Vasember – Iron Man

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (5)
Igaz, az új Batman-film sikere szinte eltörölte az amúgy jól teljesítő Vasembert, de ne temessük Tony Starkot, a bohém milliomost, aki csodapáncéljával küzd a gonosz ellen!
Bár Tony Stark, vagyis Iron Man negyedannyira ismert képregényhős a Marvel-univerzumban, mint „nagyobb” társai, Jon Favreau rendező és a címszereplő Robert Downey Jr. hatalmas lelkesedéssel és rengeteg munkával keltették életre hősüket. Persze Downey Jr. messze nem szuperhős alkat, de ezt a hendikepet ezúttal előnyére fordítja. Az ő Tony Starkja cinikus party animal, és Vasemberré válása sem zökkenőmentes. Mint tudjuk, az Afganisztánban Stark szívébe fúródott repeszt csak egy saját építésű pészméker tartja kordában, és ugyanez a szerkezet ad extra erőt hősünknek, amire szüksége is van, mert nem csak a turbánosok fenik rá a fogukat, de a hazai konkurencia is. Maga a történet gyerekesen egyszerű, a kivitelezés azonban roppant látványos, és ami a film legnagyobb erőssége: kellemesen önironikus is, a lezárás pedig megcsillantja egy nagy szuperhősfilm lehetőségét, benne az összes Marvel-csudaemberrel. És a Tony Stark titkárnőjét játszó Gwyneth Paltrow még sosem volt ilyen dögös! 
 
Kiadás: Két lemezen egy tucatnyi kimaradt vagy átszerkesztett jelentet kapunk, úgy másfél órányi werkfilmet a forgatás minden aspektusáról, 6 kisfilmet az eredeti képregényről, egy komoly értekezést a speciális effektusokról, Robert Downey Jr. próbafelvételeit, illetve vicces kisfilmet az előzetes „rajongóiról”, meg képgalériát. Mindez impozáns, a hang pedig angol, magyar DD 5.1-es. 
 
Iron Man, 2008, 121 perc, InterCom (12)
Vízer
2008.10.10
|
Iron Man
amerikai kalandfilm, 126 perc, 2008
Szemet kápráztató képregény-feldolgozás, melyben a feltaláló és különc milliárdos, Tony Stark megalkotja a tökéletes fegyvert, amit kapásból testére ölt. Nem Sztálin, nem Superman – Vasember!
Rendező:

Jon Favreau

Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2008. április 30.


Film premierek

Keresés

amerikai thriller, 102 perc, 2018

Johnny English újra lecsap

amerikai-angol-francia akcióvígjáték, 88 perc, 2018

Briliáns válás

belga-francia vígjáték, 95 perc, 2018
Játék
Maja mindenképp szeretne részt venni a vidék legnépszerűbb játékában, a Mézcsatában, ám túlzott lelkesedésével a méhecske magára haragítja a méhbirodalom császárnőjét.
Filmek a TV-ben
18:15
Kölcsöncsalád visszajár
amerikai vígjáték, 2005
18:25
A setét torony
amerikai fantasy, 2017
18:30
Csak egy átlagos suli
amerikai-kanadai vígjáték, 2017
19:00
Tűz a mélyben
amerikai akcióthriller, 1997
19:00
Speciális alakulat
kanadai akciófilm, 2011
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.