High School Musical 3: rekord már a premier előtt

Jegyelővételi rekordot döntött Nagy-Britanniában az október 23-án bemutatásra kerülő High School Musical 3. – Végzősök című Walt Disney-mozifilm, s ezzel már megjelenése előtt maga mögé utasította például Harry Pottert és James Bondot.
A High School Musical 3. az a film, amire minden tini vár szerte a világon, így Angliában is, ahol még két hét van a film debütálásáig, de már megdöntötte a jegyelővételi rekordokat. Ezzel maga mögé utasította a Harry Potter és a Tűz Serlegét, A Gyűrűk Urát, valamint az összes Bond-filmet. 
 
A film szélesvásznas bemutatóját óriási érdeklődés övezi, hiszen két héttel a világpremier előtt számos filmszínház jelezte: több előadásra már minden jegy elkelt. Október elején az Egyesült Királyság területén a jegyelővételi bevételek már elérték a több mint félmillió fontot. 
 
A legnagyobb brit mozihálózat, az Odeon Cinemas például már 245 ezer fontnyi bevételt köszönhet a HSM3-nak, és ez még csak a kezdet, hiszen a film maga mögé utasította minden idők legnagyobb jegyelővételirekord-tartóját, a Harry Potter és a Tűz Serlege című kasszasikert, ami az elővételi statisztikák alapján 227 ezer fontot hozott. 
 
Rupert Gavin, az Odeon & UCI Cinema csoport vezérigazgatója szerint a High School Musical 3. egy rendkívüli jelenség, ami számos rekordot fog megdönteni az elkövetkezendő időkben. Jóslata szerint az idei év legsikeresebb, tinédzsereknek szóló mozifilmje lesz, hiszen már most folyamatosan égnek a vonalak a mozikban a helyfoglalások, jegyelővételek miatt, így az Odeon óriási rohamra számít a premier hetén. 
 
Hazánkban a Palace Cinemas mozikban október 16-tól lehet elővételben jegyeket vásárolni a High School Musical 3-ra, melynek premierjére Magyarországon október 23-án, egy nappal az Egyesült Államokbeli és a világpremier előtt kerül sor. 
 
 
 
(Fórum Hungary) 
2008.10.09
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.