Dokik – komikus medikusok

Scrubs, amerikai sorozat, 2001
Comedy Central, hétfő, kedd, 17h, 17.25, csütörtök, 20h-tól, szombat, 13h-tól
Amikor már azt gondoltuk, hogy teljesen telített a piac kórházi sorozatokkal, hogy már nem lehet még egy lapot húzni a medikusokra, sebészekre és szakorvosokra a Vészhelyzet, a Grace-klinika vagy a Doktor House és társaik után, itt a megtévesztően egyszerű című Dokik!
A felállásban semmi meglepőt nem találunk: a Szent Szív kórházba medikusok érkeznek, és megpróbálnak minél hamarabb beilleszkedni, megtanulni a szakmát és megfelelni szigorú, de rendszerint igazságtalan feletteseiknek. Ja igen, és közben annyit kavarnak egymással, amennyit csak lehet.
 
Ám a szériát kitaláló Bill Lawrence nem a Vészhelyzetről mintázta történetét, hanem kissé meglepő módon a Simpson családról. Ugyanolyan lökött „családot”, visszatérő szereplőket, és félidióta környezetet teremtett, mint ami kedvenc rajzfilmsorozatunkra jellemző, és ebben a kórházban bármi megtörténhet. Már csak azért is, mert főhősünket és narrátorunkat, Dr. John „J. D.” Michael Dorian (Zach Braff) igen élénk fantáziával áldotta meg az Úr, és ha csak teheti, saját táncos-zenés álomvilágába menekül. 
 
J. D. és legjobb haverja, Turk (Donald Faison) nap mint nap küzdenek meg lehetetlen betegekkel, kellemetlen kollégákkal, vonakodó barátnőkkel – és akkor még nem beszéltünk a legviccesebb mellékszereplőről, az übergenya gondnokról. Ráadásul mindig akadnak jó nevű vendégszereplők, mint Michael J. Fox, a mindig szexi Heather Graham, Matthew Perry, Tara Reid vagy a teljesen érthetetlenül motyogó Colin Farrell
 
Tudtad? 
 
Zach Braff már rendezőként is bemutatkozott a Régi környék című filmjével, amelynek Natalie Portman a főszereplője. Braff mellesleg a sorozat zenéinek az egyik előválogatója, de bármelyik stábtag javasolhat egy-egy számot, és ezek rendszerint be is kerülnek. A szériát egy használaton kívüli kórházban forgatják, az alsó szinten rendezték be a műtőket, a recepciót és egyéb forgatási helyszíneket, a másik két szinten pedig az irodái és pihenőszobái vannak, ahová házi kedvenceket is be lehet vinni. A gonoszkodó gondnokot alakító Neil Flynn minden esetben szabadon improvizál, így az ő szövege nem is kerül a forgatókönyvbe.  
 
(Forrás: EST.TV Magazin)
2008.08.12
|
(15 kép)


Filmek a TV-ben
18:10
18:25
Pókember: Hazatérés
amerikai sci-fi akciófilm, 2017
18:25
Féktelenül 2. - Teljes gőzzel
amerikai akciófilm, 1997 (ism.)
19:00
A mestergyilkos
amerikai akciófilm, 2011
19:00
Heavy túra
finn-norvég vígjáték, 2018
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
06:20
Thomas, a gőzmozdony
XVIII. évad, 15. rész
06:20
A Tom és Jerry-show
2014, III. évad, 201. rész: Sakk és billiárd
06:20
Mancs őrjárat
I. évad, 125. rész: A Nagy Verseny
06:20
Bitz és Bob
angol animációs filmsorozat (ism.)
06:25
Gumball csodálatos világa
2011, III. évad, 462. rész: Az allergia
Játék
Amikor egy elit ejtőernyős tűzoltó és csapata kiment három gyereket egy égő házból, meg kell oldaniuk a rájuk bízott gézengúzok szórakoztatását, miközben gondoskodniuk is kell róluk.
Ma kerül ki a lelőhelyekre a PESTI EST, ne feledjétek! A legjobb budapesti programokkal, keressétek és szeressétek! #PESTIESTLES játékuknk folytatódik, ha bárhol látod, fotózkodj vele, használd a #pestiestles hashtaget és mi belépőket adunk! #programajanlo #jatek #instajatek #nyeremenyjatek #nyereményjáték
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.