Meghalt Guillaume Depardieu

A francia színész, Gérard Depardieu mindössze 37 éves fia a párizsi Garches kórházban hunyt el hétfőn, tüdőgyulladás következtében.
A fiatal Depardieu a L’enfance d’Icare című film romániai forgatása közben betegedett meg. Habár az elmúlt hétvége folyamán már kapott orvosi segítséget, ez már nem segített rajta, és hétfőn a korai órákban meghalt. 
 
„Elkapott egy vírust, ami nagyon súlyos tüdőgyulladást okozott nála” – közölte az idősebb Depardieu szóvivője. Azt a közlemény ugyan nem tartalmazta, de a fiatal színész szervezetét legyengíthette a korábbi rendszeres alkohol- és droghasználat, illetve az, hogy egy 1995-ös motorbaleset késői következményei miatt öt évvel ezelőtt amputálni kellett a lábát. 
 
Guillaume Depardieu-t láthattuk a Minden reggel, a Semmihasznák és a Pola X című filmekben és a Napóleon című tévésorozatban; legutóbb többek közt a Szinglikben és Jacques Rivette alkotásában, a Langeais hercegnőben szerepelt. 
 
A 2002-es Szeresd apádat című műben apjával együtt jelenített meg problémás apa-fiú kapcsolatot – viszonyuk köztudottan a való életben sem volt felhőtlen, felváltva nevezték egymást javíthatatlan semmirekellőnek és gyáva, lusta csalónak. Kapcsolatuk az utóbbi években állítólag javult. 
 
A fiatal Depardieu-t pályája során többször is jelölték César-díjra („a francia Oscarra”), amit 1996-ban a legígéretesebb ifjú tehetség kategóriában el is nyert a Semmihasznák című filmben nyújtott alakításáért. 
 
A tehetséges színész alakításai mellett lázadó személyiségével és botrányaival is feltűnést keltett: 2003-ban 9 hónapos felfüggesztett börtönbüntetésre és 9 ezer dolláros bírságra ítélték, amiért fegyverrel fenyegetett egy férfit. Idén júniusban pedig valóban bebörtönözték két hónapra ittas vezetés miatt. Ezenkívül számos drogvétség miatt is volt problémája a rendőrséggel. 
 
Guillaume Depardieu-t szülein és testvérén, a szintén színész Gérard, Elisabeth és Julie Depardieu-n kívül 6 éves kislánya, Louise és exfelesége, Elise Ventre gyászolja, akivel 2006-ban váltak el. 
wenn
2008.10.14
|


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
Filmek a TV-ben
18:10
Nele Berlinben
német romantikus vígjáték, 2015
18:35
Willow
amerikai kalandfilm, 1988
18:50
Az igazság nevében
amerikai akciófilm, 2002
18:50
A mélybe
francia romantikus film, 2017
18:55
Kedves John!
amerikai romantikus filmdráma, 2010
A héten még látogatható a szürrealista kiállítás az MNG-ben. A szürrealista mozgalom Magritte-tól Dalíig. Válság és újjászületés 1929-ben. #salvadordali #renemagritte #szurrealista #szurreal #kiallitasajanlo #kulturalisajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.