Az utolsó erőd

est.hu:
6/10
|
olvasói
9/10 (29)
Az erőd, egy speciális fegyintézet renitens, szabályszegő katonák, illetve tisztek számára, sajnálatos módon az utolsó állomás a szebb napokat látott Irwin tábornok egyébként briliáns karrierjében.
Miután a haditörvényszék bűnösnek találta parancsmegtagadásban, és megfosztotta rangjától – amit aztán furcsa módon a börtönben is villogtat –, Irwint a legszigorúbban védett katonai börtönbe szállítják, hogy letöltse tízéves börtönbüntetését. A börtön vasmarkú irányítója, a mind szakmailag, mind morálisan inkompetens Winter ezredes, aki eleinte tiszteletet mutat az egykor volt legendás tábornok iránt, ám ez a tisztelet hamarosan haraggá, majd nyílt ellenszenvvé alakul, hiszen Irwin folyamatosan szembesíti az ezredest a börtön vezetésében elkövetett hibáival. Winter próbálkozása, hogy Irwint bármi áron megtörje, csak fokozza Irwin ellenszegülését, ráadásul ezzel akaratlanul is ösztönzi a többi fegyencet is, hogy Irwin mögé álljanak, átvegyék a börtön irányítását, és az igazgatót eltávolítsák.
 
A bebörtönzött férfiaknak azt mondták, hogy többé nem katonák, pedig épp most készülnek bizonyítani, hogy még mindig készek megvívni egy háborút – ebben az esetben pontosan úgy, mint egy sakkjátszmát, azzal a különbséggel, hogy a nagyobb tudású játékos némi hendikeppel indul. Ennek megfelelően vannak beáldozott parasztok, megtévesztő hadműveletek, és egyéb taktikai húzások, és mivel a rendező, Rod Lurie maga is a neves West Point katonai akadémiára járt, majd sokáig a seregben szolgált, mindez roppant katonás és férfias. Persze kétség sem fér hozzá, hogy az igaztalanul bebörtönzött, talpig férfi és becsületes tábornok lesz a győztes, ám a Maffiózóknak köszönhetően Emmy-díjas Gandolfini mesteri játékával nem csak, hogy közelebb kerül a nézőkhöz, mint Redford, de le is söpri a vászonról.
2008.08.01
|
The Last Castle
amerikai akcióthriller, 131 perc, 2001
Rendező:

Rod Lurie

Színész:

Robert Redford
(Eugene Irwin tábornok)

James Gandolfini
(Winter ezredes)

Robin Wright
(Rosalie Irwin)

George W. Scott
(Thumper)

Mark Ruffalo
(Yates)

Steve Burton
(Peretz)

Delroy Lindo
(Wheeler)

Clifton Collins Jr.
(Ramon Aguilar)

Paul Calderon
(Dellwo)

(15 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.