Meghalt A szakasz producere

Rákbetegség következtében, hetvenegy éves korában elhunyt John Daly filmproducer, akinek filmjei összesen tizenhárom Oscar-díjat nyertek az évek során.
Daly produceri tevékenységéhez köthető például Az utolsó császár című Bernardo Bertolucci-film vagy az 1986-os A szakasz, Oliver Stone háborús filmje, de ő volt az egyik executive producere a Terminátornak, a Táncőrület című Bridget Fonda-filmnek és a Titkos hadsereg című Ken Loach-műnek is. 
 
A brit születésű, ám nagyrészt az Egyesült Államokban élt producer – aki a Film and Music Entertainment Részvénytársaság (F+Me Inc.) elnöke is volt – olyan sztárok karrierjét segített beindítani, mint Keanu Reeves vagy Julia Roberts (előbbiét a Féktelen folyóval, utóbbiét a Vörös vér című westernnel). 
 
Daly több filmnek rendezője is volt (lásd: The Petersburg-Cannes Express, Alku az életért, The Box Collector), sőt halála előtt is éppen rendezni készült: Neve Campbell-lel a főszerepben forgatta volna az A Private War című filmdrámát. 
 
A filmes múlt hét pénteken távozott a Los Angeles-i Cedars-Sinai Medical Centerben. Három fia, Michael, Julian és Timothy és egyetlen lánya gyászolja. Munkatársa az F+Me-nél, Lawrence Lotman a következő szavakkal emlékezett rá: „John valóban egy óriás volt ebben a szakmában, aki jobbá tette a filmkészítést”
wenn
2008.11.03
|


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
18:10
Ne lőj!
belga film, 2018
18:10
Olasz szerelem
német romantikus film, 2008
18:15
Fogtündér kisegér
argentín-spanyol mesefilm, 2006
18:20
Apróláb
amerikai animációs film, 2018
Pénteken és szombaton egy utolsó terezés a Rákóczi téren. Hajgumikészítés, kávéházi beszélgetés, reggelizés NEMAcsarnokban, lazulás, kóruszene. Nézz ki és örülj. #rakocziter #rakocziterezes #csikszerda #lazulosprogram #szomszedolosprogram
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.