Hello Chef! – A leghíresebb tévés szakácsok

Az evés örök, mégis a gasztronómiának és a gourmet-ságnak egyre nagyobb divatja lett: fogadjunk, hogy pár éve még Te is sajttal töltött pulykamellnek hívtad a Cordon Bleu-t!
Egy szó mint száz, az áramlattal érkeztek az immár a legnagyobb sztárokkal egy lapon emlegetett tévés sztárséfek, akiket imádunk, utánozunk és esszük szavaikat. Nézzük, kik a legennivalóbbak mostanában!
 
Bob Blumer
 
Bobnak van egy guruló büféje, persze teljes felszereltséggel, össze sem hasonlítható a magyar kürtőskalácsos lakókocsikkal. Sorozatának minden részében új helyeken köt ki, legyen szó egy farmról, kerti partiról, pankrátorokról. Ahol éhesek az emberek, legyen az bárhol is, ő etet. Író, színész, kalandor ő, és szakácsnak sem utolsó, igaz nem nyammog kéjesen és a főzési technikái is meglehetősen különböznek a többiekétől. Közben pedig sztorizgat, csacsog az aktuális vendégeivel, és persze imád főzni!
 
  - Nálunk is vetített sorozat: Guruló büfé (The Surreal Gourmet) 
 
 
 
 
Gordon Ramsay 
 
Gordon nem szimplán laza: egy provokatív mocsokszájú, öntörvényű fazon. Annyira nem normális, hogy első konyhafőnökösködése idején ő szervezte meg az Aubergine étterem helyfoglalási naplójának motoros rablását. Miért? Egy másik világhírű szakács miatt, akitől minél messzebb akarta tudni magát. Sikerült, azóta sem beszélnek egymással. Legkedveltebb sorozata a Ramsay Nightmares, melyben lepukkant éttermekben teszi tiszteletét, elküld mindenkit a francba, új munkamorált teremt, új étlapot alakít ki, kicsit feldobja a helyet, és nem esik le a gyűrű az ujjáról, ha együtt sikálja az ott dolgozókkal a padlót. A férfiúnak egyébként megszámlálhatatlan étterme és pubja van Londonban, New Yorkban, Dubaiban és Tokióban.  
 
  - TV Paprikán jelenleg látható sorozatai: A fickó F-fel (The F Word); Vacsoravendégek (Friends for Dinner) 
 
Jacques Pépin 
 
…aki megmutatta Amerikának, nem csak a hamburgerből áll a világ. Állítólag már kisgyerekkorában tudta, hogy szakács akar lenni, majd miután Franciaország miniszterének szakácsaként töltette a katonaságát, John F. Kennedy fehér házi chef ajánlatát visszautasította, hogy egy híres étteremlánc tulajdonosához csatlakozzon. Nem kis célt tűztek ki maguk elé: az amerikai gasztronómiát kívánták kiszélesíteni a francia főzési technikák alkalmazásával. Könyvei, kritikái, műsorai (lányával közösen is volt egy főzőshowja) Amerika legnépszerűbb szakácsai közé emelték, neve ismertté vált, Julia Childdal közös műsora Emmy-díjat kapott. 
  
  - Hazánkban nem nagyon vetítették tévéshow-it (pl.: Jacques Pepin Celebrates!), Elnökök séfje című könyve azonban nálunk is kapható 
 
Nigella Lawson 
 
Nigella Lucy Lawson, aki nem szakács, csak szeret enni. Túlságosan is szeret enni. Elég megnézni egy műsort (például a Spektrumon) és nem akarunk hinni a szemünknek. Túrja, lenyalja, kéjelgő mormogások, szemcsillogás, furcsa szavak, amik inkább egy pongyola regénybe illenének, szerelem és vonzalom az ételek iránt. Ő a britek legnépszerűbb női sztárszakácsa. Nigella és Jamie jól megférnek egymás mellett, míg Jamie rusztikusan és lazán összedob mindent, mintha csak nekünk csinálná, addig Nigella nyalakodva avat be minket a rejtelmekbe, figyelve a tálalásra, hangulatvilágításra, színekre, összhangra. Ha mi is ezt tennék, vajon meddig férnénk bele az új farmerunkba?  
 
  - TV Paprikán jelenleg látható sorozatai: Nigella! (Nigella); Nigella falatozója (Nigella Bites) 
 
Jamie Oliver 
 
Ő a nagybetűs Sztárszakács, erről felesleges lenne vitát indítani. Még mindig ő folyik - ha nem is a csapból - de a magyar médiából biztosan. A Tv Paprika megjelenésével megjelentek a követői is. Jamie mellett a Spektrumon helyet kapott más is, de ő van, volt és remélem, lesz is. Ő miatta bizony sokakat elkapott a gasztroláz: úgy tud főzni, mintha minden baromi egyszerű lenne. Holott nem az, de legalább kedvet ad. Nála az a rusztikus, ami össze van csapva, mi meg egyszerűen imádjuk azt a lazaságot, amit áraszt magából.  
 
 - Számos műsorát vetíttették nálunk is, pl.: Jamie menzája, Jamie vidéki konyhája, Folytassa, Jamie!, Főzzünk megint egyszerűen! stb. 
 
(Forrás: EST.TV Magazin) 
Huppancs
2008.08.13
|


Filmek a TV-ben
21:40
Hamu
kínai krimi, 2017
22:20
Hideg nyomon
amerikai krimi, 2007
22:40
Vakító napfényben
olasz-francia krimi, 2015
22:45
300 - A birodalom hajnala
amerikai háborús film, 2014
22:50
Az éjszakám a nappalod
magyar vígjáték, 2015
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
21:18
Kismackó kalandjai
I. évad, 31. rész
21:20
Masha és a medve
II. évad, 6. rész
21:20
Grizzy és a lemmingek
2016, II. évad, 122. rész: Védelem alatt álló medve
21:20
A Lármás család
II. évad, 225. rész: A síró baba / Kütyü-bubus
21:25
Angelo rulez
2017, IV. évad, 5. rész: A pizsamaparti
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
A héten még látogatható a szürrealista kiállítás az MNG-ben. A szürrealista mozgalom Magritte-tól Dalíig. Válság és újjászületés 1929-ben. #salvadordali #renemagritte #szurrealista #szurreal #kiallitasajanlo #kulturalisajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.