Árvaház

est.hu:
5/10
|
olvasói
8/10 (18)
Ha egy filmet Guillermo del Toro nevével reklámoznak, akkor garantáltan a gyermeki képzelet és a hatásos ijesztgetés különös keverékét kapjuk, ám a mexikói mester ezúttal nem rendező, hanem csak producer volt, vagyis a garancia nem teljes körű.
 Egy árvaház alapjáratban sem vidám hely, szóval a fene tudja, mit várt a kedves házaspár, aki a címbéli elhagyatott tengerparti nevelőintézetbe költözött, pláne, hogy az asszony, Laura eleve itt nőtt fel. Ám most vidám tervei vannak: szeretne hátrányos helyzetű gyerekeket befogadni és nevelni, meg csinosítani a bazi nagy házat, csakhogy a szellemvilág bekavar. A pár kisfia, Simon hirtelen számos képzeletbeli barátra tesz szert, akik folyton játszani invitálják, és amikor a fiú a megnyitó napján eltűnik, Laura egészen biztos benne, hogy a kísértetek rabolták el - amiről viszont a rendőrséget nehéz meggyőzni.
 
Csakhogy a „játék” nem ér véget, és a kétségbeesett anya lassan bármit hajlandó megtenni, hogy visszakapja fiát - pedig csak a múlttal kellene szembenéznie, ahogy ezt a kísértetes filmekből már régóta tudjuk. És míg a Del Toro rendezte A faun labirintusa az Alíz Csodaországban újragondolása volt, úgy az Árvaház a Pán Péter és az elveszett gyermekek meséjének továbbkerekítése a horror eszközeivel. És ezeket a nagyon-nagyon jól ismert eszközöket a videoklip világából érkező elsőfilmes Juan Antonio Bayona nem rest agyonhasználni, és javára írhatjuk a remek hangulatteremtést és jó színészvezetést is - csak az ezerszer látott elemekből összerakott történet ne lenne annyira zavaros és teli logikai bukfenccel! 
 
05 November 2008
|
Hungarian title: Árvaház
Mexican-Spanish horror, 110 min, 2007
Directed by:

Juan Antonio Bayona

Starring:

Belén Rueda
(Laura)

Fernando Cayo
(Carlos)

Roger Príncep
(Simón)

Mabel Rivera
(Pilar)

Geraldine Chaplin
(Aurora)

Distributor: Budapest Film
Premiere: 13 November 2008


Film premierek

Vissza a gyökerekhez

francia vígjáték, 107 perc, 2018

Túl szexi lány

amerikai-kínai vígjáték, 110 perc, 2018

Kutyaparádé

amerikai kalandfilm, 92 perc, 2018

Gotti

amerikai életrajzi dráma, 105 perc, 2017

Az élet napos oldala

svéd vígjáték, 104 perc, 2017
Játék
Brian King és David Prowse zenekarában egyszerre van jelen a Hüsker Dü punkos zajossága és Bruce Springsteen slágeressége.
Filmek a TV-ben
18:05
Szellemirtók
amerikai akcióvígjáték, 1984
18:10
Az álcsalád
amerikai vígjáték, 2005
18:20
Brazilok
magyar vígjáték, 2017
18:40
A Föld inváziója - Csata: Los Angeles
amerikai akció, sci-fi, 2011
18:50
Tomb Raider
amerikai-angol-japán-német akciófilm, 2001
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.