Meghalt Bernie Mac

Szombat reggel elhunyt az Ocean’s-filmek, a Tapló télapó és A csajom apja ideges sztárja. A fekete komikus mindössze ötven éves volt, tüdőgyulladás komplikációi következtében halt meg.
Bernie Mac a chicagói Northwestern Memorial Kórházban távozott, miután már egy hete az intézmény betege volt. A hónap elejétől folyamatosan érkeztek betegsége súlyosabbá válásáról szóló hírek. A sztár 1983 óta szarkoidózisban szenvedett: a szövetgyulladásos betegség a tüdejét támadta meg, így valószínűleg ez vezetett mostani tüdőgyulladásához is. 
 
Szóvivője az elmúlt hét folyamán folyamatosan cáfolta a színész állapotának romlásáról szállingózó híreket, sőt egy alkalommal egy olyan tartalmú közleményt is közzé kellett tennie, miszerint Bernie Mac még nem halt meg (ez ugyanis már a tragikus esemény bekövetkezte előtt elterjedt). 
 
Bernie Mac Bernard Jeffery McCullough néven 1957-ben, Chicagóban született. Karrierjét a szórakoztatóiparban stand-up komikusként kezdte a helyi Cotton Pickin’ Clubban. 32 éves korában megnyert egy komikusi tehetségkutató versenyt, de pályája akkor lendült fel igazán, amikor bekerült az HBO által gyártott Def Comedy Jam show előadói közé. 
 
A komikus filmszínészi karrierje csak a kilencvenes években indult be, szerepet kapott például a Ha megy a busz című Spike Lee-filmben, de játszott a Potyázók a portyánban Jamie Foxx és az Álmodik a nyomorban Halle Berry oldalán. 
 
Hamarosan ezeknél fajsúlyosabb szerepek is megtalálták: szerepelt mindhárom Ocean’s-filmben, ezenkívül a Charlie angyalai: Teljes gázzal, a Tapló télapó, A csajom apja ideges és a Transformers című művekben. 
 
Hollywoodi szerepei ellenére Bernie Mac mindvégig megmaradt a stand-up komikus világ fontos alakjának, aki folyamatosan járta az Egyesült Államokat a The Kings of Comedy című show tagjaként Steve Harvey, Cedric the Entertainer és D.L. Hughley oldalán. Népszerű figura volt a kisképernyőn is: 2001 és 2006 között saját tévéműsora futott The Bernie Mac Show címen, ami két Emmy- és ugyanennyi Golden Globe-jelölést hozott neki. 
 
Bernie Macet felesége, Rhonda McCullough – akivel házassága több mint harminc éven át tartott – és felnőtt lányuk, Je’Niece gyászolja. 
wenn
2008.08.11
|


Film premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
Patrick deWitt nagysikerű regényéből készült ez a különleges hangulatú western, melyben egy testvérpár, Eli (Joaquin Phoenix) és Charlie Sisters (John C. Reilly) azt a megbízatást kapja, hogy végezzenek egy aranyásóval, aki meglopta főnöküket.
Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Cs
15
P
16
22:50
Törtetők
amerikai vígjáték, 2015
23:00
Csak szex és más semmi
magyar vígjáték, 2005
23:00
Elcsábítva
amerikai thriller, 2016 (ism.)
23:15
Könyörtelen csapás
amerikai-kanadai akciófilm, 2008
Fronton innen, fronton túl. Az első világháborúrol mindent a hosszú hétvégén Szentendrén a Skanzenben. @szentendreiskanzen . . . #frontoninnen #háború #kiallitasajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.