoszok -, az ifjú, feltűnően ápolt herceg pedig kentaurok, minotauroszok, beszélő borzok és más antiszociális elemek társaságában talál önmagára, de ez a történet most nem a másság elfogadásáról szól. Kőkemény hatalmi harc van itt, és az első részből megismert négy brit testvér megint a torzonborzok oldalára áll, bár a Barátok közt Palijára kísértetiesen emlékeztető legidősebb testvér egója azért összecsap a vele a ranglétrán hasonló rangban lévő trónkövetelő herceggel is.
 
Ehhez azonban majdnem egy órát kell várni, mert a gonosz király katonái a film nagy részét egy max. tízméteres hidacska megépítésével töltik, csak aztán kezdődhet az emberek és a néha erősen elrajzolt lények több visszavágóra tervezett csatározása. És ha az első rész inkább a Harry Potter-filmek felé kacsintott, úgy a folytatást egyértelműen A Gyűrűk Ura-trilógia ihlette, csak jóval fiatalabb célközönséget célozva meg. 
 
 
Vízer
2008.06.10
|
The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
amerikai-angol fantasy, 147 perc, 2008
A szekrénymániás kiskölkök visszatérnek Narniába, hogy a jóképű és jószívű Caspian herceget a trónra segítsék.
Rendező:

Andrew Adamson

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2008. június 12.
(12 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
26
K
27
Sze
28
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.