Jericho – Az új rend

Amerikai filmsorozat, 45 perc, 2006
TV2, csütörtök, 23.10/02.10, AXN Scifi, szombat, 8h, 16h

A katasztrófa utáni újrakezdés esélye, egy új civilizáció építése régi irodalmi toposz – és gyerekkori vágy –, ám míg ezt annak idején lakatlan szigeteken képzelték el, az atomkor eljövetelével akárhol, akármikor bekövetkezhet. Mondjuk a Kansas államban fekvő Jericho nevű kisvárosban.
Nincs mit szépíteni a dolgon, a Jericho (is) a Lost konjuktúrának köszönheti megszületését, hiszen a recept is hasonló: vegyünk egy rakás idegent, tegyük ki őket valami egészen rendkívüli eseménynek, amelyre folyamosan pakoljunk nehezen, vagy egyáltalán nem magyarázható eseményeket, valamint folytonos bizonytalanságot, és hopp, kész is van az új világrend folytonosan változó szövetségekkel és új konfliktusokkal. Ennélfogva a Jericho is jókora szellemi potenciállal, de társainál kevesebb költségvetéssel és húzónévvel, illetve vetítési időponttal indult – a start viszont tényleg húzós volt.
 
Az Egyesült Államok területén több nukleáris robbanás történik, Jerichóban leáll az áramszolgáltatás és megszakad minden kapcsolat a külvilággal – közben eltűnik egy iskolabusz és előkerül egy rabszállító autó, aminek később óriási jelentősége lesz. Hősünk a tékozló fiú, a katasztrófa előtt hazatérő Jake (Skeet Ulrich), a polgármester fia, aki apjával és példás életű testvérével igyekszik felvenni a harcot a behatolókkal, a szomszéd város mohó törekvéseivel, a káosszal és az egyszerű technikai problémákkal – és persze a bizonytalansággal. 
 
A sorozat első részei nem arattak osztatlan sikert, de folyamatosan javul a forgatókönyv. Az új vendégszereplők és az egyre ügyesebb csavarok a történetben végül olyan erős rajongótábort szereztek a Jerichónak, hogy még a széria leállítását is sikerült megakadályozniuk egy időre – de mint a Bibliából tudjuk, Jericho falai végül úgyis leomlanak.  
 
Tudtad?  
 
- Minden epizód főcíme mellé egy rövid morzeüzenet is jár, amely nagyjából három szóban érzékelteti, hogy mi is fog történni. 
 
- A sorozatot 2007 májusában leállították, majd rajongói nyomásra – a nézők úgy 8 millió mogyorót küldtek a csatorna irodájába, egy, a sorozatban elhangzott poénra utalva – a CBS hétepizódos megrendelést adott a Jericho második évadjára, amelynek premierje 2008. február 12-én volt. 
 
- Skeet Ulrich mellkasán jókora heg található, mivel 10 évesen életmentő szívműtéten esett át. 
 
(Forrás: EST.TV Magazin)
 
2008.10.09
|


Filmek a TV-ben
18:15
Bizonyítás
amerikai filmdráma, 2005
18:15
Nyomoz az anyuci
amerikai krimi, 2004
18:35
Sztárom a párom
angol romantikus vígjáték, 1999
18:35
Anyák napja
amerikai romantikus vígjáték, 2016
18:40
Majd elválik
amerikai romantikus film, 1998
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
04:01
Chuggington - Jelvényt akarok!
I. évad, 1. rész
04:03
Pat, a kutya
2017, 45. rész: Rémes nap
04:05
Chuck megoldja
I. évad, 10. rész: Borkle felszáll
04:06
Chuggington - Jelvényt akarok!
I. évad, 2. rész
04:10
Gumball csodálatos világa
2011, 822. rész: A teszt
Játék
A törvény embere, Luke Hobbs és a kitaszított Deckard Shaw szövetségre lépnek, amikor egy kibernetikailag felturbózott ellenség fenyegeti az emberiség jövőjét.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.