Lizi & Yeti - Egy király sztori

est.hu:
5/10
|
olvasói
5/10 (12)
A német színész-rendező, Michael „Bully” Herbig megirigyelte a Pixar- és DreamWorks-animációs filmek sikerét és úgy gondolta, sajátos nemzeti ízzel, a tipikus „idióta német vígjátékéval” dúsítva ő is próbálkozik eggyel.
Sajnos tehát a Lizi & Yeti nem a Shrek-féle, hanem inkább a PiROSSZka- és a Fedőneve: Pipő-féle vonulatot követi, ami a poénok és az animáció minőségét illeti. Már eleve az kérdéses, miért pont a Sissi-univerzumból akar Herbig viccet csinálni, magyarán szólva hogy jön ez most ide? A film ugyanis az Osztrák-Magyar Monarchia erősen elferdített aranykorába visz vissza, ahol Lizi és Ferenc császár uralkodnak, egy nap azonban egy yeti (igen, egy yeti) elrabolja a császárnőt, mert a Sátán csak akkor kegyelmez meg neki, ha a világ legcsodálatosabb asszonyát viszi el hozzá. 
 
A kis kaland során érkező poénok igencsak vegyes minőségűek, és természetesen innen sem hiányozhatnak a filmes utalások és vicces parafrázisok (megidéződik a Függő játszmától kezdve a Baywatchon át a King Kongig sok minden), ami viszont már inkább unalmas, mint szellemes. A legfőbb humort ebben az igen speciális kultúrkörben és jellegzetesen német nyelvterületen játszódó animációs filmben valószínűleg azok a viccek jelentenék, amik elvesztek a magyarítás során (és úgyis csak a németek és osztrákok röhögnének rajta). 
 
A Lizi & Yeti tehát körülbelül olyan, mint az alkotó korábbi, színészként és/vagy rendezőként jegyzett ökörködései (úgymint Gyagyás bagázs, Lökött testőrök, Manitu bocskora, A zűrhajó) - csak ezúttal animációs formában. 
fürkész
2008.08.12
|
Lissi und der wilde Kaiser
német animációs film, 85 perc, 2007
Michael „Bully” Herbig, a Manitu bocskora és A zűrhajó alkotójának újabb agymenése – ezúttal animációs film formájában. A Sissi-birodalom visszavág.
Rendező:

Michael Herbig

Forgalmazza: SPI
Bemutató: 2008. augusztus 14.
(8 kép)


Film premierek

Rambo V. – Utolsó vér

amerikai akciófilm, 89 perc, 2019

Folyékony arany

magyar dokumentumfilm, 77 perc, 2019

Az Aranypinty

amerikai filmdráma, 149 perc, 2019

Ad Astra – Út a csillagokba

amerikai-brazil sci-fi, 122 perc, 2019

János vitéz

magyar animációs film, 70 perc, 1973
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Filmek a TV-ben
H
16
K
17
Sze
18
Cs
19
18:10
18:15
Fivérek
holland film, 2017
18:20
Sirály
amerikai vígjáték, 2018
18:20
Ed Wood
amerikai életrajzi film, 1994
18:30
Bad Boys - Mire jók a rosszfiúk?
amerikai akcióvígjáték, 1995
Mától a mozikban az Ad Astra, ennek apropóján exkluzív interjunk a Pesti Estben és az est.hu-n. Link bióban, kedvcsináló sztoriban! #bradpitt #adastramovie #bradpittinterju
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.