Meghalt Bernie Mac

Szombat reggel elhunyt az Ocean’s-filmek, a Tapló télapó és A csajom apja ideges sztárja. A fekete komikus mindössze ötven éves volt, tüdőgyulladás komplikációi következtében halt meg.
Bernie Mac a chicagói Northwestern Memorial Kórházban távozott, miután már egy hete az intézmény betege volt. A hónap elejétől folyamatosan érkeztek betegsége súlyosabbá válásáról szóló hírek. A sztár 1983 óta szarkoidózisban szenvedett: a szövetgyulladásos betegség a tüdejét támadta meg, így valószínűleg ez vezetett mostani tüdőgyulladásához is. 
 
Szóvivője az elmúlt hét folyamán folyamatosan cáfolta a színész állapotának romlásáról szállingózó híreket, sőt egy alkalommal egy olyan tartalmú közleményt is közzé kellett tennie, miszerint Bernie Mac még nem halt meg (ez ugyanis már a tragikus esemény bekövetkezte előtt elterjedt). 
 
Bernie Mac Bernard Jeffery McCullough néven 1957-ben, Chicagóban született. Karrierjét a szórakoztatóiparban stand-up komikusként kezdte a helyi Cotton Pickin’ Clubban. 32 éves korában megnyert egy komikusi tehetségkutató versenyt, de pályája akkor lendült fel igazán, amikor bekerült az HBO által gyártott Def Comedy Jam show előadói közé. 
 
A komikus filmszínészi karrierje csak a kilencvenes években indult be, szerepet kapott például a Ha megy a busz című Spike Lee-filmben, de játszott a Potyázók a portyánban Jamie Foxx és az Álmodik a nyomorban Halle Berry oldalán. 
 
Hamarosan ezeknél fajsúlyosabb szerepek is megtalálták: szerepelt mindhárom Ocean’s-filmben, ezenkívül a Charlie angyalai: Teljes gázzal, a Tapló télapó, A csajom apja ideges és a Transformers című művekben. 
 
Hollywoodi szerepei ellenére Bernie Mac mindvégig megmaradt a stand-up komikus világ fontos alakjának, aki folyamatosan járta az Egyesült Államokat a The Kings of Comedy című show tagjaként Steve Harvey, Cedric the Entertainer és D.L. Hughley oldalán. Népszerű figura volt a kisképernyőn is: 2001 és 2006 között saját tévéműsora futott The Bernie Mac Show címen, ami két Emmy- és ugyanennyi Golden Globe-jelölést hozott neki. 
 
Bernie Macet felesége, Rhonda McCullough – akivel házassága több mint harminc éven át tartott – és felnőtt lányuk, Je’Niece gyászolja. 
wenn
2008.08.11
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
Cs
9
P
10
18:15
Szájkosaras kosaras - Kutyaütő csodacsatár
amerikai családi vígjáték, 2002
18:15
Az angyalok is esznek babot
olasz-francia-spanyol akcióvígjáték, 1973
18:15
Örök kaland
amerikai romantikus filmdráma, 2002
18:20
Jégvarázs 2.
amerikai animációs film, 2019
18:20
A galaxis őrzői vol. 2.
amerikai sci-fi, 2017
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.