Árvaház

est.hu:
5/10
|
olvasói
8/10 (18)
Ha egy filmet Guillermo del Toro nevével reklámoznak, akkor garantáltan a gyermeki képzelet és a hatásos ijesztgetés különös keverékét kapjuk, ám a mexikói mester ezúttal nem rendező, hanem csak producer volt, vagyis a garancia nem teljes körű.
 Egy árvaház alapjáratban sem vidám hely, szóval a fene tudja, mit várt a kedves házaspár, aki a címbéli elhagyatott tengerparti nevelőintézetbe költözött, pláne, hogy az asszony, Laura eleve itt nőtt fel. Ám most vidám tervei vannak: szeretne hátrányos helyzetű gyerekeket befogadni és nevelni, meg csinosítani a bazi nagy házat, csakhogy a szellemvilág bekavar. A pár kisfia, Simon hirtelen számos képzeletbeli barátra tesz szert, akik folyton játszani invitálják, és amikor a fiú a megnyitó napján eltűnik, Laura egészen biztos benne, hogy a kísértetek rabolták el - amiről viszont a rendőrséget nehéz meggyőzni.
 
Csakhogy a „játék” nem ér véget, és a kétségbeesett anya lassan bármit hajlandó megtenni, hogy visszakapja fiát - pedig csak a múlttal kellene szembenéznie, ahogy ezt a kísértetes filmekből már régóta tudjuk. És míg a Del Toro rendezte A faun labirintusa az Alíz Csodaországban újragondolása volt, úgy az Árvaház a Pán Péter és az elveszett gyermekek meséjének továbbkerekítése a horror eszközeivel. És ezeket a nagyon-nagyon jól ismert eszközöket a videoklip világából érkező elsőfilmes Juan Antonio Bayona nem rest agyonhasználni, és javára írhatjuk a remek hangulatteremtést és jó színészvezetést is - csak az ezerszer látott elemekből összerakott történet ne lenne annyira zavaros és teli logikai bukfenccel! 
 
2008.11.05
|
El Orfanato
mexikói-spanyol horror, 110 perc, 2007
Egy nő öreg szülőházában nyit árvaházat sérült gyerekeknek. Szinte mindenre fel van készülve, kivéve arra, hogy saját fia elkezd kommunikálni a helyi szellemekkel...
Színész:

Belén Rueda
(Laura)

Fernando Cayo
(Carlos)

Roger Príncep
(Simón)

Mabel Rivera
(Pilar)

Geraldine Chaplin
(Aurora)

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2008. november 13.
(7 kép)


Film premierek

Keresés

amerikai thriller, 102 perc, 2018

Johnny English újra lecsap

amerikai-angol-francia akcióvígjáték, 88 perc, 2018

Briliáns válás

belga-francia vígjáték, 95 perc, 2018
Játék
Pocoyo egy csintalan, kíváncsi és minden kalandra elszánt kisfiú.
Filmek a TV-ben
H
17
K
18
Sze
19
18:10
Kapj el, ha tudsz
amerikai kalandfilm, 2002
18:15
Én, Pán Péter
amerikai-angol filmdráma, 2004
18:15
Gyilkosság receptre
amerikai-angol-kanadai misztikus film, 2002
18:20
Trumbo
amerikai biográfia, 2015
18:30
Match Point
amerikai-angol-luxemburgi romantikus filmdráma, 2005
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.