Ceglédi KannaBál

Cegléd, A Városi Sportcsarnok előtti lezárt terület, 2008. július 26.
Mi a közös a Besh 'o' droM, a Kistehén Tánczenekar, a Jambalaya, a Ternipe és a Terno Trejo zenekarok között? A kanna. Igen, az, amiben nagyanyáink vizet, tejet hordtak, tartottak. Mára azonban a kannának ez a funkciója szinte teljesen eltűnt, helyette egy sokkal nemesebb célt szolgál: instrumentummá vált, tehát zenélnek vele.
Nem is akárhogyan. Népszerűsége a zenészek, zenekarok körében egyre nő. Különböző stílusok képviselői találkoznak egy napon, 2008. július 26-án, Cegléden, a város lezárt főutcáján. Két színpadon zenélnek ők és társaik. És miért pont Cegléden? Ha hiszitek, ha nem, az első kannát 1910 körül egy ceglédi iparos készítette, azaz ez a város lett a később hangszerré avanzsált, alumíniumból készült használati eszköz szülővárosa.
 
Az első Ceglédi Kannabál egy koncertekkel, gyermekműsorokkal, mutatványosokkal tarkított utcabál, egy nagy fesztivál falusi búcsú köntösébe bújtatva. A gyerekeknek szánt műsorok már kora délután elkezdődnek. Fellép például a Samuband-del a ceglédi születésű Farkasházi Réka. 19 órakor kezdődik a Kanna Show, ahol Nagy József fogja elmesélni, megmutatni, bemutatni és megtanítani a kannát. Előtte, utána és közben pedig a zenei stílusok majd' mindegyike bemutatja, hogy hogyan is szól a kanna. Fellép a Terno Trajo, Mojo és Bori Viktor, a Honeyball, a Jambalaya, a Tape Underground, a Terpine, a Besh 'o'droM és a Kistehén tánczenekar. Szórakoztató, érdekes és izgalmas napot tölthetsz el ezen az ingyenes rendezvényen. 
MunK
2008.07.22
|


Fesztiválok

Cseh filmkarnevál 2019 Budapest, 2019. február 13 - 17.

Cseh Filmkarnevál 2019 Budapest, 2019. február 13 - 17.

Budapest Táncfesztivál 2019 Budapest, 2019. február 15. - március 2.

Cziffra Fesztivál 2019 Budapest, 2019. február 17 - 25.

Játék
Február 28-tól érkezik a magyar mozikba az Király Levente Piedone nyomában című portréfilmjének kibővített moziváltozata, amely az eddigi legátfogóbb portréfilm Bud Spencer életéről.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.