Mad Men – Reklámőrültek

Mad Men, amerikai filmsorozat, 2007
M2, péntek, 21.05h

Akadnak bevált formula alapján, sok pénzből készített és még többet kaszáló szériák, és merész, időben és térben szabadon mozgó, kreatív ötletekre építő sorozatok, amelyek köré igazi rajongótábor épül, és az elmúlt évben világszerte ilyen volt a Mad Men.
A Mad Men – Reklámőrültekben nem az a meglepő, hogy a reklám világában játszódik, hanem az, hogy a történet szerint 1960-ban járunk, szinte egy másik civilizációban. A férfiak szűk zakót és fehér inget, a nők hegyes melltartót és szvettert hordtak, nyoma sem volt még a popzenének, a politikai korrektségnek és az egészségmániának. Itt mindent cigarettafüst és alkoholgőz borít, a nőket csak butuska cicáknak tartják, a fajokat meg hajjaj, de megkülönböztetik, de a nagy változás, mint tudjuk, még pár évet várat magára.
 
Hőseink pedig, noha a reklámszakmában dolgoznak, úgy viselkednek, mintha gengszterek vagy kemény zsaruk lennének. A jóképú háborús veterán Don Draper (Jon Hamm) a Sterling Cooper reklámügynökség egyik középvezetője, a nők bálványa és a cég esze, és titkok tudója, aki érzi a közelgő társadalmi változásokat, és nem örül nekik. Az alatta dolgozó fiatal kreatív szakemberek és az iroda női alkalmazottai, különösen a csinos új lány, Peggy (Elisabeth Moss) már inkább készen állnak, ám az állásáért mindenkinek meg kell küzdenie. 
 
Matthew Weiner még a Maffiózók hatalmas sikere előtt írta meg a Mad Men első változatát, ám a mű csak mostanra érett be, de hatalmas sikerrel: az AMC nevű csatorna első saját gyártású sorozata, és minden egyórás epizód olyan, mint egy remekbe szabott mozifilm – nem is véletlen az a két Golden Globe és fél tucat más díj.  
 
Tudtad?  
 
Talia Balsam nemcsak a sorozatban alakítja John Slattery feleségét, valóban az, de akad más családtag is: Glen, a szomszéd kisfia, akivel Betty szoros barátságot alakít ki, nem más, mint Marten Holden Weiner, a sorozat kitalálója, Matthew Weiner fia. A Mad Men lett 2008-ban az első olyan kábeltévés sorozat, amelyet a drámai kategóriában jelöltek Emmy-díjra, mivel ez eddig csak a vígjátékok „privilégiuma” volt.
 
 
(Forrás: EST.TV Magazin)
2008.09.01
|
(28 kép)


Filmek a TV-ben
23:35
Donyeci történetek
ukrán film, 2018
23:35
A szem tükrében
amerikai dráma, 2014
23:45
12 majom
amerikai sci-fi, 1995
23:50
Harry Potter és a félvér herceg
amerikai-angol fantasy, 2008
23:50
Ház az erdő mélyén
amerikai horrorvígjáték, 2012
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
23:35
Mr. Bean
2002, I. évad, 211. rész: Csúcstechnika
23:36
Sam, a tűzoltó
VI. évad, 1. rész
23:40
Chuck megoldja
I. évad, 14. rész: Cédrus nap
23:45
Mr. Bean
2002, I. évad, 212. rész: A hívatlan vendég
23:45
Tündéri keresztszülők
VII. évad, 107. rész: Apakadabra! / Timmy répa
Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.