Jericho – Az új rend

Amerikai filmsorozat, 45 perc, 2006
TV2, csütörtök, 23.10/02.10, AXN Scifi, szombat, 8h, 16h

A katasztrófa utáni újrakezdés esélye, egy új civilizáció építése régi irodalmi toposz – és gyerekkori vágy –, ám míg ezt annak idején lakatlan szigeteken képzelték el, az atomkor eljövetelével akárhol, akármikor bekövetkezhet. Mondjuk a Kansas államban fekvő Jericho nevű kisvárosban.
Nincs mit szépíteni a dolgon, a Jericho (is) a Lost konjuktúrának köszönheti megszületését, hiszen a recept is hasonló: vegyünk egy rakás idegent, tegyük ki őket valami egészen rendkívüli eseménynek, amelyre folyamosan pakoljunk nehezen, vagy egyáltalán nem magyarázható eseményeket, valamint folytonos bizonytalanságot, és hopp, kész is van az új világrend folytonosan változó szövetségekkel és új konfliktusokkal. Ennélfogva a Jericho is jókora szellemi potenciállal, de társainál kevesebb költségvetéssel és húzónévvel, illetve vetítési időponttal indult – a start viszont tényleg húzós volt.
 
Az Egyesült Államok területén több nukleáris robbanás történik, Jerichóban leáll az áramszolgáltatás és megszakad minden kapcsolat a külvilággal – közben eltűnik egy iskolabusz és előkerül egy rabszállító autó, aminek később óriási jelentősége lesz. Hősünk a tékozló fiú, a katasztrófa előtt hazatérő Jake (Skeet Ulrich), a polgármester fia, aki apjával és példás életű testvérével igyekszik felvenni a harcot a behatolókkal, a szomszéd város mohó törekvéseivel, a káosszal és az egyszerű technikai problémákkal – és persze a bizonytalansággal. 
 
A sorozat első részei nem arattak osztatlan sikert, de folyamatosan javul a forgatókönyv. Az új vendégszereplők és az egyre ügyesebb csavarok a történetben végül olyan erős rajongótábort szereztek a Jerichónak, hogy még a széria leállítását is sikerült megakadályozniuk egy időre – de mint a Bibliából tudjuk, Jericho falai végül úgyis leomlanak.  
 
Tudtad?  
 
- Minden epizód főcíme mellé egy rövid morzeüzenet is jár, amely nagyjából három szóban érzékelteti, hogy mi is fog történni. 
 
- A sorozatot 2007 májusában leállították, majd rajongói nyomásra – a nézők úgy 8 millió mogyorót küldtek a csatorna irodájába, egy, a sorozatban elhangzott poénra utalva – a CBS hétepizódos megrendelést adott a Jericho második évadjára, amelynek premierje 2008. február 12-én volt. 
 
- Skeet Ulrich mellkasán jókora heg található, mivel 10 évesen életmentő szívműtéten esett át. 
 
(Forrás: EST.TV Magazin)
 
2008.10.09
|


Filmek a TV-ben
22:55
23:00
Vaksötét
amerikai horror, 2016
23:05
Az a nap a tengerparton
angol romantikus film, 2017
23:15
Desperado
amerikai akciófilm, 1995
23:30
Egy boltkóros naplója
amerikai romantikus vígjáték, 2009
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
23:00
Croodék hajnala
II. évad, 5. rész: Cudáknak szeretettel
23:00
Thomas, a gőzmozdony
IX. évad, 14. rész
23:10
Pat, a kutya
2017, I. évad, 4. rész: Kukackatasztrófa
23:12
Thomas, a gőzmozdony
IX. évad, 15. rész
23:15
Maggie és Bianca - Divatból jeles
I. évad, 3. rész: Kezdődik az iskola
Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.