Olasz ízek - Interjú Gianni Annonival

Gianni Annoni egy rettentően közvetlen ember, aki bárhol bármikor oldott hangulatot képes teremteni. Szenvedélyesen szereti az autókat és volt AC Milan-játékos révén rajong a futballért. Az elmúlt években több műsorban is láthattuk, a Fantasztikus Európától kezdve a Lazacon át a Sofőrökig nagyon sok oldalát ismerhettük meg. Giannival tévés pályafutásáról, étterméről és a magyar borokról beszélgettünk.
- Hány éve jöttél Magyarországra és miért maradtál? 
 
- Egyéves egyetemi ösztöndíj miatt érkeztem 14 évvel ezelőtt Magyarországra. Nehéz lenne kitalálni, hogy miért is maradtam (nevet), ezért elárulom, az első dolog, amiért maradtam, az a jó öreg szerelem volt. 
 
- Mikor és hogyan kezdődött a tévés pályafutásod?  
 
- 2000-ben Friderikusz Sándor keresett embereket a Fantasztikus Európa című műsorához és egy közös barátunk mutatott be minket egymásnak. Ekkor kezdődött el minden. Nagyon szerettem azt a műsort, sajnáltam, amikor véget ért. Szép időszak volt.  
 
- Az elmúlt nyolc évben sokféle műsorban láthattunk. Melyik állt hozzád a legközelebb?  

- Az utolsó két műsor, amit csináltam, a Taxi Kvíz és a Sofőrök, közel állt hozzám, azokat nagyon szerettem. De például a Lazacot is szerettem csinálni, de őszintén szólva a Fantasztikus Európát szerettem a legjobban. Kicsit kulturális, kicsit szórakoztató, de a kultúrán van a hangsúly. Az ilyen műsorok tetszenek nekem. 
 
- Melyik műfaj áll hozzád közelebb, a rádió vagy a tévé?  
 
- A rádiót imádom, de mivel én nagyon sokat gesztikulálok, ezért nekem a tévé jobb. Viszont állítólag sokat beszélek, így a rádió is illik hozzám (nevet). De ha választanom kell, akkor inkább a tévé mellett döntök. 
 
- Annyi főzősműsor van mostanában. Te nem tervezel csinálni egyet?  
 
- Te olvasol a gondolataimban (nevet). Nekem ez a nagy álmom! Egy olyan műsor, ahol nem csak a főzésről lenne szó, hanem... Na, de nem is árulok el semmit, remélem, hogy valóra válik az álmom és meg tudom valósítani a műsort. Talán már jövőre... 
 
- Szerinted a magyarok mennyire gourmand-ok?  
 
- Ez egy nagyon érdekes kérdés. Azt nyugodtan kijelenthetem, hogy nagy érdeklődés van a különböző kultúrák ételei iránt, viszont egyre inkább háttérbe kerülnek a hagyományos magyar ételek. Vissza kellene nézni a nagykönyvet és az elfelejtett magyar konyhát újra felfedezni. 
 
- Most egy kicsit a saját éttermed ellen beszélsz.  
 
- Egyáltalán nem. Ezzel még nem fognak kevesebben járni az éttermembe. Viszont az előbbihez még annyit hozzátennék, hogy sokkal jobban oda kellene figyelnie az embereknek az ételek minőségére! Nem biztos, hogy az olcsó, előre csomagolt felvágott a legjobb, sőt nem is biztos, hogy az a legolcsóbb.  
 
- Az éttermedben mi a specialitásotok?  
 
- A pizza természetesen nagyon jó nálunk, de ugyanígy a halas és a tésztaételek is kiválóak. A tiramisu is csodás, de már a fülemen jön ki. Szerénység nélkül mondhatom, hogy minden finom nálunk, mert odafigyelünk az alapanyagokra és az elkészítésre. 
 
- Nemrég átestél egy komoly térdműtéten. Jobban vagy már? 
 
- Jobban vagyok, mint látod, már csak egy mankóval járok, de csak azért, mert rajongok dr. House-ért és őt utánzom (nevet). Viccet félretéve, komoly műtét volt, hosszú még a lábadozási idő, de már sokkal jobban vagyok. 
 
- Milyen műsorokat szoktál nézni a tévében?  
 
- Általában az olasz tévét nézem. Nagyon szeretem a kulturális, kicsit gasztronómiai műsorokat. Meg a híreket reggel, délben, este. 
 
- Ezek szerint magyar csatornákat nem nagyon nézel?  
 
- Szoktam nézni, de csak keveset. Amit hiányolok a magyar tévében, azok az igazán jó kulturális műsorok. Érdemes lenne a csatornáknak új műsorokkal is próbálkozni, váltani kellene kicsit, újítani. Azt gondolom, hogy a magyaroknak nagyon sok jó ötlete van, nem kellene állandóan külföldről koppintani. 
 
- Gyakran jársz haza Olaszországba?  
 
- Igen, de idén sajnos csak keveset tudok otthon lenni, mert fel fogjuk újítani az éttermet, így egész nyáron nyitva voltunk, mert utána elég sokáig zárva leszünk. 
 
- Úgy hallottuk, idén részt veszel a Magyar Borok Útja Rallyn. Kivel indulsz és miért vállaltad a felkérést?  
 
- Egy kedves barátommal, Joskóval megyünk. Nem volt kérdés, hogy részt veszek a ralin, mivel nagyon szeretem az ilyen gasztronómiai utazásokat. Magyarország világhíres a borairól és ez egy jó alkalom arra, hogy még jobban felhívjuk rá a figyelmet. Fontos, hogy egy nép büszke legyen a saját különlegességeire! 
 
- Olaszországnak mi(k) a rejtett kincse(i)? Melyik az a hely, ami a turistakönyvekből kimaradt?  
 
- Puglia és Portofino gyönyörű. Toszkánában meg van egy kis falu, ami a római postának volt az utolsó megállója Róma előtt. Ez egy négyszögletes falu, aminek a középen van egy nagy termálmedence. Lenyűgöző! 
 
Forrás: Est.Tv Magazin
2008.09.11
|


Filmek a TV-ben
H
15
K
16
Sze
17
Cs
18
18:05
Az élet szép
olasz vígjáték, 1997
18:15
18:35
Szahara (2005)
amerikai-angol-spanyol-német kalandfilm, 2005
18:40
Isteni szikra
amerikai filmdráma, 2008
18:45
Mindenütt nő
amerikai vígjáték, 2002
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
15
K
16
Sze
17
Cs
18
05:55
The HAPPOS Family
2016, 20. rész: SUPER HAPPO és STUNT HAPPO: A riválisok
05:57
Rubbadubbers
I. évad, 7. rész
06:00
Buckó
német animációs filmsorozat, Repülési gyakorlat, 2013
06:00
Ranger Rob
I. évad, 17. rész: A big sky park jeti jódlikürtje
06:00
Bűvös varázskardok
2016, 25. rész: Falra hányt borsó
Játék
Az Én, Tonya a kilencvenes évek egyik legnagyobb amerikai médiabotrányának szatirikus feldolgozása, amelyet humorában mások mellett a Fargóhoz hasonlítanak. A film két színésznő, Margot Robbie és Allison Janney jutalomjátéka, akik egyértelműen Oscar-jelölésre is esélyesek.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.