Hol az ördögben van Oszama bin Laden?

est.hu:
7/10
|
olvasói
6/10 (5)
A kérdés jogos! Tényleg, hol tartózkodik éppen a világ legkeresettebb embere, aki után a legfejlettebb technikával kutatnak, és akinek a fejére 25 millió dollárt tűztek ki? A nagy kérdés persze az, hogy tényleg meg akarják-e találni, és hogy pont Morgan Spurlock a legalkalmasabb-e erre a feladatra!
Morgan Spurlock örökre beette magát a filmtörténetbe, amikor Super Size Me című celluloid-performanszának keretében harminc napon át csak hamburgert zabált, de ez a fajta elszántság most hiányzik a dokumentumfilmes provokátorból. Persze itt nemcsak az elhízással kell szembenéznie, hiszen egy rossz helyen és rosszul feltett kérdés az életébe kerülhetett volna, ugyanis Egyiptom, Marokkó és Izrael mellett azért csak elment Szaúd-Arábiába, Pakisztánba és Afganisztánba, hogy feltegye a címbéli kérdést. És aki válaszol: helyi politikusok, újságírók, tanárok, kereskedők és főleg az utca embere, akik nem meglepő módon a bajokért főleg Amerikát és a Bush-kormányt okolják, de többségükben Oszama Bin Ladenért sem rajonganak.
 
Spurlock pedig, miközben odahaza kedvese első gyereküket várja, mindenkit megkérdez, akárkivel hajlandó haverkodni, és látszik, hogy őszintén szeretné, ha mindenki mindenkivel jóban lenne ezen a világon. Eközben pár valóban fontos kérdés és válasz is elhangzik, bár az igazi probléma, nevezetesen a pakisztáni verzió sosem kerül valóban kifejtésre, de sebaj, mert a feltehetőleg már előre megfogalmazott végkicsengés úgyis az, hogy nem maga Oszama számít, hanem az, hogy a politika mint olyan egy fostalicska, de az emberek mindig jók - ha békén hagyják őket. 
 
 
 
Vízer
2008.10.09
|
Where in the World Is Osama Bin Laden?
amerikai-francia dokumentumfilm, 93 perc, 2008
A Super Size Me alkotója (és elszenvedője) a legkeresettebb terroristát kutatja a Közel-Keleten, és közben megismeri az ott élők életét és gondolkodását.
Rendező:

Morgan Spurlock

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2008. október 23.
(10 kép)


Film premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
Filmek a TV-ben
18:10
Látomás
japán romantikus film, 2018
18:15
Nyomoz az anyuci
amerikai krimi, 2004
18:25
A kilencedik kapu
amerikai thriller, 1999
18:25
Jack Reacher: Nincs visszaút
amerikai akciófilm, 2016 (ism.)
18:35
Rossz társaság
amerikai krimi, 2002
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.