Utca 2008

Budapest, Akvárium Klub, 2008. november 11. 18:00
A Csillagszálló havonta megjelenő kulturális utcalap második születésnapi ünnepsége összekapcsolódik egy remélhetőleg hagyományt teremtő kiállítás, az Utca 2008 megnyitójával, amelyet az Oltalom Kulturális Kör műsora követ.
Az együttes tagjai hajléktalanok és szociális munkások, akik versekkel, dalokkal jelenítik meg az utca emberének kilátástalanságát, lázadását és egyben reménységét. Utánuk olyan zenekarok lépnek fel, amelyeknek tagjai valamilyen módon kötődnek a Csillagszállóhoz: a Lidérc!, a Bardo és a Grand Hotel Budapest.
 
A kiállításra műfaji és technikai megkötöttség nélkül válogattak olyan műveket, amelyeket a mindennapi utcakép ihletett, amelyek az utcán élő emberek szemszögének ismerős témákat dolgoznak fel, amelyek érzékenyen reagálnak az ott termelődő jelhalmazokra, az ott zajló interakciókra. 
 
Pályakezdő és elismert kortárs képzőművészek meghívása mellett a meghirdetett nyílt pályázat eredményeképpen az „utcáról” is bekerültek olyan alkotók, akik számára különböző okokból kevésbé hozzáférhetőek a kortárs képzőművészeti élet rejtett kommunikációs csatornái. Így került a válogatásba másfél éve Budapesten élő külföldi fotós, kiskorú pályakezdő, ajkai amatőr festő és textiltervező iparművész is. 
 
A kiállítás anyaga szintén rendhagyó módon jut el a közönséghez: nem a szakmai körökben népszerű katalógusformában, hanem a Csillagszálló novemberi számában jelennek meg a művek. A rendezvényre a belépés díjtalan. 
 
2008.11.04
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.