Olasz ízek - Interjú Gianni Annonival

Gianni Annoni egy rettentően közvetlen ember, aki bárhol bármikor oldott hangulatot képes teremteni. Szenvedélyesen szereti az autókat és volt AC Milan-játékos révén rajong a futballért. Az elmúlt években több műsorban is láthattuk, a Fantasztikus Európától kezdve a Lazacon át a Sofőrökig nagyon sok oldalát ismerhettük meg. Giannival tévés pályafutásáról, étterméről és a magyar borokról beszélgettünk.
- Hány éve jöttél Magyarországra és miért maradtál? 
 
- Egyéves egyetemi ösztöndíj miatt érkeztem 14 évvel ezelőtt Magyarországra. Nehéz lenne kitalálni, hogy miért is maradtam (nevet), ezért elárulom, az első dolog, amiért maradtam, az a jó öreg szerelem volt. 
 
- Mikor és hogyan kezdődött a tévés pályafutásod?  
 
- 2000-ben Friderikusz Sándor keresett embereket a Fantasztikus Európa című műsorához és egy közös barátunk mutatott be minket egymásnak. Ekkor kezdődött el minden. Nagyon szerettem azt a műsort, sajnáltam, amikor véget ért. Szép időszak volt.  
 
- Az elmúlt nyolc évben sokféle műsorban láthattunk. Melyik állt hozzád a legközelebb?  

- Az utolsó két műsor, amit csináltam, a Taxi Kvíz és a Sofőrök, közel állt hozzám, azokat nagyon szerettem. De például a Lazacot is szerettem csinálni, de őszintén szólva a Fantasztikus Európát szerettem a legjobban. Kicsit kulturális, kicsit szórakoztató, de a kultúrán van a hangsúly. Az ilyen műsorok tetszenek nekem. 
 
- Melyik műfaj áll hozzád közelebb, a rádió vagy a tévé?  
 
- A rádiót imádom, de mivel én nagyon sokat gesztikulálok, ezért nekem a tévé jobb. Viszont állítólag sokat beszélek, így a rádió is illik hozzám (nevet). De ha választanom kell, akkor inkább a tévé mellett döntök. 
 
- Annyi főzősműsor van mostanában. Te nem tervezel csinálni egyet?  
 
- Te olvasol a gondolataimban (nevet). Nekem ez a nagy álmom! Egy olyan műsor, ahol nem csak a főzésről lenne szó, hanem... Na, de nem is árulok el semmit, remélem, hogy valóra válik az álmom és meg tudom valósítani a műsort. Talán már jövőre... 
 
- Szerinted a magyarok mennyire gourmand-ok?  
 
- Ez egy nagyon érdekes kérdés. Azt nyugodtan kijelenthetem, hogy nagy érdeklődés van a különböző kultúrák ételei iránt, viszont egyre inkább háttérbe kerülnek a hagyományos magyar ételek. Vissza kellene nézni a nagykönyvet és az elfelejtett magyar konyhát újra felfedezni. 
 
- Most egy kicsit a saját éttermed ellen beszélsz.  
 
- Egyáltalán nem. Ezzel még nem fognak kevesebben járni az éttermembe. Viszont az előbbihez még annyit hozzátennék, hogy sokkal jobban oda kellene figyelnie az embereknek az ételek minőségére! Nem biztos, hogy az olcsó, előre csomagolt felvágott a legjobb, sőt nem is biztos, hogy az a legolcsóbb.  
 
- Az éttermedben mi a specialitásotok?  
 
- A pizza természetesen nagyon jó nálunk, de ugyanígy a halas és a tésztaételek is kiválóak. A tiramisu is csodás, de már a fülemen jön ki. Szerénység nélkül mondhatom, hogy minden finom nálunk, mert odafigyelünk az alapanyagokra és az elkészítésre. 
 
- Nemrég átestél egy komoly térdműtéten. Jobban vagy már? 
 
- Jobban vagyok, mint látod, már csak egy mankóval járok, de csak azért, mert rajongok dr. House-ért és őt utánzom (nevet). Viccet félretéve, komoly műtét volt, hosszú még a lábadozási idő, de már sokkal jobban vagyok. 
 
- Milyen műsorokat szoktál nézni a tévében?  
 
- Általában az olasz tévét nézem. Nagyon szeretem a kulturális, kicsit gasztronómiai műsorokat. Meg a híreket reggel, délben, este. 
 
- Ezek szerint magyar csatornákat nem nagyon nézel?  
 
- Szoktam nézni, de csak keveset. Amit hiányolok a magyar tévében, azok az igazán jó kulturális műsorok. Érdemes lenne a csatornáknak új műsorokkal is próbálkozni, váltani kellene kicsit, újítani. Azt gondolom, hogy a magyaroknak nagyon sok jó ötlete van, nem kellene állandóan külföldről koppintani. 
 
- Gyakran jársz haza Olaszországba?  
 
- Igen, de idén sajnos csak keveset tudok otthon lenni, mert fel fogjuk újítani az éttermet, így egész nyáron nyitva voltunk, mert utána elég sokáig zárva leszünk. 
 
- Úgy hallottuk, idén részt veszel a Magyar Borok Útja Rallyn. Kivel indulsz és miért vállaltad a felkérést?  
 
- Egy kedves barátommal, Joskóval megyünk. Nem volt kérdés, hogy részt veszek a ralin, mivel nagyon szeretem az ilyen gasztronómiai utazásokat. Magyarország világhíres a borairól és ez egy jó alkalom arra, hogy még jobban felhívjuk rá a figyelmet. Fontos, hogy egy nép büszke legyen a saját különlegességeire! 
 
- Olaszországnak mi(k) a rejtett kincse(i)? Melyik az a hely, ami a turistakönyvekből kimaradt?  
 
- Puglia és Portofino gyönyörű. Toszkánában meg van egy kis falu, ami a római postának volt az utolsó megállója Róma előtt. Ez egy négyszögletes falu, aminek a középen van egy nagy termálmedence. Lenyűgöző! 
 
Forrás: Est.Tv Magazin
2008.09.11
|


Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Cs
22
18:30
Felnőttmesék
amerikai filmdráma, 1988
18:30
Rat Pack - Sztárok egy csapatban
amerikai filmdráma, 1998
18:45
The Expendables - A feláldozhatók 3.
amerikai-francia akciófilm, 2014
19:00
Véres játék
amerikai akciófilm, 1988
19:05
Ő az igazi
amerikai romantikus vígjáték, 1996
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Cs
22
10:40
Peppa malac
angol animációs filmsorozat, 104. rész
10:40
Cartoon Toon Toon: Scooby-Doo: Rejtélyek nyomában
2010: Through The Curtain / Come Undone
10:40
Scooby-Doo, merre vagy?
1969, 22. rész: A Kísértet Kastély Képe
10:45
Peppa malac
angol animációs filmsorozat, 104. rész
10:45
SpongyaBob KockaNadrág
VIII. évad, 154. rész
Játék
A 2013-ban alakult formáció zenéjében ukrán népi motívumok és hangszerek vegyülnek elektronikával.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.