Wall-E

est.hu:
9/10
|
olvasói
9/10 (45)
A fénykorbeli hollywoodi rendezők legnagyobbjainak munkásságát idézi a Pixar Stúdió csapatának teljesítménye, amikor megbízható színvonalon szállítják a maradéktalanul eredeti és szórakoztató történeteket.
Az Egy bogár élete és a Némó nyomában rendezőjének legújabb munkája látszólag az ökológiai katasztrófa-jövendelések sorához csatlakozik, amikor az emberiség által 700 éve elhagyott Földön „élő” és „alkotó” takarítórobot mindennapjait mutatja be, ám a kísérleti kaland-némafilmek modorában játszódó első félidő után rendesen beindul a sztori, és a csellengésből száguldás lesz. A címszereplő Wall-E leginkább egy robotizált E. T.-re hasonlít, aki fergeteges testbeszéddel és nyöszörgő géphanggal ad nyomatékot érzéseinek, és régi kis pajtásunkhoz hasonlóan ő is az űrbe vágyik - de persze csak az után, hogy beleszeretett egy hipermodern felderítő robotlányba, aki éppen a Wall-E-től kapott szál növénnyel, küldetését teljesítve indul vissza az anyahajóra.
 
Bár a történet meglehetősen egyszerű és egyenes vonalú, szerencsére benne lüktet a Pixar-gondolat, melynek köszönhetően ez a robotszerelem jóval sokrétűbb minden korábbinál: az örök szolgaságra ítélt, alkatrészeit önerőből cserélő kisrobot emberi érzelmeinek kialakulása izgalmas és megkapó ötlet, a kómában lévő szerelmes ápolásának motívuma egyenesen könnyfakasztó, és akkor a többi fürge kis szereplőről és a tökéletes technikai megvalósításról nem is beszéltünk. 
 
Ha egyszer tényleg elhagyja a bolygót az emberiség, akkor inkább Wall-E-t hagyjuk hátra, mint a Beatles-összest! 
csmozi
2008.07.16
|
Wall-E
amerikai animációs film, 97 perc, 2008
A Pixar-művek E.T.-ihlette kis robothőse magányosan tengeti napjait a Föld nevű bolygón, mígnem beleszeret egy robotlányba, és utánaered az űrbe. Mikrobi elbújhat a spájzba.
Rendező:

Andrew Stanton

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2008. július 24.
(3 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
21
K
22
Sze
23
18:55
Bérgyilkos a szomszédom
amerikai vígjáték, 2000
21:00
A Thomas Crown-ügy
amerikai vígjáték, 1999
23:20
Éjjeli féreg
amerikai krimi, 2014
01:50
Hideg nyomon
amerikai dráma, 2007
03:40
Fargo
angol thriller, 1996
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.