Izraelnek tetszik a Zohan

A kazahok megsértődtek, amikor Borat kalandjain nevetett a világ, Szlovákiában tiltakozási hullám alakult ki, amiért a Motel alkotói Pozsony közelébe helyezték a cselekményt – az izraeliek viszont büszkék rá, hogy Adam Sandler izraelieket parodizál új filmjében.
Nemcsak az emberek különbözőek – két egyforma nép sincs. A kazahok megsértődtek, amikor Borat kalandjain nevetett a világ, Szlovákiában egész tiltakozási hullám alakult ki, amiért a Motel alkotói Pozsony közelébe helyezték a cselekményt – az izraeliek viszont büszkék rá, hogy az Egyesült Államok egyik legismertebb komikusa, Adam Sandler izraelieket parodizál új filmjében, a Ne szórakozz Zohannal (You Don’t Mess With The Zohan) című őrült és gátlástalan komédiában. A film története szerint a Moszad szuperkommandósa új életre vágyik, ezért megrendezi saját halálát és fodrász lesz New Yorkban. 
 
Az előrejelzések szerint a Ne szórakozz Zohannal minden idők legnagyobb sikere lesz Izraelben – pedig a film szerint az ország polgárai a humuszon, a terroristákon és a nemi életükön kívül semmi mással nem törődnek. 
 
„Teljesen hülyét csinál belőlünk, de legalább jókat lehet röhögni. Amikor a forgatókönyvet olvastam, először azon gondolkodtam, hogy talán meg kéne sértődnöm, de aztán rájöttem, hogy felesleges volna. Egyáltalán nem zavar, hogy a világ az izraelieken fog nevetni. Lehet, hogy ez a Szentföld, de azért sok mókás dolog is van benne” – nyilatkozta Iso Mosseri izraeli színész, aki a Sandler által életre keltett Zohan hamisított CD-lejátszókkal seftelő haverját alakítja a filmben. 
 
A Ne szórakozz Zohannalt július 17-én mutatják be a magyar mozik. 
IC Press
2008.07.04
|


Film premierek

Élesítve

angol akcióthriller, 98 perc, 2017

Vuk

magyar animációs film, 76 perc, 1981

Transformers: Az utolsó lovag

amerikai sci-fi, 151 perc, 2017
Játék
Először érkezik Magyarországra a világszerte óriási sikerrel turnézó dél-afrikai Soweto Gospel Choir.
Filmek a TV-ben
18:20
Maggie terve
amerikai romantikus vígjáték, 2015
18:20
Mindenki megvan
amerikai vígjáték, 2009
18:25
Nosztalgia
olasz-szovjet filmdráma, 1983 (feliratos)
18:30
Erin Brockovich - Zűrös természet
amerikai filmdráma, 2000
18:35
Apádra ütök
amerikai vígjáték, 2000
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.