Csúszik Crowe Robin Hoodja

A Hollywood Reporter nevű szaklap beszámolója szerint bizonytalan időre elhalasztották az új Robin Hood-film produkciós munkálatait, melynek főszerepét a tervek szerint Russell Crowe játssza majd.
A tervezett film címe Nottingham, mivel Robin Hood klasszikus meséjét kicsit megcsavarva adja majd elő: nem a tolvajok fejedelme a pozitív főhős benne, hanem az ezúttal kivételesen szimpatikus figuraként ábrázolt Nottingham seriff. 
 
A Nottingham a címszerepben feltűnő Russell Crowe és Ridley Scott rendező újbóli nagy találkozása lesz: korábban együtt forgatták a Gladiátort és a Bor, mámor, Provence-t is. Crowe Nottingham seriffje mellett Sienna Miller játssza majd a tervek szerint Mariant. 
 
A projekt csúszásának okaként a gyártó stúdió, a Universal Pictures a forgatókönyvet, a helyszín logisztikai problémáját és a hollywoodi színészek lehetséges sztrájkját jelölte meg. A forgatás eredetileg idén augusztusban indult volna, most azonban úgy tűnik, nem kezdődhet el 2009. tavaszánál korábban. Pedig már a bemutató dátuma is ki volt tűzve: 2009. november 6-ra tervezték. 
 
Az SAG, a színész-szakszervezet és a hollywoodi stúdiók közt azonban továbbra sem született megegyezés, így nem zárható ki egy esetleges sztrájk. A forgatkönyv jelenlegi verziója ezenkívül még nincs abban az állapotban, ami tükrözné a stúdió és a filmkészítők elképzelését. A halasztás harmadik indoka, a helyszínnel kapcsolatos pedig azért lényeges kérdés, mert a film cselekménye szempontjából fontos, hogy az erdők zöldelljenek. 
bbc.co.uk
2008.07.29
|


Film premierek

Családi bunyó

amerikai-angol vígjáték, 108 perc, 2019

Itt járt Britt-Marie

svéd filmdráma, 94 perc, 2019

Apró mesék

magyar thriller, 112 perc, 2019

Szabadúszók

francia vígdráma, 122 perc, 2018

A királynő kutyája

belga animációs film, 92 perc, 2019
Játék
Mikor Gellert Grindelwald, a nagyhatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból, Albus Dumbledore, a Roxfort professzora Göthe Salmander segítségét kéri a szökevény felkutatásában.
Filmek a TV-ben
18:10
Az alkirály háza
angol történelmi film, 2017
18:10
A nyughatatlan
amerikai dráma, 2005
18:10
18:30
Sidney Hall eltűnése
amerikai film, 2017
18:45
Hajsza a győzelemért
amerikai-német-angol akciófilm, 2013
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.