Banditák

est.hu:
7/10
|
olvasói
9/10 (13)
Először kissé nehéz megszokni Bruce Willis és Billy Bob Thornton kettősét. Willis sokkal lerobbantabb, mint máskor, a hosszú haj pedig pocsékul áll neki, Thornton pedig még ramatyabbul néz ki.
De a története nem indul túl jól, egész pontosan egy félresikerült bankrablás során látjuk először hőseinket, akik kénytelenek végiggondolni, mit is szúrtak el. Ők ugyanis a Megszálló Banditák, ami a megtévesztő magyar fordítás ellenére annyit jelent, hogy úgy rabolnak bankot, hogy előző este elmennek az igazgató házába, és foglyul ejtik az illetőt, családjával együtt. Aztán reggel, még nyitás előtt együtt elmennek a bankba és elviszik az összes pénzt. Ez jó kis terv, sokszor be is válik, egészen addig, amíg a véletlen össze nem hozza hőseinket egy Kate nevű furcsa asszonnyal. Ő aztán jól megkavarja a két lelkes bankrabló életét, mivel mindketten beleszeretnek, és ő egyiküknek sem tud nemet mondani.
 
Innentől már sok mindent lehet sejteni, de ezek közül aztán sokról kiderül, hogy bizony nem igaz, de bármilyen fordulatos is Barry Levinson (Étkezde, Jó reggelt, Vietnám!) alkotása, elsősorban mégsem a történetre, hanem a karakterekre épül. És hiába adott a két ripacskodó macsó, a filmet Cate Blanchette viszi el, aki ekkor már maga mögött tudhatott egy Oscar-díjat, mégis hajlandó annyit bohóckodni, amennyit kell, és annyira hülyét csinálni magából, amennyire csak lehet. Egyszerre jó komikus és nagyon szexi, a maga hisztis módján. Hozzá képest elég szürkének tűnik a nagy Burce Willis - aki ezúttal is becsempészte kislányait a filmbe - és a szintén Oscar-díjas Thornton is, akinek filmbéli allergiája az antik bútorokra korántsem kitalált.
 
Forrás: Est.Tv Magazin
2008.08.01
|
Bandits
amerikai vígjáték, 123 perc, 2001
Joe és Terry úri bankrablók: este becsöngetnek a bankvezető otthonába, másnap hármasban mennek dolgozni, majd kiürítik a páncélszekrényt. A tökéletes tervet természetesen a nő érkezése kavarja össze...
Rendező:

Barry Levinson

Színész:

Bruce Willis
(Joe Blake)

Billy Bob Thornton
(Terry Collins)

Cate Blanchett
(Kate Wheeler)

Troy Garity
(Harvey Pollard)

January Jones
(Claire)

Richard Riehle
(Lawrence Fife)

Brian F. O'Byrne
(Darill Miller)

Stacey Travis
(Cloe Miller)

Azura Skye
(Cheri)Filmek a TV-ben
18:10
Hozzám vagy hozzád?
német vígjáték, 2014
18:25
Godzilla (2014)
amerikai-japán katasztrófafilm, 2014
18:45
Csak veled
amerikai vígjáték, 1994
18:55
Támad a Mars!
amerikai akcióvígjáték, 1996
19:00
Szuperhekusok
olasz akcióvígjáték, 1985
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
05:00
Vízipók-Csodapók I. sorozat
magyar animációs filmsorozat, Vízalatti házikók
05:00
Sam, a tűzoltó
X. évad, 7. rész
05:00
Hello West Hill gimi!
II. évad, 1. rész
05:00
Ruff Ruff, Tweet és Dave
I. évad, 5. rész: Ruff Ruff, Tweet And Dave 01 1005 - Moun
05:00
Dóra, a felfedező
VIII. évad, 813. rész: Dora megmenti a Tündérmesék földjét 2. rész
Játék
A salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház vendégjátéka, Az eltört korsó érkezik a Szkénébe április 12-én és 13-án. Az előadást az anyaszínházban a múlt évad végén mutatták be, budapesti színház palettáján pedig most először szerepel.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.