Csernus Imre, a veszélyes férfi

Csernus Imre megosztó személyiség. Utálják vagy imádják, de senki sem tud elmenni mellette. Imádja az adrenalint, a veszélyt, és párjával újabban a gyerekvállalásról beszélget. A Nő című könyve hónapokon át vezette a sikerlistákat, és azt tervezi, hogy a férfiakról is ír majd.
- Olvastam a könyvedet, a t. Hosszú hónapokon át vezette az eladási listákat. Szerinted miért volt ennyire sikeres?
 
- Szerintem nagyon nagy a probléma, ennyi a siker titka. Nagyon telibe talált bizonyos dolgokkal. Rengeteg visszajelzést kaptam, íméleket külföldről is.
 
- Nem merült fel az ötlet, hogy lefordítjátok?
 
- De, felmerült. De ez a kiadó dolga.
 
- Téged vagy szeretnek, vagy utálnak, ezt tapasztalom. A barátaim vagy imádták a könyvet, vagy azt mondták, hogy nem bírják ezt a vulgáris stílust.
 
- Tudatos volt ez a stílus. Nagyon sok olyan ember is van, akinél ott a könyv, kapta a barátnőjétől, aki segíteni akart neki, de nem meri elkezdeni olvasni. Az emberek félnek változtatni.
 
- Szerintem nem ártana egy ilyen könyv a férfiaknak sem....
 
- Fogok könyvet írni a férfiakról is, tervezem.
 
- Az emberek nem tudnak szakítani, elengedni. Te hogy szakítasz?
 
- Leülök a másikkal szemben, és elmondom, hogy mi van, és mi az, ami már nincs, és elmegyek.
 
- Hogy fogadják a nők az őszinteségedet?
 
- Az utolsó ilyen nagy vihart eredményezett, volt önsajnálat, hiúsági kérdést csinált belőle, felemlegette, hogy mennyit adott. Egyébként mindig két ember a ludas egy kapcsolat kudarcában, sohasem egy. Azóta rendeződött a viszonyunk, és néha beszélünk is.
 
- Most van kapcsolatod?
 
- Igen, négy éve tart.
 
- Házasság, gyerek?
 
- Most kezdtünk el róla beszélgetni.
 
- A barátaidnak próbálsz segíteni, ha látod, hogy problémáik vannak?
 
- Régebben próbáltam, ma már nem erőszakoskodok, ha kérnek, elmondom a véleményemet, de nem szólok bele az életükbe. Ugyanis ahhoz, hogy valakinek segítsünk, ahhoz kell az ő akarata is. Akarás a változásra.
 
- Nagyon sikeres volt a Bevállalja? Igen, vagy nem? című műsorod a Viasaton. Nem gondolkodtál azon, hogy máshol, más formában, de folytasd?
 
- Régebben gondolkodtam rajta, de mostanában nem. Jönnek megkeresések, amelyekkel magamban eljátszogatok, de nem izgat fel. Adott egyfajta adrenalint, de később megszűnt az újdonság varázsa. A média egy eszköz volt, és senki sem gondolta akkor, hogy ilyen sikeres lesz a műsor. Azt gondolom, hogy kevés ismert ember tudja használni az ismertségét. Én eldöntöttem akkor, hogy odafigyelek arra, hogy megmaradjak embernek. Felismertem, hogy az intimitás-zónám sérülni fog azzal, hogy foglalkoznak velem az újságokban, ekkor hoztam egy döntést, hogy a párkapcsolataimról soha nem beszélek, és megvédem a magánéletemet.
 
- Hogyan kapcsolsz ki a sok-sok problémás páciens után?
 
- Én reggelente vagyok egymagamban. Korán kelek, ilyenkor egyedül vagyok, a városban még nincs szinte senki. Sokat utazom az országban, előadásokat tartok, és az autóban kapcsolok ki, zenét hallgatok, bámulom a tájat. Teniszezem, régebben sokat úsztam, és járom a természetet hébe-hóba.
 
- Elutazol nyáron valahová nyaralni?
 
- Mivel én egy mediterrán beállítottságú ember vagyok, ezért a tengerre megyünk pihenni. Horvátországot imádom, így az Adriára utazunk. Azt figyeltem meg, hogy akkor kezdem kipihenni magam, amikor már nem ébredek fel automatikusan reggel, és az alvásom kezd hosszabbodni. Sajnos a legtöbb ember nem pihen, azt gondolják, hogy nem jár nekik, vagy nem tehetik meg. Pedig a pihenés befektetés önmagadba.
 
- Aktívan vagy passzívan szoktál pihenni?
 
- Olyan helyre megyünk, ahol már voltam, célirányos andalgások lesznek, kávézás, emberek bámulása, piacon vásárlás, főzök majd halat, rákot.
 
- Olvasol?
 
- Esténként, munka után nincs energiám olvasni sajnos. Nagyon elfáradok napközben. Utoljára egy 18-19. századbeli kalózról szóló kalandregényt olvastam, a mélyebb töltetű könyveket a szabadságomon szoktam elővenni.
 
- Tévézel, mozizol?
 
- Néztem az Eb-t, a horvátoknak szurkoltam, nagyon megszerettem a focit, mióta a Győri ETO-nál dolgozom, ami már három éve tart. Nézni szoktam a Bajnokok Ligáját is.
 
- Milyen filmeket nézel?
 
- Például a Helyszínelők című sorozatot, imádom, mert kikapcsol. Szeretem még az orvosi témájú filmeket is. De rosszul vagyok a pszichológiai töltetű filmektől, a hideg ráz ki tőlük. Folyton benne érzem magam a filmben, és úgy érzem, mintha még mindig dolgoznék, és az számomra nem relaxáció. A súlyos gyerek-szülő problémázós, vívódós filmektől kiver a víz. Az akciófilmeket bírom, a humoros vígjátékokat, a kis lityi-lötyit, ami kikapcsol.
 
- Minden embernek vannak problémái. Téged mi foglalkoztat mostanában? Dolgozol magadon?
 
- Persze. Vannak problémáim nekem is. Engem most a megtartás témaköre izgat. Az elért dolgok megtartása sokkal több energiát igényel, mint a megszerzése. Izgat, hogy milyen új dolgokat fogok találni, hiszen ez a fejlődéshez elengedhetetlen. Én a minél nagyobb kockázatot és felelősséget bírom. Szeretem, ha valamiben van veszély. Éber vagyok, és várom az új lehetőséget, ami veszélyérzetet ad és adrenalint termel.
 
Forrás: Est.Tv Magazin
Bánfalvi Laura
2008.07.24
|


Filmek a TV-ben
H
18
K
19
Sze
20
Cs
21
P
22
18:15
Egy páratlan páros
kanadai vígjáték, 2003
18:20
A vasálarcos
francia akciófilm, 1998
18:25
Oltári nő
amerikai romantikus vígjáték, 1999
18:25
Power Rangers
amerikai sci-fi akciófilm, 2017
18:30
Hazárd megye lordjai
amerikai akcióvígjáték, 2005
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
18
K
19
Sze
20
Cs
21
P
22
09:05
Alviiin!!! és a mókusok
III. évad, 323. rész
09:12
Tini titánok, harcra fel!
2013, 1132. rész: Tanulságos lecke
09:15
Barbie és a 12 táncoló hercegnő
09:15
Animanimals
I. évad, 19. rész: Animanimals 01
09:15
Dorothy Óz földjén
2016, 83. rész
Játék
Mikor Gellert Grindelwald, a nagyhatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból, Albus Dumbledore, a Roxfort professzora Göthe Salmander segítségét kéri a szökevény felkutatásában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.