Az eltakarítónő

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (23)
Rendszerint ódzkodunk attól, hogy olyan filmet ajánljunk, amelyet Rowan Atkinson, alias Mr. Bean nevével fémjeleznek, de kivételt most azért teszünk, mert nevezett úr itt egyrészt nem abszolút főszereplő, másrészt egészen elviselhető.
Ezen felül szilárdan valljuk, hogy az angol humor jótékonyhatású az emberi szervezetre, és hetente legalább egyszer érdemes brit vígjátékot nézni, optimális esetben valamilyen Monthy Pyton-munkát. A nagyjából ismeretlen Niall Johnson filmje sem kivétel, noha a történet gyanúsan emlékeztet John Waters Kathleen Turner főszereplésével készített Titkos gyilkos mamájára. Igaz, itt a hangulat hamisítatlanul brit, a szereplők pedig mintha egy leporolt P.G. Woodehouse-regényből léptek volna elő, a helyszín pedig a minden rendes angol krimi otthona: a vidéki kisváros, amelynek neve ezúttal Little Wallop, lakóinak száma pedig pontosan 34 – legalábbis a film kezdetekor.
 
Walter Goodfellow a városka tiszteletese, aki rendszerint – már csak hivatásából kifolyólag is – a fellegekben jár, míg kikapós felesége, és erősen az anyjára ütő tini lánya mindenhol az élet örömeit keresi – nem úgy, mint kisfia, akit az iskolában terrorizálnak nap mint nap. A vak is láthatja, hősünknek segítségre van szüksége, és mivel Isten útjai kifürkészhetetlenek, a segítő kéz egy új házvezetőnő képében jelenik meg, aki a címben már sejtetett módszereket igénybe véve szabadul meg mindenkitől, aki a Goodfellow családra bármilyen fenyegetést jelent. A kedves, ősz hajú teremtés szerez néhány meglepetést a családnak, de a nézőknek is, és a film bájosan fekete humora elgondolkodtató válaszokat is tartalmaz mindennapi problémáink drasztikus megoldására – de mindenkit felkérünk, gondjait csakis békés, balta-, méreg- és íjpuskamentes módon oldja meg.
 
Forrás: Est.Tv Magazin
2008.08.15
|
Keeping Mum
angol vígjáték, 103 perc, 2005
A tiszteletes, a feleség és a szeretője kalandjai az idős házvezetőnővel, aki seperc alatt rendet vág a szertelen család életében. Remek angol fekete komédia Maggie Smithszel, Rowan Atkinsonnal és Kristin Scott Thomasszal.
Rendező:

Niall Johnson

Színész:

Rowan Atkinson
(Walter Goodfellow)

Kristin Scott Thomas
(Gloria Goodfellow)

Maggie Smith
(Grace Hawkins)

Patrick Swayze
(Lance)

Tamsin Egerton
(Holly Goodfellow)

Emilia Fox
(Rosie Jones)

Forgalmazza: Fórum Hungary
(10 kép)


Filmek a TV-ben
18:10
Szívhangok
német romantikus vígjáték, 2013
18:30
Az utolsó akcióhős
amerikai akcióvígjáték, 1993
18:55
Amra és a második házasság
szaúd-arábiai vígjáték, 2018
19:00
A hazafi
amerikai akciófilm, 1998
19:05
Ház az utca végén
amerikai horror, 2012
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
10:50
Maggie és Bianca - Divatból jeles
I. évad, 8. rész: Nincs menekvés a szerelem elől
10:51
Medvetesók
2015, 46. rész: A rejtélyes lény
10:55
SpongyaBob KockaNadrág
VIII. évad, 155. rész: Barátságos meccs / Spongya emlékgyár
11:00
Mirr-Murr kandúr kalandjai - III. sorozat
magyar bábfilmsorozat, Tánc és illemiskola
11:01
Medvetesók
2015, 47. rész: Netes videók
Játék
Az Oscar-díjas Robert Zemeckis rendezésében érkezik ez a merész, varázslatos és időszerű film, amely magával ragadó igaz történetet mesél el egy megtört férfiról, aki rádöbben, hogy a művészi kreativitás képes meggyógyítani a lelken esett sebeket.
Minden idők legnagyobb Nagy István-kiállítása a Kieselbach Galériában. Modern, realista, konstruktív - csodás kiállításélmény laikusoknak és profiknak is. @kieselbachgaleria . . . #nagyistvan #kiallitasajanlo #kulturalisajanlo #kieselbachgallery #festeszet #magyarfesteszet
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.