III. Szikince Ghymes fesztivál

Kéménd (Kamenín), Szerelem-sziget, 2008. július 4-6.
Hol volt, hol nem volt, a Duna folyón túl, ott, ahol a Szikince patak találkozik a Garammal. Ezen a mesebeli helyen található a Szerelem-sziget. Ez a kis sziget olyan csodálatos hely, hogy aki csak eljön, mind szerelmes lesz.
Van, aki a tájba, a patak csobogásába, az erdő csendjébe, a mező virágaiba, a lányok a legényekbe, a legények a lányokba (mert ez egy hagyományos mese!). Aki már járt itt, azt is tudja, hogy itt van a világ közepe!
 
A Ghymes együttes alapítójára, Szarka Gyulára is olyan hatással volt ez a varázslatos táj, hogy fesztivált álmodott erre a helyszínre. Már három éve tart ez a vonzalom, ahogy harmadik éve rendezi meg barátaival a fesztivált is, ahol gyerekprogramok, színházi előadások és koncertek váltják egymást a sziget különböző helyszínein. Három környező faluban is lesznek rendezvények: Kéménd és Garampáld mellett idén Kisgyarmat is csatlakozott a fesztiválhoz. 
 
Pénteken a Flamenco Clan, Martin Bies és a Cécó zenekar, szombaton a Neil Young sétány, a Ghymes és a Trapéz együttesek lépnek színpadra.  
 
A színházi programokat pénteken Háy János Házasságon innen és túl című előadása kezdi Rátóti Zolán előadásában, szombaton pedig Poncianus császár históriáját adják elő a Forrás Színház tagjai. 
 
Bemutatkoznak a környék kurta szoknyás népviseletbe öltözött hagyományőrzői, bábosok és színjátszók. Péntek délutántól vasárnap délig zajlanak a programok, szóval eltart addig, míg világ a világ s még két nap! 
Sinkó Gyula
2008.06.30
|


Fesztiválok

Taiwan Dox 2015 Budapest, 2015. október 29 - 31.

LUX filmnapok 2015 Budapest, 2015. november 3 - 4.

Gyermek- és Ifjúsági Szinházi Szemle 2015 Budapest, 2015. november 9 - 15.

Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.