Ments meg! (2004)

Rescue Me, amerikai filmsorozat, 2004
AXN, csütörtök, 21h, AXN Crime, hétfő, szerda, péntek, 22.50, nov. 1-től szombat, vasárnap, 23.20

A sorozat egy New York-i tűzoltóság 62-es tűzoltó csapatának szeptember 11. utáni életét mutatja be, mindennapi lelki küzdelmeiket feldolgozva.
A New York-i Tűzoltóság nem a gyávák gyülekezőhelye. Tommy Gavin (Denis Leary) kiképzőtiszt nem bánik valami kesztyűs kézzel a jelöltekkel. Megkeseredett ember lett, akinek négy kollégája halt meg a World Trade Center elleni merényletben. Köztük unokaöccse is, akinek a halálát képtelen feldolgozni, és a legváratlanabb pillanatokban rátörő látomásokban Jimmy egyre gyakrabban felbukkan.
 
A sorozat 2006-ban számtalan Emmy-jelölést kapott, köztük Denis Leary a Legjobb drámai televíziós sorozat főszerepéért. A televíziós sorozat a hazánkban is jól ismert színész-komikus-zenész, Denis Leary ötletéből készült, aki nemcsak a sztorit és a forgatókönyvet szállította, hanem a főszerepet is eljátszotta. Leary inspirációja furcsa módon nem a szeptember 11-i tragédia volt, hanem saját unokatestvére halála, aki tűzoltóként veszítette életét még 1999-ben, a család szülővárosában, Worchesterben – a színész már ekkor hozta létre a Leary Tűzoltó-alapítványt, amely plusz biztonsági felszereléssel támogatja a helyi tűzoltóegységeket. 
 
És bár több igazi tűzoltó elmondása szerint a munka nagy része halálosan unalmas várakozással telik, itt tömény akciót kapunk, és amikor hőseink nem tomboló tüzekkel vagy más katasztrófákkal harcolnak, akkor saját kusza családi és munkahelyi életüket kell rendbe rakniuk. De mivel egy nagy rakás, többnyire kissé faragatlan macsóról van szó, rendszerint nem a legkifinomultabb eszközöket veszik igénybe, amitől minden csak rosszabb szokott lenni. És pont ebben különbözik a Ments meg! más egyenruhás szériáktól – nyersebb, szókimondóbb, és mint ilyen, sokkal élvezetesebb is egyben. 
 
 
Tudtad? 
 
Minden egyes rész forgatását legalább két technikai szakértő felügyeli, részben biztonsági okokból, részben a hitelesség végett – és minden egyes rész címe mindössze egy szóból áll. Jack McGee, aki Jerry főnököt alakítja, valóban tűzoltó volt, mielőtt Hollywoodba költözött volna, hogy színész legyen, a főszereplő Denis Leary pedig a neves műsorvezető, Conan O’Brien unokatestvére – amin poénkodnak is a sorozatban.  
 
(EST.TV Magazin) 
2009.01.26
|
(20 kép)


Filmek a TV-ben
22:00
Libabőr 2 - Hullajó Halloween
amerikai családi film, 2018
22:45
Idegen földön
amerikai romantikus filmdráma, 2013
22:55
23:00
Vaksötét
amerikai horror, 2016
23:05
Az a nap a tengerparton
angol romantikus film, 2017
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
22:00
Négy és fél barát
I. évad, 8. rész
22:00
The Avatars
I. évad, 2. rész: A demó nyomában
22:00
Timmy
II. évad, 14. rész
22:05
Angelo rulez
2017, IV. évad, 43. rész: A jövőnk
22:10
Timmy
II. évad, 15. rész
Játék
A leghatalmasabb élőlény, amely valaha is létezett, most visszatér, hogy megküzdjön számos gigantikus szörnyeteggel ebben a földrengető folytatásban.
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.