Állítólag… - Okostojások

MythBusters, amerikai dokumentumsorozat, 2003
Discovery Channel, hétköznap 9h, hétvége, 15h
Érdeklődésünket nem csak homályos indítékból elkövetett rafinált gyilkosságok vagy külvárosi feleségek gondjai köthetik le, sőt! Egy ismeretterjesztő sorozat még azt is ígérheti, hogy egy picit megtudunk a világról, a fizikáról, a kémiáról és úgy általában a körülöttünk lévő világról, miközben remekül szórakozunk.
Öveges professzor óta tudjuk, milyen szórakoztató tud lenni a tudomány, és azt is, hogy az élményhez a színes kísérletek mellett megfelelő előadóra van szükség, és az Állítólag… -vagy tükörfordításban a Mítoszrombolók – esetében egy egész csapat áll a kamera előtt.
 
A két főszereplő persze Adam Savage és Jamie Hyneman, akik mindketten tapasztalt hollywoodi trükkmesterek, vagyis tudják, hogyan kell biztonságosan nagyon látványos effektusokat létrehozni, illetve úgy általában értenek a barkácsoláshoz. Céljük, hogy a különböző hiedelmeket, „ városi legendákat” tudományos eszközökkel megcáfolják, illetve alátámasszák, vagy egyszerűen lehetségesnek ítéljék meg, hiszen nem minden kísérlet bizonyító erejű, és ezt ők is tudják. 
 
A második szezontól kezdve szerepet kap egy másik csapat is, a fiatal és lelkes „szakemberek”-ből álló, ún. Build Team, akik Adam-et és Jamie-t segítik. És ne feledkezzünk meg Busterről, a többször is újjáépített tesztbáburól, aki a robbantások és lőgyakorlatok állandó szereplője, zseléteste pedig egyfajta mérőeszköz is egyben – ha épségben marad. 
 
Egy epizód 50 perces, és általában kettő vagy három témával foglalkozik. Ezeket gyakran elosztják a műsorvezetők és az „újoncok” között, és a témát a közismert legendák mellett többnyire a nézők levelei vagy internetes oldalak biztosítják. A sorozatban a kísérletek valóban izgalmasak, és a lelkes, magát komolyan venni csak a biztonsági előírások érdekében tudó társaság remekül szórakoztat minket, nézőket. 
 
Tudtad? 
 
A Discovery európai sugárzásában általában hosszabb egy-egy epizód, mert odahaza többet vágnak ki biztonsági okokból. Jamie Hyneman és Grant Imahara a „kiscsapatból” is részt vett a show indulása előtt robotépítő versenyeken, vagyis szokták a tévés szereplést, Jamie és Adam pedig vendégszereplő volt a CSI: A helyszínelők Amerikában május 1-jén sugárzott epizódjában.  
 
(Forrás: EST.TV Magazin) 
 
2008.10.22
|


Filmek a TV-ben
18:10
18:25
Pókember: Hazatérés
amerikai sci-fi akciófilm, 2017
18:25
Féktelenül 2. - Teljes gőzzel
amerikai akciófilm, 1997 (ism.)
19:00
A mestergyilkos
amerikai akciófilm, 2011
19:00
Heavy túra
finn-norvég vígjáték, 2018
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
07:25
Vadócok
2018, I. évad, 7. rész: Az ünnepi ruha
07:25
Bing
I. évad, 76. rész
07:30
Barbie: Dreamhouse Adventures
II. évad, 209. rész
07:30
A Lármás család
II. évad, 216. rész: Bolondook napja / Állás váltás
07:30
Eperke és barátai
amerikai-francia animációs sorozat, III. évad, 8. rész
Játék
Adam Elliot 2009-es zseniális gyurmafilmjének – melyben egy igazán különleges barátság történetével ismerkedhetünk meg – színpadi adaptációja.
Ma kerül ki a lelőhelyekre a PESTI EST, ne feledjétek! A legjobb budapesti programokkal, keressétek és szeressétek! #PESTIESTLES játékuknk folytatódik, ha bárhol látod, fotózkodj vele, használd a #pestiestles hashtaget és mi belépőket adunk! #programajanlo #jatek #instajatek #nyeremenyjatek #nyereményjáték
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.