Pókember 3 - Interjú a szereplőkkel

Bár azt eddig is tudtuk: nem könnyű szuperhősnek lenni, ilyen nehéz dolga viszont még soha nem akadt Peter Parkernek, mint a Pókember harmadik részében. Minden idők egyik legdrágább és egyben legjövedelmezőbb filmjében ugyanis egyszerre négy gonosszal kell megküzdenie, köztük saját magával, miután egy titokzatos földön kívüli anyag nem csak a ruháját, a lelkét is feketére festi. A folytatás miatt sem kell aggódni, Maguire leszerződött további két részre, a mindenre elszánt rajongók pedig tapadjanak az e-bay-re, ugyanis ezúttal nem Pókember munkaruhájára, hanem egy szerepre lehet licitálni...

Kapcsolódó cikkek

- Sok minden történt Peter Parkerrel az első Pókember-film óta, most pedig a jó és a rossz benne dúló harcával is meg kell küzdenie. Mit szólsz ehhez a kettőséghez?  
 
Tobey Maguire: Nagyon vicces látni, ahogy a maga ártatlan, de stréber módján lubickol a hirtelen támadt népszerűségben, ahogyan tanácsokat osztogat MJ-nek, miközben nem is figyel rá. Ez nagyon tetszett nekem a történetben. Az igazság az, hogy bennem is megvan ez a stréberség, de közel sem annyira domináns, mint Peter Parkerben. Bár nem tudom, hogy a stréberséget hogyan lehet pontosan definiálni, de ha abban nyilvánul meg, hogy nevetséges vagy megalázó dolgokat képes vagyok teljes meggyőződéssel csinálni, akkor én mindenképpen strébernek számítok.  
 
- Mary Jane-t pedig most először hallhatjuk énekelni. Milyen élmény volt, Kristen? 
 
Kristen Dunst: Végre nekem is jutott egy nagyjelenet a filmben. (nevet) Előre felvettük a dalt, úgyhogy a jelenet felvétele közben csak tátognom kellett, de amúgy ez az egész nem volt teljesen új élmény, mert korábban már énekeltem más filmekben. Maga a felvétel viszont elég kemény volt, a forgatás ugyanis számomra épp ezzel a jelenettel kezdődött, reggel hatkor, koreográfia nélkül, ködben kellett úgy lépkednem lefelé a lépcsőkön, hogy közben nem nézhettem le, és úgy kellett tennem, mintha minden este ezt csinálnám.  
 
- James, az általad játszott gaz Harry Osbornt is új szerepkörben láthatjuk - ezúttal egy csúf rántottával is el kell bánnia... 
 
James Franco: Hát igen, Harry egy gazfickó, de a filmben azért nagyon sokat láthatjuk a jó oldaláról is. Ezúttal egy sokkal ártatlanabb Harryvel találkozhatnak a nézők. Én szeretek úgy gondolni rá, mint az a Harry, akivé a szörnyűséges és zsarnok apja nélkül válhatott volna. 
 
- Meg kell kérdeznem: tényleg tudsz főzni? 
 
JF:(Nevet) Nem. Samnek (Raimi, a rendező - a szerk.) el kellett küldenie egy szakácsiskolába, hogy megtanuljam, hogyan kell omlettet sütni. Borzasztó szakács vagyok, de a szerepem miatt kénytelen voltam elsajátítani az omlettdobálás tudományát, bár nem tudom, mégis ki szokott omlettet dobálni. Ja, és még egy twistleckém is volt, van ugyanis egy közös táncjelenetünk. Na az vicces volt. (nevet)  
 
- Ha már itt tartunk, vannak olyan dolgok, amiket egy-egy film kedvéért kellett megtanulnotok, és a forgatás után sem hagytátok abba? 
 
KD: Jó kérdés. Általában a film végére már annyira hányingered van a dologtól, hogy többet a kezedbe se akarsz venni teniszütőt vagy a lábadra sztepcipőt húzni (Kirsten teniszezőnőt játszik a Wimbledon című filmben, a Drop Dead Gorgeousban pedig szteppel - a szerk). A Wimbledon után elég rossz volt a fonákom egy ideig, a sztep viszont megmaradt, időnként még ma is veszek sztepleckéket. 
 
JF: Én tudok omlettet dobálni - ez is számít? 
 
- James, ha jól tudom, nem lelkesít túlzottan, hogy túl vagy a harmadik X-en... 
 
JF: Hát igen, bár igazán depressziós a Pókember 3 forgatása idején voltam. Akkor töltöttem be ugyanis a 28-at, és elég fura volt számomra ez az időszak, ahogyan sok más embernek is, akikkel beszélgettem erről. Bár nagyon hálás vagyok az életnek a karrieremért, egy kicsit többre vágytam, ezért döntöttem végül úgy, hogy folytatom az egyetemet. Még diploma előtt hagytam ott, hogy a színészetre koncentráljak, de mindig is bántam a dolgot, és hiányzott. Angol szakra járok a UCLA-n, most a diplomamunkámon dolgozom, egy regényen, és az első változattal már nagyjából készen is vagyok. Felszabadított, hogy van valami más is az életemben a színészeten kívül. Amíg csak színész voltam, a boldogságom leginkább az épp aktuális film sikerétől függött; ha rossz kritikát kapott, teljesen magam alatt voltam. 
 
- Tobey, novemberben lesz kétéves a kislányod, Ruby. Hogyan változtatott meg az apaság? 
 
TM: Teljesen megváltozott az életem, sok mindent fel kellett adnom, de egyáltalán nem bánom, mert valami sokkal jobbat kaptam helyette. Imádok apa lenni, imádok a kislányommal lenni. Minden közhely, amit az apaságról mondanak, igaz. 
 
- És akkor a millió dolláros kérdés: mi kellene ahhoz, hogy igent mondjatok a Pókember 4-re?  
 
TM: Egy eredeti forgatókönyv olyan sztorival, amit valóban érdemes elmesélni, és ami valami teljesen újat tartogat Peter Parkernek. Ja, és Samhez, a rendezőhöz is ragaszkodnék és egy jó szereplőgárdához. Ha mindez megvan, akkor mérlegelném a dolgot. (Maguire időközben már igent is mondott a következő két részre, amiért 50 millió dollár fogja ütni a markát. A színész emellett még a bevételből is részesedik, és nem fog sem kora reggel, sem késő este forgatni, hogy a kislányával lehessen. A filmet 2011-ben mutatják be - a szerk.)  
 
JF: Ha nélkülem készülne a negyedik rész, nagyon szomorú lennék és sajnálnám, hogy kimaradtam belőle. Három filmre írtam alá a szerződést annak idején, és mindig nagyon vártam a következő forgatást. 
 
KD: Számomra ezek a filmek egyfajta biztonsági hálót jelentenek, olyan, mintha a családodhoz jönnél haza... 
 
Forrás: Est.Tv Magazin
 
 
2008.10.16
|


Filmek a TV-ben
22:00
A barátnőm pasija
német romantikus film, 2008
22:10
Éjszakai járat
amerikai akcióthriller, 2005
22:15
Sin City
amerikai akciófilm , 2005
22:20
Desperado
amerikai akciófilm, 1995
22:25
Párizs, Pigalle
francia vígjáték, 2018
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
21:55
Angelo rulez
2017, IV. évad, 3. rész: Apa, a rocksztár
22:00
Voltron - A legendás védelmező
II. évad, 21. rész: Borotvaél
22:00
Noddy kalandjai Játékvárosban
I. évad, 80. rész
22:00
Grizzy és a lemmingek
2016, I. évad, 72. rész: Lemming vadőr
22:00
Grizzy és a lemmingek
francia animációs sorozat (ism.)
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.