Family Guy

Amerikai animációs sorozat, 1999
Comedy Central, hétfő-csütörtök, 22.25h, péntek, 15h-16.25

Az 1999-ben indult Family Guy – ha már a családról beszélünk, A Simpson család közeli rokona, hiszen egy hasonlóan idióta és beképzelt, mindig mindent elrontó, elhízott családfő és a nála többnyire jóval okosabb rokonainak történetét ismerhetjük meg benne, ráadásul a szereplők itt is sárgák.
A hangvétel azonban egy kicsit más: ez nem a felnőttekre is kikacsintó, de a gyerekek számára is élvezhető poénkodás, hanem a teljes abszurditás – nehéz is elsőre hová tenni a Family Guy-t, de hamar megszerethető, egy idő után pedig kifejezetten addiktív.
 
Adott egy ír–amerikai katolikus fizikai munkás apa, a buta és kövér Peter, egy nála sokkal előkelőbb családból származó feleség, Lois, két, egymásra nem sokban hasonlító tinédzser gyerek, valamint egy mutáns kisfiú, Stewie, aki kifejezetten ördögi teremtmény, hihetetlen szexuális érdeklődéssel, és meglepően kifinomult beszédstílussal. Igaz, őt csak Brian, a két lábon járó, hasonlóan választékos nyelvezetű kutya érti meg és veszi komolyan, pedig a gyermek komoly terveket sző a világuralomról és Lois megöléséről. 
 
Reméljük, ez utóbbi mondat elég szemléletesen érzékelteti a sorozat rendkívül szokatlan, de nagyon eredeti humorát, hiszen a gegek többnyire a legváratlanabb irányból érkeznek. Ráadásként bőven akadnak szórakoztató mellékszereplők – szomszédok, iskolatársak és kollégák, a vendégszereplőkről nem is beszélve. A tervek szerint A Simpson család példáját követve nemsokára a Family Guy is (újabb) egész estés mozifilmben teljesedhet ki – a rajongók nagy örömére – egy kevésbé ismert film ugyanis már készült 2005-ben, Stewie Griffin: The Untold Story címmel. 
 
Tudtad? 
 
- A szériát kétszer is leállították, egyszer egy, egyszer három évre, ám példátlan módon mégis sikerült „újraéleszteni”. Ez részben az online petícióknak volt köszönhető, de még inkább a kimagasló DVD-eladásoknak, amelyek sok rekordot döntöttek. 
 
- A Griffin család címe: 31 Spooner Street, Quahog, Rhode Island. 
 
- A sorozatot a következő országokban tiltották be: Indonézia, Tajvan, Vietnam, Irán, Dél-Korea, Dél-Afrika és Malajzia – eddig. 
 
(Forrás: EST.TV Magazn)
 
2009.02.20
|
(4 kép)


Filmek a TV-ben
18:10
18:25
Pókember: Hazatérés
amerikai sci-fi akciófilm, 2017
18:25
Féktelenül 2. - Teljes gőzzel
amerikai akciófilm, 1997 (ism.)
19:00
A mestergyilkos
amerikai akciófilm, 2011
19:00
Heavy túra
finn-norvég vígjáték, 2018
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
05:32
Grizzy és a lemmingek
2016, II. évad, 115. rész: Békét, ne háborút
05:35
Littlest Pet Shop: Gyerkőcök világa
I. évad, 23. rész: Bev begurul
05:35
Gumball csodálatos világa
2011, III. évad, 391. rész: A gyerekek
05:35
Szuper Szárny
II. évad, 205. rész: Penny megmenti Túlélő medvét / Penny dzsungel-kalandja
05:39
Grizzy és a lemmingek
2016, II. évad, 116. rész: Álcázott valóság
Játék
A Downton Abbey, ez a világméretű szenzáció ezúttal egy lenyűgöző egész estés film formájában tér vissza, melyben a közkedvelt Crawley-ékra és rettenthetetlen személyzetükre életük legfontosabb pillanata vár.
Ma kerül ki a lelőhelyekre a PESTI EST, ne feledjétek! A legjobb budapesti programokkal, keressétek és szeressétek! #PESTIESTLES játékuknk folytatódik, ha bárhol látod, fotózkodj vele, használd a #pestiestles hashtaget és mi belépőket adunk! #programajanlo #jatek #instajatek #nyeremenyjatek #nyereményjáték
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.