Végre megvan az új Kocsis-film főszereplője

Hosszas keresgélés után az alkotók végre megtalálták a Friss levegő rendezője, Kocsis Ágnes következő nagyjátékfilmjének, a Pál Adrienn-nek főszereplőjét a Klubrádió hírolvasójának személyében.
Az már korábban is sejthető volt, hogy Kocsis Ágnes következő filmjéhez nem lesz könnyű főszereplőt találni. Pár hónappal ezelőtt még az iwiw-en is olvasható volt egy, a rendezőnőtől származó üzenet, melyben kétségbeesetten igyekezett castingra hívni megfelelő testfelépítésű hölgyeket (az egyik legfontosabb szempont a színészi képességek mellett ugyanis a külső volt: a filmes „erős” testalkatú hölgyet képzelt el főszereplőnek). 
 
A legnépszerűbb hazai közösségi oldalon való kutatás végül eredményt hozott, ugyanis egy-másfél hete eldőlt, hogy Gábor Éva – aki civilben hírolvasó és -szerkesztő a Klubrádiónál – játssza majd a főszerepet. 
 
Így végül idén szeptemberben, budapesti és vidéki helyszíneken valóban elkezdődhet a 45 naposra tervezett forgatás. Az osztrák-francia-holland és magyar koprodukcióban készülő alkotás költségvetése 1,5 millió euró. Az alkotói csapat a Friss levegőn dolgozó munkatársakból áll majd: Pusztai Ferenc producer mellett az operatőr Fillenz Ádám, a forgatókönyvet pedig Kocsis Ágnes és Andrea Roberti írta. 
 
A Pál Adrienn egy testes ápolónő önmegismerését követi nyomon. A hölgy egy nagy budapesti kórház elfekvőjében dolgozik, és a halál közelében, illetve magánéleti problémái – túlsúly, rosszul működő párkapcsolat – miatt belefásult saját életébe. 
 
Apátiájából az zökkenti ki, amikor munkája során az egyetlen gyerekkori barátnőjeként számon tartott Pál Adrienn nevével találkozik. Kiderül, hogy a név nem a vélt barátnőt takarja, de ekkor a nő már elhatározza: felkeresi az igazi Pál Adriennt. Volt tanárok, osztálytársak és egykori szomszédok segítségével nyomozásba kezd, és a film innentől road movie-vá válik. 
filmhu
2008.07.25
|


Film premierek

Men in Black: Sötét zsaruk a Föld körül

amerikai sci-fi vígjáték, 115 perc, 2019

Három egyforma idegen

angol dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Csillagok határán

amerikai-angol-francia-lengyel-német sci-fi, 110 perc, 2018
Játék
Megérkezett a Walt Disney animációs stúdiójának újabb térdcsapkodóan vicces és kreatív kalandfilmje, a Ralph lezúzza a netet!
Filmek a TV-ben
18:05
A történet
amerikai filmdráma, 2018
18:15
Tini nindzsa teknőcök
amerikai-hongkongi akcióvígjáték, 1990
18:15
Esküvő újratöltve
amerikai romantikus családi film, 2018
18:30
És most valami egészen más
angol vígjáték, 1971
18:30
Scooby-Doo! Frankenszörnyűség
amerikai animációs film, 2014
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.