Dokik – komikus medikusok

Scrubs, amerikai sorozat, 2001
Comedy Central, hétfő, kedd, 17h, 17.25, csütörtök, 20h-tól, szombat, 13h-tól
Amikor már azt gondoltuk, hogy teljesen telített a piac kórházi sorozatokkal, hogy már nem lehet még egy lapot húzni a medikusokra, sebészekre és szakorvosokra a Vészhelyzet, a Grace-klinika vagy a Doktor House és társaik után, itt a megtévesztően egyszerű című Dokik!
A felállásban semmi meglepőt nem találunk: a Szent Szív kórházba medikusok érkeznek, és megpróbálnak minél hamarabb beilleszkedni, megtanulni a szakmát és megfelelni szigorú, de rendszerint igazságtalan feletteseiknek. Ja igen, és közben annyit kavarnak egymással, amennyit csak lehet.
 
Ám a szériát kitaláló Bill Lawrence nem a Vészhelyzetről mintázta történetét, hanem kissé meglepő módon a Simpson családról. Ugyanolyan lökött „családot”, visszatérő szereplőket, és félidióta környezetet teremtett, mint ami kedvenc rajzfilmsorozatunkra jellemző, és ebben a kórházban bármi megtörténhet. Már csak azért is, mert főhősünket és narrátorunkat, Dr. John „J. D.” Michael Dorian (Zach Braff) igen élénk fantáziával áldotta meg az Úr, és ha csak teheti, saját táncos-zenés álomvilágába menekül. 
 
J. D. és legjobb haverja, Turk (Donald Faison) nap mint nap küzdenek meg lehetetlen betegekkel, kellemetlen kollégákkal, vonakodó barátnőkkel – és akkor még nem beszéltünk a legviccesebb mellékszereplőről, az übergenya gondnokról. Ráadásul mindig akadnak jó nevű vendégszereplők, mint Michael J. Fox, a mindig szexi Heather Graham, Matthew Perry, Tara Reid vagy a teljesen érthetetlenül motyogó Colin Farrell
 
Tudtad? 
 
Zach Braff már rendezőként is bemutatkozott a Régi környék című filmjével, amelynek Natalie Portman a főszereplője. Braff mellesleg a sorozat zenéinek az egyik előválogatója, de bármelyik stábtag javasolhat egy-egy számot, és ezek rendszerint be is kerülnek. A szériát egy használaton kívüli kórházban forgatják, az alsó szinten rendezték be a műtőket, a recepciót és egyéb forgatási helyszíneket, a másik két szinten pedig az irodái és pihenőszobái vannak, ahová házi kedvenceket is be lehet vinni. A gonoszkodó gondnokot alakító Neil Flynn minden esetben szabadon improvizál, így az ő szövege nem is kerül a forgatókönyvbe.  
 
(Forrás: EST.TV Magazin)
2008.08.12
|
(15 kép)


Filmek a TV-ben
H
18
K
19
Sze
20
Cs
21
P
22
18:05
Két nő és egy férfi
német vígjáték, 2012
18:10
18:15
Röplabdázó csodakutya
kanadai családi vígjáték, 2003
18:15
X-Men: Az eljövendő múlt napjai
angol-amerikai sci-fi akciófilm, 2014
18:20
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
18
K
19
Sze
20
Cs
21
P
22
05:52
Badanamu Tv Show (Abc)
I. évad, 1. rész: Badanamu Tv Show (Abc) 01
05:57
Badanamu Pop
I. évad, 32. rész: Badanamu Pop 01
06:00
Katuri
dél-koreai animációs filmsorozat, A csukló kabóca, 2017
06:00
Geronimo Stilton
I. évad, 4. rész: A névtelen múmia
06:00
Tini titánok, harcra fel!
2013, 1219. rész
Játék
Mikor Gellert Grindelwald, a nagyhatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból, Albus Dumbledore, a Roxfort professzora Göthe Salmander segítségét kéri a szökevény felkutatásában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.