Felhagy a színészettel Joaquin Phoenix

A mindössze 34 éves, Oscar-jelölt színész – olyan filmek sztárja, mint A nyughatatlan, a Gladiátor vagy a Cserbenhagyás – úgy döntött, visszavonul a filmezéstől, és inkább bimbózó zenei karrierjére koncentrál.
Mindezt Phoenix a hét elején jelentette be, a nemrég elhunyt Paul Newman beteg gyermekek táboroztatására létrehozott alapítványának (Association of Hole in the Wall Camps) adománygyűjtő estjén. „Ezennel kihasználom az alkalmat, hogy közöljem ezt az exkluzív hírt, hogy ez lesz az utolsó megjelenésem színészként... Nem csinálok többé filmeket. Mostantól a zenei karrieremen akarok dolgozni” – közölte. 
 
A hírt a sztár szóvivője is megerősítette („Nekem is ugyanezt mondta.”), sőt a színész sógora, Casey Affleck – aki Phoenix Summer nevű húgát vette feleségül – szintén úgy nyilatkozott, hogy szerinte A nyughatatlan sztárja nem viccelt, és komolyan gondolta, amit mondott. 
 
Az is alátámasztani látszik a dolgot, hogy Joaquin Phoenix ebben az évben még csak egy filmben vállalt szerepet (James Gray Two Lovers című romantikus filmjében Gwyneth Paltrow oldalán). 
 
Énekesi adottságait a színész a 2005-ös Johnny Cash-életrajzi filmben, A nyughatatlanban csillogtatta meg, amiért 2007-ben Grammy-díjat érdemelt. S hogy Phoenix komolyan gondolja, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy jelenleg is egy zenei albumon dolgozik a brit rockzenésszel, Tim Burgess-szel a The Charlatans nevű együttesből. 
 
A visszavonuló Joaquin Phoenixszel szemben azonban köszönthetünk egy visszatérőt, Sean Connery ugyanis úgy döntött: annak ellenére, hogy 2005-ben bejelentette „nyugdíjba vonulását”, most mégis elvállal egy filmszerepet – Orlando Bloom oldalán. 
 
A veterán színészlegenda Az Ezeregyéjszaka meséi alapján készülő The Quest of Sheherzade című filmre mondott igent. A hírt a produkció női sztárja, a bollywoodi színésznő, Celina Jaitley közölte, aki azt is elárulta a The London Papernek, hogy Orlando Bloom is aláírta már a filmre szóló szerződését, a forgatás a jövő év januárjában kezdődik, a filmet pedig várhatóan 2010-ben mutatják be. 
 
Sean Conneryt legutóbb a 2003-as A szövetség című filmben láthatta a közönség. 2005-ben úgy nyilatkozott, hogy elege van a hollywoodi idiótákból, és csak akkor fog újra filmet forgatni, ha valóban „visszautasíthatatlan ajánlatot” kap – az Indiana Jones és a kristálykoponya királyságára például annak idején nemet mondott
wenn
2008.10.30
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
10
K
11
Sze
12
Cs
13
18:05
Fájdalom és dicsőség
spanyol film, 2019
18:05
Harry Potter és a félvér herceg
amerikai-angol fantasy, 2008
18:05
Parkoló
román romantikus film, 2018
18:10
True Lies - Két tűz között
amerikai akcióvígjáték, 1994
18:10
Elveszve az Amazonasnál
német film, 2013
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.