Jackson és del Toro közösen írják A hobbitot

Habár nem A Gyűrűk Ura-trilógia rendezője, Peter Jackson lesz a készülő új Tolkien-film, A hobbit direktora, úgy látszik, nem sértődött meg, hiszen a forgatókönyv írásába is besegít Guillermo del Torónak, az új rendezőnek.
A két filmes korábban mintegy 8 hónapon keresztül nagy erőkkel keresett forgatókönyvírókat A Gyűrűk Ura-trilógia előzményeként szolgáló, J.R.R. Tolkien The Hobbit (magyarul A babó címmel jelent meg – a szerk.) című regényén alapuló film és annak folytatása megírására, de mivel nem jártak sikerrel, úgy döntöttek, ők maguk lesznek a legalkalmasabbak a feladatra. 
 
Jacksonhoz és del Toróhoz csatlakozik további két író, Fran Walsh és Philippa Boyens, akik mindketten részt vettek korábban A Gyűrűk Ura-trilógia scriptjének megalkotásában is. Az íróknak pedig sietniük kell, hiszen a The Hobbit alapján rögtön két film is készül, amiket párhuzamosan kezdenek el forgatni 2009. végén Új-Zélandon. 
 
A tervek szerint a The Hobbit-adaptáció 2011-ben, míg a regénytől már elrugaszkodó folytatás 2012-ben kerülhet a mozikba. A The Hobbit a fiatal Bilbo Baggins, azaz Zsákos Bilbó életét követi, aki utazásra indul, hogy megöljön egy sárkányt. Kalandja során segítőtársai is akadnak, például Gandalf, a varázsló személyében. 
wenn
2008.08.21
|


Film premierek

Men in Black: Sötét zsaruk a Föld körül

amerikai sci-fi vígjáték, 115 perc, 2019

Három egyforma idegen

angol dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Csillagok határán

amerikai-angol-francia-lengyel-német sci-fi, 110 perc, 2018
Játék
AZ A BAAAJ... …hogy Kiki nem szeret kirándulni. És hogy anya mindig sokat dolgozik. És hogy a nagyi háza teli van pókokkal. És még annyi minden más is!
Filmek a TV-ben
18:25
A Sárkánykapu repülő kardjai
kínai akciófilm, 2011
18:25
Miss Hanoi
cseh krimi, 2018
18:30
Kemény ügy
ausztrál kalandfilm, 2017 (feliratos)
18:30
Scooby-Doo: Kék Sólyom maszkja
amerikai animációs film, 2012
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.