Jericho – Az új rend

Amerikai filmsorozat, 45 perc, 2006
TV2, csütörtök, 23.10/02.10, AXN Scifi, szombat, 8h, 16h

A katasztrófa utáni újrakezdés esélye, egy új civilizáció építése régi irodalmi toposz – és gyerekkori vágy –, ám míg ezt annak idején lakatlan szigeteken képzelték el, az atomkor eljövetelével akárhol, akármikor bekövetkezhet. Mondjuk a Kansas államban fekvő Jericho nevű kisvárosban.
Nincs mit szépíteni a dolgon, a Jericho (is) a Lost konjuktúrának köszönheti megszületését, hiszen a recept is hasonló: vegyünk egy rakás idegent, tegyük ki őket valami egészen rendkívüli eseménynek, amelyre folyamosan pakoljunk nehezen, vagy egyáltalán nem magyarázható eseményeket, valamint folytonos bizonytalanságot, és hopp, kész is van az új világrend folytonosan változó szövetségekkel és új konfliktusokkal. Ennélfogva a Jericho is jókora szellemi potenciállal, de társainál kevesebb költségvetéssel és húzónévvel, illetve vetítési időponttal indult – a start viszont tényleg húzós volt.
 
Az Egyesült Államok területén több nukleáris robbanás történik, Jerichóban leáll az áramszolgáltatás és megszakad minden kapcsolat a külvilággal – közben eltűnik egy iskolabusz és előkerül egy rabszállító autó, aminek később óriási jelentősége lesz. Hősünk a tékozló fiú, a katasztrófa előtt hazatérő Jake (Skeet Ulrich), a polgármester fia, aki apjával és példás életű testvérével igyekszik felvenni a harcot a behatolókkal, a szomszéd város mohó törekvéseivel, a káosszal és az egyszerű technikai problémákkal – és persze a bizonytalansággal. 
 
A sorozat első részei nem arattak osztatlan sikert, de folyamatosan javul a forgatókönyv. Az új vendégszereplők és az egyre ügyesebb csavarok a történetben végül olyan erős rajongótábort szereztek a Jerichónak, hogy még a széria leállítását is sikerült megakadályozniuk egy időre – de mint a Bibliából tudjuk, Jericho falai végül úgyis leomlanak.  
 
Tudtad?  
 
- Minden epizód főcíme mellé egy rövid morzeüzenet is jár, amely nagyjából három szóban érzékelteti, hogy mi is fog történni. 
 
- A sorozatot 2007 májusában leállították, majd rajongói nyomásra – a nézők úgy 8 millió mogyorót küldtek a csatorna irodájába, egy, a sorozatban elhangzott poénra utalva – a CBS hétepizódos megrendelést adott a Jericho második évadjára, amelynek premierje 2008. február 12-én volt. 
 
- Skeet Ulrich mellkasán jókora heg található, mivel 10 évesen életmentő szívműtéten esett át. 
 
(Forrás: EST.TV Magazin)
 
2008.10.09
|


Filmek a TV-ben
18:10
18:25
Pókember: Hazatérés
amerikai sci-fi akciófilm, 2017
18:25
Féktelenül 2. - Teljes gőzzel
amerikai akciófilm, 1997 (ism.)
19:00
A mestergyilkos
amerikai akciófilm, 2011
19:00
Heavy túra
finn-norvég vígjáték, 2018
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
06:50
Sziklaszirti mesék
ír animációs filmsorozat, Barlang kaland, 2014
06:50
Sam, a tűzoltó
VI. évad, 25. rész
06:50
44 Cats
I. évad, 102. rész: Mentsük meg Kutyulit!
06:55
Sziklaszirti mesék
ír animációs filmsorozat, Az üres páncél, 2014
06:55
Totál Drámaráma
2018, I. évad, 14. rész
Játék
Amikor egy elit ejtőernyős tűzoltó és csapata kiment három gyereket egy égő házból, meg kell oldaniuk a rájuk bízott gézengúzok szórakoztatását, miközben gondoskodniuk is kell róluk.
Ma kerül ki a lelőhelyekre a PESTI EST, ne feledjétek! A legjobb budapesti programokkal, keressétek és szeressétek! #PESTIESTLES játékuknk folytatódik, ha bárhol látod, fotózkodj vele, használd a #pestiestles hashtaget és mi belépőket adunk! #programajanlo #jatek #instajatek #nyeremenyjatek #nyereményjáték
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.