Szellemekkel suttogó – Ideát és odaát

Ghost Whisperer, amerikai filmsorozat, 2005
olvasói
9/10 (178)
AXN, hétköznap, 7h, 17h, 01h/01.10
Figyeljünk csak a műfaji besorolásra: a Szellemekkel suttogó egy dráma-fantasy-thriller sorozat, és valójában pont ez a siker titka! Vagyis egyszerre juthatunk némi hátborzongáshoz és szívmelengetéshez, de ugyanakkora adagban kapunk izgalmat és szentimentalizmust is.
És akkor még a csinos és domború Jennifer Love Hewittről nem is beszéltünk, mert a sorozat tulajdonképpen köréje épül, vagyis például a Losthoz vagy a Szökéshez képest kissé régimódi, karizmatikus főszereplővel és minden egyes epizód végére szépen elvarrt történettel jellemezhető darabról van szó. Ehhez még adjunk hozzá egy JamesVan Praagh nevű, enyhén Uri Geller-jellegű mentalistát, aki saját állítása szerint maga is amolyan szellemekkel suttogó – mások szerint ez korántsem igaz –, és valójában az ő ötlete és/vagy tanításai alapján jött létre a széria.
 
No de vissza a történethez! Hősnőnk Melinda Gordon, aki egy (látszólag) álmos kisváros, Grandview lakója férjével együtt és a szellemek sokáig egyetlen látója. Melinda látja, hallja a halottak körülöttünk lévő szellemeit, és beszélhet is velük, mivel ezek a szellemek rendszerint valamilyen elintézetlen ügyben keresik a segítségét, hogy aztán áttérhessenek a fényes oldalra. Bár a zene mindig baljóslatú, az epizódokban nem a borzongatás a lényeg, hanem a problémamegoldás, családi és más konfliktusok kiegyenesítése, és mint ilyen, a Szellemekkel suttogó roppant tanulságos munka, amely ráadásként az évadok előrehaladtával és új főszereplők bevonásával egyre csavarosabb és egyre korszerűbb lesz.  
 
Tudtad? 
 
Jennifer Love Hewitt nemcsak színészkedik, hanem sikeres énekesnő is, már négy jól fogyó albummal a háta mögött, ráadásul a sorozat pár részének is ő volt a producere. A történetek jelentős része egy Mary Ann Wintkowski nevű mentalista „kalandjain” alapszik, őt különben gyakran fizetik meg azért, hogy temetéseken beszélgessen az elhunyttal. Grandview kitalált városkája sokaknak lehet ismerős, mégpedig azért, mert a sorozatot a Vissza a jövőbe díszletei között vették fel. A szériának vannak internetepizódjai, Ghost Whisperer: The Other Side címmel, és egy Zach nevű halott kifutófiú kalandjait dolgozzák fel bennük, de érdemes lecsekkolni a andshamethedevil.net és a belőle nyíló rubloodymary.com oldalakat is. 
 
(Forrás: EST.TV Magazin)
2008.07.15
|
(25 kép)


Filmek a TV-ben
22:45
Idegen földön
amerikai romantikus filmdráma, 2013
22:55
23:00
Vaksötét
amerikai horror, 2016
23:05
Az a nap a tengerparton
angol romantikus film, 2017
23:15
Desperado
amerikai akciófilm, 1995
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
22:40
Pat, a kutya
2017, I. évad, 1. rész: Gyors és tiszta
22:45
SpongyaBob KockaNadrág
XI. évad, 225. rész: Puhán McÖlel / Lóvá tett Patrik
22:46
Badanamu csapat
I. évad, 14. rész
22:47
Pat, a kutya
2017, I. évad, 2. rész: A csatornában
22:50
Ninjago: Az elemek viadala
2011, VII. évad, 65. rész: Az idő jobb és bal keze
Játék
A leghatalmasabb élőlény, amely valaha is létezett, most visszatér, hogy megküzdjön számos gigantikus szörnyeteggel ebben a földrengető folytatásban.
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.