Fürdőhelyek, strandok a Balatonnál

Ha határátlépés nélkül szeretnénk pancsolni nyáron, az első három gondolatunk között biztosan ott van a Balaton is! De hova is érdemes menni, hol vannak a tó mentén kiépített fürdőhelyek, strandok?
Ki ne ismerné a Balatont, Közép-Európa legnagyobb édesvizű tavát. Szinte nincs olyan magyar ember, akinek valamilyen élménye ne fűződne a tóhoz. A Balatonról mindenkinek a selymes víz, gyermekkori nyári táborai, az első szerelem jut eszébe. Habjait tavasztól őszig vitorlások szántják, nyáron a fürdőzők zsivajától hangos a part, a lángos és a naptej édes illatkeveréke teszi olyan jellegzetessé a strandokat.
 
Ezek mellett számtalan kikapcsolódási lehetőség várja egész évben a vendégeket. Az aktív vízi élet és a sport szerelmeseinek is nyújt programot Siófok, hiszen itt elektromos vízisípályán hódíthatják meg a hullámokat, vagy kitesurf-fel szelhetik a levegőt. De kipróbálhatják bátorságukat a Balatonalmádi közelében lévő kalandparkban is. 
 
A Balaton partján, illetve közvetlen közelében számtalan aktív kikapcsolódási lehetőség közül válogathatunk: vízisí, szörf, vitorlázás, sétahajózás, túrázás, kerékpározás, lovaglás és további számtalan mozgásforma. 
 
A Balaton szinte valamennyi fizetős strandja megfelelő higiénés állapotokkal, tiszta, rendezett környezettel, kiépített infrastruktúrával, sportolási lehetőségekkel várja a strandolni vágyókat. A gyerekekre szinte mindegyik strand nagy figyelmet fordít. EU-szabványnak megfelelő játszóterek, lidós partszakaszok várják a kicsiket. 
 
Az elmúlt néhány évben számos településen újították fel a strandokat. A felújítások elsősorban a szociális helyiségekre, öltözőkre, a sportpályákra, játszóterekre irányult, de több strand is épített élménymedencét a parton, hogy a hűvösebb időjárásban is lehessen élvezni a fürdőzést, valamint több helyen biztosítanak bejárási lehetőséget a mozgáskorlátozottaknak is. 
 
A strandok a kicsiknek és a nagyoknak is adnak egész napos kikapcsolódási lehetőséget: játszóterek, légvárak, sportpályák, sportszerkölcsönzők, csúszdák és animáció vár mindenkit 
 
Balaton környéki strandok: 
 
Balatonakali Községi Strand (Balatonakali, Vasút sor 1) 
Balatonberény Községi naturista strand és kemping (Balatonberény, Hétvezér 2.) 
Balatonboglár Platán strand 
Balatonederics Községi strand 
Balatonfenyves Községi Szabad strand 
Balatonföldvár Központi strand 
Berzsenyi utcai szabdstrand és gyermekbarát élményfürdő (8636 Balatonszemes) 
Bezerédi Strand (Balatonkenese – Balatonakarattya) 
Esterházy strand (Balatonfüred) 
Fövenystrand (Balatonfűzfő) 
Hajóállomási strand (Tihany) 
Központi strand (Balatonmáriafürdő, Gróf Széchényi István tér 1.) 
Központi strand (Balatonszárszó) 
Központi strand (Balatonszepezd) 
Községi szabad strand (Zamárdi) 
Nagy strand (Siófok) 
Napfény Strand és Élményfürdő (Balatonlelle) 
Sándortelepi strand (Fonyód) 
Vak Bottyán Strand (Balatonkenese) 
Wesselényi Strand (Balatonalmádi) 
 
Forrás: Mozgásvilág.hu
Eredeti forrás: Balatontipp.hu
2008.06.18
|


Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.