V. Borfalu

Budapest, 56-osok tere (volt Felvonulási tér), 2008. augusztus 19 - 24.
Budapest is csak egy nagy falu, vagyis borfalu, legalábbis a Felvonulási téren, amelyet sokan már új nevén, az 56-osok terének ismernek. Lesz legénység, vigasság, zenésség, és főleg borosság meg pálinkás jó reggel – és ez mind cigányzenére!
Augusztus 19-én, kedden este ötödszörre rendeznek Borfalut a Felvonulási téren, és a hatnapos rendezvényen kifejezetten a magyar borfalvaké és a boré lesz a főszerep, kísérőnek peidg kapunk jó muzsikát és jó hangulatot. Az ide látogatók több mint 100 borászat több száz borát ismehetik meg a Liget árnyékában, és ki-ki ízlésének, neveltetésének és fizikai kondíciójának, illetve melegtűrő képességének megfelelően halmozhatja az élvezeteket. Mi csak tanácsként tennénk hozzá, hogy érdemes minél fiatalabb és könnyedebb borral kezdeni, és szép fokozatosan haladni az érettebb, testesebb nedűk felé. Ami pedig a színeket illeti, a kulcsszó itt a sötétedés, vagyis fehérből kiindulva a rozén át elérni a vörösborig, majd esetleg a tokajiig vagy a konyakig – már ha valaki széles spektrumban gondolkodik, és nem ragad le csak és kizárólag a kedvenc borfajtájánál, mondjuk a Cabernet-nél – mert ez is egy opció. Természetesen a hagyományoknak megfelelően a borok mellett megannyi finomsággal ismerkedhetnek meg a látogatók, például a pálinkafőzők és a magyar ételek készítőinek sátraiban.
 
Nem maradhatnak el a különleges sajtok és húskészítmények, gasztronómiai ínyencségek sem: lesznek szarvasgombás olajok és lekvárok, gezemice langalló – hogy eloszlassuk a misztikumot, ez kenyérlángost takar –, kürtőskalács, rózsakenyér, répatorta és még sok-sok finomság. S hogy a jó hangulat mindenképp biztosítva legyen, arról a Borfalu saját cigányzenekara mellett idén is számos elismert zenész gondoskodik majd a blues, a jazz, a funky és a rock and roll ritmusaira, ahogy azt mondani szokás a vendéglátóiparban. Az viszont újdonság, hogy ezúttal a reneszánsz év „töltsük újra” jegyében kicsit másképp zajlik a termelők borainak versenye, mivel most a látogatók szavazhatnak az általuk legfinomabbnak vélt italra – és bezony édemes voksolni, mert mindennap értékes ajándékokat sorsolnak ki a szavazatot leadó látogatók között.. A Borfalu legfinomabb bora címet fehér-, vörös-, rozé-, desszert- és fröccsbor kategóriában az utolsó nap (augusztus 24-e) estéjén sorsolják ki a szervezők, és persze lesz abszolút győztes is – de vigyázat, a szavazólap csak úgy érvényes, ha mind a borászat, a bor és annak évjárata pontosan van feltüntetve!  

Ny: mindennap 12–24h 
Napi belépő: 1500 Ft 
5 napos belépő: 7000 Ft 
 
A belépő tartalmaz 1 darab emblémázott, üveg kóstolópoharat! 
12 éven aluli gyermekeknek és fogyatékkal élőknek a belépés ingyenes! 
Vizinger
2008.08.12
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.