Sasszem

est.hu:
7/10
|
olvasói:
8/10 (46)
Túltechnicizált korunkban nagyon népszerű a totális megfigyelés elmélete, de még annál is többen kedvelik, amikor egy jóképű csávó és egy dögös anyuka robbanó kamionok és titkos hadifegyverek elől menekül fejvesztve.
Shia Labeouf (Disturbia, Transformers) azok közé a hollywoodi sztárok közé tartozik, akikre közvetlenül mutálás után csapott le az Álomgyár, hogy felnőtt mozihőst faragjon belőle. A történet és a nézői elvárások szerint kiválóan passzol hozzá a szép és érzékeny Michelle Monaghan (Hideg nyomon, A boldogító talán), így a két ártatlan állampolgár menekülése több izgalmat tartogat, mint egy kóbor Csisztu Zsuzsa-házivideó letöltése.
 
A helyzet ugyanis a következő: Jerry (Laboeuf) és Rachel (Monaghan) egy női hang telefonos utasításait követve kényesebbnél kényesebb szituációkba keveredik, és már-már úgy tűnik, összeomlik a komplett amerikai államigazgatás, amikor végre sikerül kihúzni a konnektorból a mindent vezérlő csúcsszámítógépet. 
 
Na jó, nem ilyen egyszerű a dolog, de tény, hogy D. J. Caruso rendező Spielbergtől (Különvélemény) és Hitchcocktól (Észak-Északnyugat) kölcsönzött elemekből épített nekünk akciófilmet, melyben a valós elemek szerencsére diadalmaskodnak a számítógépes grafika alkalmazása felett, és melynek egyik csúcsjelentében hőseink egy reptéri csomagelosztó rendszerben (!) csúszdáznak. 
 
A Sasszem ajánlott az adrenalin és az összeesküvések kedvelőinek, és Rosario Dawsonnak hála, azok is jól mulatnak majd, akik a nadrágkosztümös hölgyeket szeretik. 
 
csmozi
2008.09.26
|
Eagle Eye
amerikai akcióthriller, 100 perc, 2008
Akciódús parafilm a totális megfigyelés és a mesterséges intelligencia veszélyeiről. Die Hard, Indy és Hitchcock egyben.
rendező:

D.J. Caruso

Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2008. október 2.


Film premierek

Élesítve

angol akcióthriller, 98 perc, 2017

Vuk

magyar animációs film, 76 perc, 1981

Transformers: Az utolsó lovag

amerikai sci-fi, 151 perc, 2017
Játék
Először érkezik Magyarországra a világszerte óriási sikerrel turnézó dél-afrikai Soweto Gospel Choir.
Filmek a TV-ben
18:20
Maggie terve
amerikai romantikus vígjáték, 2015
18:20
Mindenki megvan
amerikai vígjáték, 2009
18:25
Nosztalgia
olasz-szovjet filmdráma, 1983 (feliratos)
18:30
Erin Brockovich - Zűrös természet
amerikai filmdráma, 2000
18:35
Apádra ütök
amerikai vígjáték, 2000
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.