Állítólag… - Okostojások

MythBusters, amerikai dokumentumsorozat, 2003
Discovery Channel, hétköznap 9h, hétvége, 15h
Érdeklődésünket nem csak homályos indítékból elkövetett rafinált gyilkosságok vagy külvárosi feleségek gondjai köthetik le, sőt! Egy ismeretterjesztő sorozat még azt is ígérheti, hogy egy picit megtudunk a világról, a fizikáról, a kémiáról és úgy általában a körülöttünk lévő világról, miközben remekül szórakozunk.
Öveges professzor óta tudjuk, milyen szórakoztató tud lenni a tudomány, és azt is, hogy az élményhez a színes kísérletek mellett megfelelő előadóra van szükség, és az Állítólag… -vagy tükörfordításban a Mítoszrombolók – esetében egy egész csapat áll a kamera előtt.
 
A két főszereplő persze Adam Savage és Jamie Hyneman, akik mindketten tapasztalt hollywoodi trükkmesterek, vagyis tudják, hogyan kell biztonságosan nagyon látványos effektusokat létrehozni, illetve úgy általában értenek a barkácsoláshoz. Céljük, hogy a különböző hiedelmeket, „ városi legendákat” tudományos eszközökkel megcáfolják, illetve alátámasszák, vagy egyszerűen lehetségesnek ítéljék meg, hiszen nem minden kísérlet bizonyító erejű, és ezt ők is tudják. 
 
A második szezontól kezdve szerepet kap egy másik csapat is, a fiatal és lelkes „szakemberek”-ből álló, ún. Build Team, akik Adam-et és Jamie-t segítik. És ne feledkezzünk meg Busterről, a többször is újjáépített tesztbáburól, aki a robbantások és lőgyakorlatok állandó szereplője, zseléteste pedig egyfajta mérőeszköz is egyben – ha épségben marad. 
 
Egy epizód 50 perces, és általában kettő vagy három témával foglalkozik. Ezeket gyakran elosztják a műsorvezetők és az „újoncok” között, és a témát a közismert legendák mellett többnyire a nézők levelei vagy internetes oldalak biztosítják. A sorozatban a kísérletek valóban izgalmasak, és a lelkes, magát komolyan venni csak a biztonsági előírások érdekében tudó társaság remekül szórakoztat minket, nézőket. 
 
Tudtad? 
 
A Discovery európai sugárzásában általában hosszabb egy-egy epizód, mert odahaza többet vágnak ki biztonsági okokból. Jamie Hyneman és Grant Imahara a „kiscsapatból” is részt vett a show indulása előtt robotépítő versenyeken, vagyis szokták a tévés szereplést, Jamie és Adam pedig vendégszereplő volt a CSI: A helyszínelők Amerikában május 1-jén sugárzott epizódjában.  
 
(Forrás: EST.TV Magazin) 
 
2008.10.22
|


Filmek a TV-ben
23:15
Desperado
amerikai akciófilm, 1995
23:30
Egy boltkóros naplója
amerikai romantikus vígjáték, 2009
23:35
Donyeci történetek
ukrán film, 2018
23:35
A szem tükrében
amerikai dráma, 2014
23:45
12 majom
amerikai sci-fi, 1995
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
23:15
Maggie és Bianca - Divatból jeles
I. évad, 3. rész: Kezdődik az iskola
23:15
Tündéri keresztszülők
VII. évad, 106. rész: Crocker sokkja / Szupernulla
23:17
Pat, a kutya
2017, I. évad, 5. rész: Eperpánik
23:20
Ninjago: Az elemek viadala
2011, VII. évad, 66. rész: Kibontakozás
23:24
Thomas, a gőzmozdony
IX. évad, 16. rész
Játék
A leghatalmasabb élőlény, amely valaha is létezett, most visszatér, hogy megküzdjön számos gigantikus szörnyeteggel ebben a földrengető folytatásban.
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.