Végre megvan az új Kocsis-film főszereplője

Hosszas keresgélés után az alkotók végre megtalálták a Friss levegő rendezője, Kocsis Ágnes következő nagyjátékfilmjének, a Pál Adrienn-nek főszereplőjét a Klubrádió hírolvasójának személyében.
Az már korábban is sejthető volt, hogy Kocsis Ágnes következő filmjéhez nem lesz könnyű főszereplőt találni. Pár hónappal ezelőtt még az iwiw-en is olvasható volt egy, a rendezőnőtől származó üzenet, melyben kétségbeesetten igyekezett castingra hívni megfelelő testfelépítésű hölgyeket (az egyik legfontosabb szempont a színészi képességek mellett ugyanis a külső volt: a filmes „erős” testalkatú hölgyet képzelt el főszereplőnek). 
 
A legnépszerűbb hazai közösségi oldalon való kutatás végül eredményt hozott, ugyanis egy-másfél hete eldőlt, hogy Gábor Éva – aki civilben hírolvasó és -szerkesztő a Klubrádiónál – játssza majd a főszerepet. 
 
Így végül idén szeptemberben, budapesti és vidéki helyszíneken valóban elkezdődhet a 45 naposra tervezett forgatás. Az osztrák-francia-holland és magyar koprodukcióban készülő alkotás költségvetése 1,5 millió euró. Az alkotói csapat a Friss levegőn dolgozó munkatársakból áll majd: Pusztai Ferenc producer mellett az operatőr Fillenz Ádám, a forgatókönyvet pedig Kocsis Ágnes és Andrea Roberti írta. 
 
A Pál Adrienn egy testes ápolónő önmegismerését követi nyomon. A hölgy egy nagy budapesti kórház elfekvőjében dolgozik, és a halál közelében, illetve magánéleti problémái – túlsúly, rosszul működő párkapcsolat – miatt belefásult saját életébe. 
 
Apátiájából az zökkenti ki, amikor munkája során az egyetlen gyerekkori barátnőjeként számon tartott Pál Adrienn nevével találkozik. Kiderül, hogy a név nem a vélt barátnőt takarja, de ekkor a nő már elhatározza: felkeresi az igazi Pál Adriennt. Volt tanárok, osztálytársak és egykori szomszédok segítségével nyomozásba kezd, és a film innentől road movie-vá válik. 
filmhu
2008.07.25
|


Film premierek

Lány

belga-holland filmdráma, 105 perc, 2018

Gyémánthajsza

amerikai krimi, 104 perc, 2018

A sértés

amerikai-belga-ciprusi-francia-libanoni filmdráma, 112 perc, 2017

A belleville-i zsaru

francia vígjáték, 90 perc, 2018

Ruben Brandt, a gyűjtő

magyar animációs film, 96 perc, 2018

Legendás állatok - Grindelwald bűntettei

amerikai-angol fantasy, 134 perc, 2018
Játék
„Létezik-e a döntés szabadsága, ha éhes a húgod? Hogyan sminkel egy hajléktalan? Milyen az íze a készenlétis bakancsának? A szivargyújtó okozta sebhely örökre megmarad-e nemi erőszak esetén?”
Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
18:15
Kicsinyítés
amerikai sci-fi, 2017
18:20
A hírek szerelmesei
amerikai dráma, 1996
18:20
Milliomos inkognítóban
kanadai vígjáték, 2018
18:30
Igazság - A CBS-botrány
amerikai történelmi filmdráma, 2015
18:35
Zorro
francia-olasz kalandfilm, 1975
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.