Szellemekkel suttogó – Ideát és odaát

Ghost Whisperer, amerikai filmsorozat, 2005
olvasói
9/10 (178)
AXN, hétköznap, 7h, 17h, 01h/01.10
Figyeljünk csak a műfaji besorolásra: a Szellemekkel suttogó egy dráma-fantasy-thriller sorozat, és valójában pont ez a siker titka! Vagyis egyszerre juthatunk némi hátborzongáshoz és szívmelengetéshez, de ugyanakkora adagban kapunk izgalmat és szentimentalizmust is.
És akkor még a csinos és domború Jennifer Love Hewittről nem is beszéltünk, mert a sorozat tulajdonképpen köréje épül, vagyis például a Losthoz vagy a Szökéshez képest kissé régimódi, karizmatikus főszereplővel és minden egyes epizód végére szépen elvarrt történettel jellemezhető darabról van szó. Ehhez még adjunk hozzá egy JamesVan Praagh nevű, enyhén Uri Geller-jellegű mentalistát, aki saját állítása szerint maga is amolyan szellemekkel suttogó – mások szerint ez korántsem igaz –, és valójában az ő ötlete és/vagy tanításai alapján jött létre a széria.
 
No de vissza a történethez! Hősnőnk Melinda Gordon, aki egy (látszólag) álmos kisváros, Grandview lakója férjével együtt és a szellemek sokáig egyetlen látója. Melinda látja, hallja a halottak körülöttünk lévő szellemeit, és beszélhet is velük, mivel ezek a szellemek rendszerint valamilyen elintézetlen ügyben keresik a segítségét, hogy aztán áttérhessenek a fényes oldalra. Bár a zene mindig baljóslatú, az epizódokban nem a borzongatás a lényeg, hanem a problémamegoldás, családi és más konfliktusok kiegyenesítése, és mint ilyen, a Szellemekkel suttogó roppant tanulságos munka, amely ráadásként az évadok előrehaladtával és új főszereplők bevonásával egyre csavarosabb és egyre korszerűbb lesz.  
 
Tudtad? 
 
Jennifer Love Hewitt nemcsak színészkedik, hanem sikeres énekesnő is, már négy jól fogyó albummal a háta mögött, ráadásul a sorozat pár részének is ő volt a producere. A történetek jelentős része egy Mary Ann Wintkowski nevű mentalista „kalandjain” alapszik, őt különben gyakran fizetik meg azért, hogy temetéseken beszélgessen az elhunyttal. Grandview kitalált városkája sokaknak lehet ismerős, mégpedig azért, mert a sorozatot a Vissza a jövőbe díszletei között vették fel. A szériának vannak internetepizódjai, Ghost Whisperer: The Other Side címmel, és egy Zach nevű halott kifutófiú kalandjait dolgozzák fel bennük, de érdemes lecsekkolni a andshamethedevil.net és a belőle nyíló rubloodymary.com oldalakat is. 
 
(Forrás: EST.TV Magazin)
2008.07.15
|
(25 kép)


Filmek a TV-ben
H
9
K
10
Sze
11
Cs
12
18:10
Belle és Sébastien
francia családi film, 2013
18:10
A szlogengyáros családanya
amerikai életrajzi filmdráma, 2005
18:15
18:15
Godzilla
amerikai sci-fi akciófilm, 1998
18:25
Mátrix - Forradalmak
amerikai sci-fi, 2003
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
9
K
10
Sze
11
Cs
12
06:00
Gofri, a csodakutya
II. évad, 13. rész
06:00
Ben 10
2016, II. évad, 170. rész: Vissza a jelenbe!
06:00
The Avatars
I. évad, 15. rész: Paz háborúja
06:00
Thomas, a gőzmozdony
XI. évad, 11. rész: Thomas & Friends 11 1011 - Thomas And Th
06:00
Grizzy és a lemmingek
2016, II. évad, 156. rész: Lemming hókusz-pókusz
Játék
A 3 előadásból álló Ajándék Karácsonyi Bérlet az Orlai Produkciós Iroda a Belvárosi Színházban és a Hatszín Teátrumban játszott előadásaira váltható be.
Színdarab készült a Szpasszkij–Fischer sakkmeccsből. Az 1972-es világbajnoki szovjet-amerikai döntőt a hidegháború közepén játszották Izlandon. Sosem látott figyelem kísérte a meccset, a londoni Hampstead Theatre viszi színre az ?évszázad sakkmeccsét". #szinhazajanlo #szpasszkijfischer #spasskyfischer #sakkmeccs #sakkszinhaz #sakkvb #hideghaborustortenet #háborústörténetek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.