Mad Men – Reklámőrültek

Mad Men, amerikai filmsorozat, 2007
M2, péntek, 21.05h

Akadnak bevált formula alapján, sok pénzből készített és még többet kaszáló szériák, és merész, időben és térben szabadon mozgó, kreatív ötletekre építő sorozatok, amelyek köré igazi rajongótábor épül, és az elmúlt évben világszerte ilyen volt a Mad Men.
A Mad Men – Reklámőrültekben nem az a meglepő, hogy a reklám világában játszódik, hanem az, hogy a történet szerint 1960-ban járunk, szinte egy másik civilizációban. A férfiak szűk zakót és fehér inget, a nők hegyes melltartót és szvettert hordtak, nyoma sem volt még a popzenének, a politikai korrektségnek és az egészségmániának. Itt mindent cigarettafüst és alkoholgőz borít, a nőket csak butuska cicáknak tartják, a fajokat meg hajjaj, de megkülönböztetik, de a nagy változás, mint tudjuk, még pár évet várat magára.
 
Hőseink pedig, noha a reklámszakmában dolgoznak, úgy viselkednek, mintha gengszterek vagy kemény zsaruk lennének. A jóképú háborús veterán Don Draper (Jon Hamm) a Sterling Cooper reklámügynökség egyik középvezetője, a nők bálványa és a cég esze, és titkok tudója, aki érzi a közelgő társadalmi változásokat, és nem örül nekik. Az alatta dolgozó fiatal kreatív szakemberek és az iroda női alkalmazottai, különösen a csinos új lány, Peggy (Elisabeth Moss) már inkább készen állnak, ám az állásáért mindenkinek meg kell küzdenie. 
 
Matthew Weiner még a Maffiózók hatalmas sikere előtt írta meg a Mad Men első változatát, ám a mű csak mostanra érett be, de hatalmas sikerrel: az AMC nevű csatorna első saját gyártású sorozata, és minden egyórás epizód olyan, mint egy remekbe szabott mozifilm – nem is véletlen az a két Golden Globe és fél tucat más díj.  
 
Tudtad?  
 
Talia Balsam nemcsak a sorozatban alakítja John Slattery feleségét, valóban az, de akad más családtag is: Glen, a szomszéd kisfia, akivel Betty szoros barátságot alakít ki, nem más, mint Marten Holden Weiner, a sorozat kitalálója, Matthew Weiner fia. A Mad Men lett 2008-ban az első olyan kábeltévés sorozat, amelyet a drámai kategóriában jelöltek Emmy-díjra, mivel ez eddig csak a vígjátékok „privilégiuma” volt.
 
 
(Forrás: EST.TV Magazin)
2008.09.01
|
(28 kép)


Filmek a TV-ben
18:20
A defektes macska
német film, 2018
18:25
Mission: Impossible II
amerikai akciófilm, 2000
18:50
Kong: Koponya-sziget
amerikai akciófilm, 2017
18:50
Total Recall - Az emlékmás
amerikai sci-fi akciófilm, 1990
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
14:30
Bob, a mester - XVIII. évad
angol animációs filmsorozat, Boldi és a sirály , 2009
14:30
Csizmás, a kandúr kalandjai
II. évad, 5. rész: Kardforgató
14:30
Vadócok
2018, II. évad, 47. rész: Az erdő tanácsa
14:30
Rolie Polie Olie
amerikai animációs sorozat, 62. rész
14:31
Mr. Bean
2002, I. évad, 102. rész: Mr. Bean gyerekkora
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.