Underworld: Evolúció

est.hu:
6/10
|
olvasói
7/10 (28)
Tévedés ne essék, az Underworld második részét csak azért ajánljuk, mert nagyon jól néz ki, és mert akárcsak az első részt, kis hazánkban forgatták, jól felismerhető budapesti helyszínekkel - a kettő pedig nyilván összefügg egymással.
Az Interjú a vámpírral, a Penge vagy a Coppola-féle Drakula óta tudjuk, hogy a vámpírok nem vérengző, velejükig gonosz fenevadak, hanem meg nem értett, melegségre vágyó, vagy éppen vagány, bevállalós buliarcok - csak régen rossz volt a sajtójuk. A Selene nevű vámpírlány sem az emberi faj ellensége, noha a nagy nemzetközi vámpírszövetség(!?) első számú gyilkosa és végrehajtója, hanem a vérfarkasok rettegett likvidálója - de pocsék lenne, ha tényleg ennyi vérszívó és húsmarcangoló járna odakint -, ám az előző rész végén megismerkedett a félig vámpír, félig vérfarkas Michael Corvinnal, és segítségével megtért, majd megölte áruló főnökét, amiért logikusan menekülnie kellett.
 
Ám a latexban is szexi, no és halálos Selene most visszatér, hogy rendet vágjon, és új veszéllyel kell megküzdenie: meg kell mentenie a világot egy felbosszantott vámpírfiókától, Marcus Corvinustól - azért lehet, hogy a Corvinus nevet a magyar államnak le kellett volna védetnie, de ez csak egy futó gondolat -, aki zavaros családi ügyeinek rendezése mellett a fennálló status quo-n is változtatna némiképp. Most is Kate Beckinsale (Pearl Harbor, Van Helsing) az abszolút főszereplő, amin nincs mit csodálkozni, hiszen ő a rendező csaja, de a film legjobb alakítását kétségkívül Marcus Corvinus, vagyis a skót Tony Curran nyújtja. Curran brillírozik, miközben karaktere nem elvetemült, csak a végsőkig elkeseredett - ráadásul hatalmas karmokban végződő szárnyaival tényleg elég félelmetesen néz ki.
 
Forrás: Est.Tv Magazin
2008.08.22
|
Underworld: Evolution
amerikai fantasy, 106 perc, 2006
Selena, a vámpírlány tovább küzd a vérfarkasok és a családja múltját beárnyékoló sötét összeesküvés ellen. Budapest után az Underworld folytatásában az erdőké és tömlöcöké a főszerep, meg persze a minden korábbinál dögösebb Beckinsale kisasszonyé!
Rendező:

Len Wiseman

Színész:

Kate Beckinsale
(Selene)

Scott Speedman
(Michael)

Bill Nighy
(Viktor)

Görög Zita
(Amelia)

Tony Curran
(Marcus)

Derek Jacobi
(Corvinus)

Steven Mackintosh
(Tanis)

Shane Brolly
(Kraven)

Sophia Myles
(Erika)

Forgalmazza: SPI
(4 kép)


Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
18:40
A dzsentlemanus
amerikai vígjáték, 1992
18:45
Beavatás
amerikai thriller, 2003
18:50
Irina
bolgár film, 2018
18:55
Részeges karatemester 2.
amerikai-hongkongi akcióvígjáték, 1994
19:00
Gyerekszomorító igen
amerikai családi film, 2005
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
18:35
Roary, a versenyautó
I. évad, 1. rész
18:40
Rablók és pandúrok
1. rész: 101
18:45
Percy és a tigris mesék
francia animációs sorozat, 26. rész
18:47
Roary, a versenyautó
I. évad, 2. rész
18:50
Tini titánok, harcra fel!
2013, II. évad, 272. rész: Férfiember
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.