Ments meg! (2004)

Rescue Me, amerikai filmsorozat, 2004
AXN, csütörtök, 21h, AXN Crime, hétfő, szerda, péntek, 22.50, nov. 1-től szombat, vasárnap, 23.20

A sorozat egy New York-i tűzoltóság 62-es tűzoltó csapatának szeptember 11. utáni életét mutatja be, mindennapi lelki küzdelmeiket feldolgozva.
A New York-i Tűzoltóság nem a gyávák gyülekezőhelye. Tommy Gavin (Denis Leary) kiképzőtiszt nem bánik valami kesztyűs kézzel a jelöltekkel. Megkeseredett ember lett, akinek négy kollégája halt meg a World Trade Center elleni merényletben. Köztük unokaöccse is, akinek a halálát képtelen feldolgozni, és a legváratlanabb pillanatokban rátörő látomásokban Jimmy egyre gyakrabban felbukkan.
 
A sorozat 2006-ban számtalan Emmy-jelölést kapott, köztük Denis Leary a Legjobb drámai televíziós sorozat főszerepéért. A televíziós sorozat a hazánkban is jól ismert színész-komikus-zenész, Denis Leary ötletéből készült, aki nemcsak a sztorit és a forgatókönyvet szállította, hanem a főszerepet is eljátszotta. Leary inspirációja furcsa módon nem a szeptember 11-i tragédia volt, hanem saját unokatestvére halála, aki tűzoltóként veszítette életét még 1999-ben, a család szülővárosában, Worchesterben – a színész már ekkor hozta létre a Leary Tűzoltó-alapítványt, amely plusz biztonsági felszereléssel támogatja a helyi tűzoltóegységeket. 
 
És bár több igazi tűzoltó elmondása szerint a munka nagy része halálosan unalmas várakozással telik, itt tömény akciót kapunk, és amikor hőseink nem tomboló tüzekkel vagy más katasztrófákkal harcolnak, akkor saját kusza családi és munkahelyi életüket kell rendbe rakniuk. De mivel egy nagy rakás, többnyire kissé faragatlan macsóról van szó, rendszerint nem a legkifinomultabb eszközöket veszik igénybe, amitől minden csak rosszabb szokott lenni. És pont ebben különbözik a Ments meg! más egyenruhás szériáktól – nyersebb, szókimondóbb, és mint ilyen, sokkal élvezetesebb is egyben. 
 
 
Tudtad? 
 
Minden egyes rész forgatását legalább két technikai szakértő felügyeli, részben biztonsági okokból, részben a hitelesség végett – és minden egyes rész címe mindössze egy szóból áll. Jack McGee, aki Jerry főnököt alakítja, valóban tűzoltó volt, mielőtt Hollywoodba költözött volna, hogy színész legyen, a főszereplő Denis Leary pedig a neves műsorvezető, Conan O’Brien unokatestvére – amin poénkodnak is a sorozatban.  
 
(EST.TV Magazin) 
2009.01.26
|
(20 kép)


Filmek a TV-ben
18:10
18:25
Pókember: Hazatérés
amerikai sci-fi akciófilm, 2017
18:25
Féktelenül 2. - Teljes gőzzel
amerikai akciófilm, 1997 (ism.)
19:00
A mestergyilkos
amerikai akciófilm, 2011
19:00
Heavy túra
finn-norvég vígjáték, 2018
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
05:30
Bobby és Bill
francia animációs filmsorozat, Csontvadászat, 2016
05:30
Bitz és Bob
angol animációs filmsorozat (ism.)
05:32
Grizzy és a lemmingek
2016, II. évad, 115. rész: Békét, ne háborút
05:35
Littlest Pet Shop: Gyerkőcök világa
I. évad, 23. rész: Bev begurul
05:35
Gumball csodálatos világa
2011, III. évad, 391. rész: A gyerekek
Játék
Amikor egy elit ejtőernyős tűzoltó és csapata kiment három gyereket egy égő házból, meg kell oldaniuk a rájuk bízott gézengúzok szórakoztatását, miközben gondoskodniuk is kell róluk.
Ma kerül ki a lelőhelyekre a PESTI EST, ne feledjétek! A legjobb budapesti programokkal, keressétek és szeressétek! #PESTIESTLES játékuknk folytatódik, ha bárhol látod, fotózkodj vele, használd a #pestiestles hashtaget és mi belépőket adunk! #programajanlo #jatek #instajatek #nyeremenyjatek #nyereményjáték
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.