Előkerültek az elfeledett Hellboy-animációs filmek

A Hellboy II – Az Aranyhadsereg nagy sikere nyomán előkerült Amerikában az a két rajzfilm, amely a vörös démon korábbi kalandjairól szól, de eddig észrevétlenül porosodott a videotékák polcain.
A forgalmazó kitett magáért: a Sword of Storms (Viharkard), illetve a Blood and Iron (Vér és vas) című epizódok együtt, díszdobozban vásárolhatók meg, és jópofa akciófigura is választható hozzájuk. A kritikák szerint a két rajzfilm meglepően jó, főleg ahhoz képest, hogy direct-to-DVD verzióban készültek, azaz eleve nem tervezték, hogy moziban is bemutatják őket. 
 
A Hellboy Animated: Sword of Storms 2006-ban készült, és benne Hellboy és csapata japán ikerdémonokkal veszi fel a harcot, akik egy tiltott tekercset feltörő egyetemi professzort szálltak meg. 
 
A 2007-es Hellboy Animated: Blood and Iron a Báthory Erzsébet-legendán alapul: valaki vissza akarja hozni az életbe Erzsebet Ondrushkót, a női vámpírt, aki szüzek vérében fürdött, hogy fiatal maradjon. Ezt azonban Hellboy és társai nem tűrhetik – még akkor sem, ha szellemek és boszorkányok hordájával, egy hatalmas vérfarkassal és persze magával Erzsébettel kell szembeszállniuk. 
 
A Blood and Iron DVD-jén pedig extraként található egy harmadik történet is, az Iron Shoes, ami egy mindössze 3 perces animációs kisfilm. De hamarosan elkészül a negyedik Hellboy-animációs film is, ami a The Phantom Claw címet viseli. 
 
Hazánkban az animált Hellboy egyelőre nem elérhető, de a magyar rajongók meg tudják rendelni az amazon.com-on, illetve a Hellboy Animated honlapján és a filmek produkciós naplójának site-ján is talákozhatnak vele, a youtube-on pedig fent van a Sword of Storms és a Blood and Iron előzetese is. 
 
Az élőszereplős, második Hellboy-mozit, a Hellboy II – Az Aranyhadsereget (Hellboy II: The Golden Army) pedig augusztus 21-én mutatják be a magyar mozik. 
UIP
2008.07.29
|


Film premierek

Fájdalom és dicsőség

spanyol filmdráma, 113 perc, 2019

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

amerikai thriller, 108 perc, 2019

Aladdin

amerikai kalandfilm, 128 perc, 2019

A gyermek

ír horror, 90 perc, 2019
Játék
Bizet klasszikus operája, a Carmen táncfantáziaként született újjá.
Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
18:15
Pókember 3.
amerikai akciófilm, 2007
18:25
Mission: Impossible 2.
amerikai akciófilm, 2000
18:30
Rocky 2.
amerikai filmdráma, 1979
18:35
Lenyűgöző teremtmények
amerikai fantasy, 2013
18:45
Parker
amerikai akciófilm, 2013
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.