Ananász Expressz

est.hu:
8/10
|
olvasói
6/10 (27)
A furcsaság az, hogy a hollywoodi vígjátékok már oly rég legalizálták a füvet, ám a való világban az Ananász Expresszben látottakért sok-sok évre ültetnének le embereket - és itt csak a szívásról beszélünk, nem a gyilkosságokról.
Dale, a dagi bírósági ítéletkézbesítő nem veszi túl komolyan az életet, részben azért, mert rengeteg füvet szív, de az is lehet, hogy pont azért szív, mert laza - ezt nehéz pontosan megmondani úgy általában is az emberekről. De még a laza Dale is egy svájci hóhérnak tűnik kedvenc dílere, az örökké bambán vigyorgó Saul mellett, aki most jutott új áruhoz - neve Ananász Expressz, és nagyon üt. Csak az baj, hogy amikor Dale kisvártatva egy gyilkosság szemtanúja lesz, hagy maga után egy kis mintát a cuccból, amiből a rosszfiúk rögtön eljutnak Saulhoz, a korántsem összeszedett duó pedig menekülni kényszerül - és mivel folyamatosan be vannak állva, a legkevésbé racionális döntéseket hajlamosak meghozni.
 
A korábban csakis drámai végkifejletű független filmeket rendező David Gordon Green - Áramlat című filmjét a Titanic Filmfesztivál vetítette - az eleve blőd alaphelyzetet képes folyamatos túlzással és néhány valószínűtlen fordulattal végig élvezhetővé tenni, és ehhez nem átall a romantikus vígjátékoktól is kölcsönözni, hiszen a lökött páros lassan kezd úgy viselkedni, mint egy elbaltázott szerelmespár. A mindig megbízhatóan idióta Seth Rogen már nem okoz meglepetést, ám az eddig csak szépfiúként ismert James Franco (Pókember) igazi szenzáció, pedig állítása szerint soha a büdös életben egy slukkot el nem szívott. 
 
Vízer
2008.10.08
|
Pineapple Express
amerikai vígjáték, 111 perc, 2008
Füvezős-üldözős vígjáték piti dílerekkel, gonosz gyilkosokkal és pergő poénokkal.
Színész:

James Franco
(Saul Silver)

Seth Rogen
(Dale Denton)

James Remar
(Bratt tábornok)

Gary Cole
(Ted Jones)

Rosie Perez
(Carol)

Amber Heard
(Angie Anderson)

Danny McBride
(Red)

Kevin Corrigan
(Budlofsky)

Ed Begley Jr.
(Robert)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2008. október 23.
(13 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
18:10
Koronát Izabellnek
német vígjáték, 2006
18:25
A melltartó
német vígjáték, 2018
18:30
Star Trek: Sötétségben
amerikai sci-fi, 2013
18:35
Atomcsapda
amerikai-angol-német filmdráma, 2002
18:35
Phillips kapitány
amerikai thriller, 2013
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.