Family Guy

Amerikai animációs sorozat, 1999
Comedy Central, hétfő-csütörtök, 22.25h, péntek, 15h-16.25

Az 1999-ben indult Family Guy – ha már a családról beszélünk, A Simpson család közeli rokona, hiszen egy hasonlóan idióta és beképzelt, mindig mindent elrontó, elhízott családfő és a nála többnyire jóval okosabb rokonainak történetét ismerhetjük meg benne, ráadásul a szereplők itt is sárgák.
A hangvétel azonban egy kicsit más: ez nem a felnőttekre is kikacsintó, de a gyerekek számára is élvezhető poénkodás, hanem a teljes abszurditás – nehéz is elsőre hová tenni a Family Guy-t, de hamar megszerethető, egy idő után pedig kifejezetten addiktív.
 
Adott egy ír–amerikai katolikus fizikai munkás apa, a buta és kövér Peter, egy nála sokkal előkelőbb családból származó feleség, Lois, két, egymásra nem sokban hasonlító tinédzser gyerek, valamint egy mutáns kisfiú, Stewie, aki kifejezetten ördögi teremtmény, hihetetlen szexuális érdeklődéssel, és meglepően kifinomult beszédstílussal. Igaz, őt csak Brian, a két lábon járó, hasonlóan választékos nyelvezetű kutya érti meg és veszi komolyan, pedig a gyermek komoly terveket sző a világuralomról és Lois megöléséről. 
 
Reméljük, ez utóbbi mondat elég szemléletesen érzékelteti a sorozat rendkívül szokatlan, de nagyon eredeti humorát, hiszen a gegek többnyire a legváratlanabb irányból érkeznek. Ráadásként bőven akadnak szórakoztató mellékszereplők – szomszédok, iskolatársak és kollégák, a vendégszereplőkről nem is beszélve. A tervek szerint A Simpson család példáját követve nemsokára a Family Guy is (újabb) egész estés mozifilmben teljesedhet ki – a rajongók nagy örömére – egy kevésbé ismert film ugyanis már készült 2005-ben, Stewie Griffin: The Untold Story címmel. 
 
Tudtad? 
 
- A szériát kétszer is leállították, egyszer egy, egyszer három évre, ám példátlan módon mégis sikerült „újraéleszteni”. Ez részben az online petícióknak volt köszönhető, de még inkább a kimagasló DVD-eladásoknak, amelyek sok rekordot döntöttek. 
 
- A Griffin család címe: 31 Spooner Street, Quahog, Rhode Island. 
 
- A sorozatot a következő országokban tiltották be: Indonézia, Tajvan, Vietnam, Irán, Dél-Korea, Dél-Afrika és Malajzia – eddig. 
 
(Forrás: EST.TV Magazn)
 
2009.02.20
|
(4 kép)


Filmek a TV-ben
18:15
Bizonyítás
amerikai filmdráma, 2005
18:15
Nyomoz az anyuci
amerikai krimi, 2004
18:35
Sztárom a párom
angol romantikus vígjáték, 1999
18:35
Anyák napja
amerikai romantikus vígjáték, 2016
18:40
Majd elválik
amerikai romantikus film, 1998
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
04:01
Chuggington - Jelvényt akarok!
I. évad, 1. rész
04:03
Pat, a kutya
2017, 45. rész: Rémes nap
04:05
Chuck megoldja
I. évad, 10. rész: Borkle felszáll
04:06
Chuggington - Jelvényt akarok!
I. évad, 2. rész
04:10
Gumball csodálatos világa
2011, 822. rész: A teszt
Játék
A törvény embere, Luke Hobbs és a kitaszított Deckard Shaw szövetségre lépnek, amikor egy kibernetikailag felturbózott ellenség fenyegeti az emberiség jövőjét.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.